Eric Peterson

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eric Peterson
Testament 02.jpg
Életrajzi adatok
Született 1964május 14. (53 éves)
Alameda, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Pályafutás
Műfajok Thrash metal, black metal
Aktív évek 1983 – napjainkig
Együttes Testament, Dragonlord
Hangszer
Tevékenység gitáros, dalszerző
Kiadók Atlantic Records, Megaforce Records, Spitfire Records, Burnt Offerings, Nuclear Blast, Escapi Music

Eric Peterson weboldala

Eric Peterson (Alameda, Kalifornia, 1964. május 14. – ) egy amerikai gitáros, aki a Testament nevű thrash metal együttes révén vált ismertté az 1980-as években.

Zenei karrierje[szerkesztés]

A svéd/mexikói származású gitáros 1983-ban alapította a Legacy nevű zenekart, amely pár évvel később Testamentre változtatta a nevét, és a nyolcvanas évek második felében kiadott albumaival a Thrash Metal Nagy Négyese (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) után a legnépszerűbb együttesnek számított a maga műfajában.

Az 1990-es években a thrash metal stílusban tapasztalható hullámvölgy és a zenekart sújtó folyamatos tagcserék ellenére a fődalszerző Eric Peterson és az énekes Chuck Billy életben tartották a Testamentet, amely ma is folyamatosan koncertezik és nagyobb szünetekkel ugyan, de időről időre új albumokat is készít.

Peterson 2000-ben a basszusgitáros Steve DiGiorgióval (Sadus, Death, Testament), Jon Allen (Sadus) dobossal és Steve Smyth (Vicious Rumors, Nevermore, Testament) gitárossal megalapította a szimfonikus black metalt játszó Dragonlordot, ahol nem csak gitározik, de énekel is. A Dragonlordnak eddig két albuma jelent meg.

Karrierje során Peterson főleg Gibson gitárokat használt, de jelenleg saját tervezésű, Old Skull V nevű Dean gitárján játszik.

Diszkográfia[szerkesztés]

Testament[szerkesztés]

Dragonlord[szerkesztés]

Vendégszereplések[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]