Ugrás a tartalomhoz

Life’s Too Short (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Life’s Too Short
(Life's Too Short)
Warwick Davis, a sorozat főszereplője
Warwick Davis, a sorozat főszereplője
Műfaj

Alkotó
FőszereplőWarwick Davis
Ricky Gervais
Stephen Merchant

Ország
Nyelvangol
Évadok1
Epizódok8
Gyártás
Forgalmazó
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás2011. november 10. – 2013. július 5.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Life's Too Short 2011-ben bemutatott brit mockumentary szituációs komédia, melyet Ricky Gervais, valamint Stephen Merchant alkotott és írt. A főszerepben Warwick Davis látható, aki törpe termetű színészként önmaga fiktív, szarkasztikusan kifordított változatát alakítja. Gervais és Merchant mellékszereplőként tűnik fel, szintén önmagukat megformálva.[1]

A BBC Two-n debütált 2011. november 10-én. A HBO a sorozat gyártójaként és az amerikai jogok birtokosaként 2012. február 19-től tűzte műsorra.[2][3]

2013 januárjában jelentették be, hogy a sorozat egy évad után, egy különkiadással fog lezárulni.[4] Ezt a részt az Egyesült Királyságban 2013. március 30-án, az USA-ban július 5-én sugározták.

Cselekmény[szerkesztés]

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplő[szerkesztés]

Mellékszereplő[szerkesztés]

Cameoszerep[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

1. évad (2011)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Premier
1. 1. Episode One Egyesült Királyság 2011. november 10.
Warwick Davis színész és hozzá hasonlóan törpenövésű embereket támogató ügynök. Hatalmas adóhátralékot halmozott fel, felesége válni akar tőle és filmszerepeket sem tud szerezni. Beleegyezik, hogy szerepelni fog egy róla szóló dokumentumfilmben. Davis meglátogatja régi barátait, Ricky Gervaistől és Stephen Merchanttól, azonban a komikusi szerepre vágyó, de abszolút humortalan Liam Neeson megzavarja a beszélgetést.

Vendégszereplő: Liam Neeson és Shaun Williamson

2. 2. Episode Two Egyesült Királyság 2011. november 17.
Davis részt vesz egy kínos sci-fi közönségtalálkozón, majd sikertelenül próbál asszisztensével, Cheryl Wilkinsszel pénzkereseti ötleteket kiagyalni. Egy meghívásnak eleget téve ellátogat egy Star Wars-témájú esküvőre is, katasztrofális eredménnyel. Úgy tűnik, szerencséje lesz és Johnny Depp munkát ajánlana neki új filmjében. Depp azonban összeszólalkozik az őt korábban egy Golden Globe-gálán kigúnyoló Gervaisszel és elviharzik.

Vendégszereplő: Johnny Depp és Shaun Williamson

3. 3. Episode Three Egyesült Királyság 2011. november 24.
Miután az általa képviselt törpenövésű színészek arra panaszkodnak, hogy Davis magának tartja meg a legjobb szerepeket, ő elindít egy ügyfeleit bemutató honlapot. Ennek ellenére titokban elfogad egy szerepet Helena Bonham Carter filmjében, de ismét megaláztatások érik.

Vendégszereplő: Helena Bonham Carter

4. 4. Episode Four Egyesült Királyság 2011. december 1.
Davis válása viharosan zajlik, volt felesége és annak ügyvédje ugyanis a magánéletben is egyre közelebb kerül egymáshoz. A színész Gervaistől és Merchanttől kér személyes tanácsot. Közben új lakásba költözik, és megpróbálja a törpenövésű emberek társaságának (Society of People of Small Stature) elnökévé jelöltetni magát. Hogy népszerűségét növelje a tagok előtt, meghívja vendégként a Right Said Fred együttest, amelyet azonban senki nem ismer.

Vendégszereplő: Steve Carell, Right Said Fred és Les Dennis

5. 5. Episode Five Egyesült Királyság 2011. december 8.
Munkával kapcsolatos és magánéleti aggodalmai miatt Davis több vallást is tanulmányoz, eközben visszatér ahhoz a randiügynökséghez, ahol volt feleségét megismerte. Itt találkozik a hozzá hasonló termetű Amyvel.
6. 6. Episode Six Egyesült Királyság 2011. december 15.
Davis találkozik Sue-val és annak ügyvédjével, illetve új partnerével, Iannel, véglegesíteni válásukat. A színész magával viszi könyvelőjét is, hogy tanácsokat és támogatást kapjon tőle, de ez nem a tervezett módon sül el.

Vendégszereplő: Cat Deeley, Keith Chegwin, Les Dennis, Shaun Williamson és Ewen MacIntosh

7. 7. Episode Seven Egyesült Királyság 2011. december 20.
Davis részt vesz egy jótékonysági eseményen, ahol szeretne hírességeket megismerni. Amikor le akarja nyűgözni Stinget, túlköltekezi magát. Emiatt új otthont kell keresnie.

Vendégszereplő: Sting és Sophie Ellis-Bextor

Különkiadás (2013)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Premier
2. 1. Special Egyesült Királyság 2013. március 30.
Val Kilmer felkeresi Davist az 1988-as Willow című fantasyfilm folytatásának elkészítése miatt. Azonban a film finanszírozásához neki is segítségre van szüksége. Davis Keith Chegwin, Les Dennis és Shaun Williamson közreműködésével igyekszik pénzt szerezni a projektre.

Vendégszereplő: Keith Chegwin, Les Dennis, Shaun Williamson és Val Kilmer

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Pilot: Life’s Too Short (magyar nyelven). Sorozatjunkie, 2011. november 15. (Hozzáférés: 2024. július 15.)
  2. Carp, Jesse: Ricky Gervais, Steven Merchant, And Warwick Davis Tease Life's Too Short (angol nyelven). CinemaBlend, 2011. október 17. (Hozzáférés: 2024. július 15.)
  3. Fletcher, Alex: Ricky Gervais 'Life's Too Short' heads for HBO (angol nyelven). Digital Spy, 2011. június 23. (Hozzáférés: 2024. július 15.)
  4. Andreeva, Nellie: ‘Life’s Too Short’ To End HBO Run With Special (angol nyelven). Deadline, 2013. január 4. [2013. január 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2024. július 15.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Life's Too Short (TV series) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]