Low (Testament-album)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Testament
Low
nagylemez
Megjelent 1994. október 4.
Felvételek 1993-1994. A&M Studios
Los Angeles, Kalifornia, USA
Stílus Thrash metal
Nyelv angol
Hossz 47 perc 8 mp
Kiadó Atlantic Records
Producer GGGarth & Testament
Kritikák
Testament-kronológia
Return to the Apocalyptic City
(1993)
Low
(1994)
Live at the Fillmore
(1995)

A Low a Testament nevű thrash metal együttes hatodik stúdióalbuma, amely 1994-ben jelent meg az Atlantic Recordsnál. Az album a Billboard 200-as listáján a 122. helyet érte el. A Low volt az első Testament album, amit nem a klasszikus felállás vett fel. Alex Skolnick helyét a death metal vándormadarának tartott ex-Obituary, Death gitáros James Murphy vette át, a dobos pedig az Exodusból John Tempesta lett.

A dallamközpontú előző stúdióalbumhoz (The Ritual) képest sokkal kísérletezőbb lemez lett a Low. Chuck Billy jellegzetes üvöltései és dallamos énektémái mellé például beemelte az eszköztárába a death metalos hörgést is. A lemez producere ezúttal a Melvins és Rage Against The Machine albumok révén ismertté vált alternatív rock guru Garth "GGGarth" Richardson volt, aki a Testament hagyományait maximálisan tiszteletben tartva képes volt új életet lehelni az együttes hangzásába. Ettől függetlenül, Alex Skolnick jellegzetes virtuóz gitárszólóinak hiánya nagyon feltűnő.

A lemezre került dalok többségét az alapító gitáros Eric Peterson egyedül szerezte. Greg Christian a két instrumentális szám mellett a P.C. és a Chasing Fear dalokban volt társszerző, míg James Murphy a Hail Mary-hez tette hozzá a magáét. Videoklipet az album címadó dalához forgattak.[1]

Röviddel a lemez felvétele után Tempesta továbbállt és csatlakozott a White Zombie együtteshez. A Low lemezbemutató turnéján Jon Dette (ex-Evildead) pótolta, aki így a telt házas Fillmore koncerten rögzített és a következő évben kiadott koncertlemezen is szerepelhetett.

Időközben a régi csapatokat teljesen kisöprő alternatív metal hullám megérkeztével az Atlantic Records hat stúdióalbum után megvált a Testamenttől.

Dalok[szerkesztés]

 1. Low – 3:33
 2. Legions (in Hiding) – 4:17
 3. Hail Mary – 3:32
 4. Trail of Tears – 6:06
 5. Shades of War – 4:44
 6. P.C. – 2:50
 7. Dog Faced Gods – 4:02
 8. All I Could Bleed – 3:37
 9. Urotsukidōji (instrumentális) – 3:40
 10. Chasing Fear – 4:56
 11. Ride – 3:16
 12. Last Call (instrumentális) – 2:41

Közreműködők[szerkesztés]

Zenészek

További közreműködők

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]