Joe Trohman

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Joe Trohman
2016-ban
2016-ban
Életrajzi adatok
Születési névJoseph Mark Trohman
Született1984szeptember 1. (39 éves)
Hollywood, Florida Florida, USA
IskoláiNew Trier High School
Pályafutás
MűfajokAlternatív rock, Pop-punk, Punk rock
Aktív évek1998 -
EgyüttesFall Out Boy
Hangszergitár
Tevékenység
  • gitáros
  • dalszerző
KiadókDecaydance, Island Records
IPI-névazonosító00432997721

Joe Trohman weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Joe Trohman témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Joe Trohman (született Joseph Mark Trohman) (Hollywood, Florida, 1984. szeptember 1. –) amerikai énekes, gitáros, basszusgitáros, harsonás, dalszerző, zenei producer a Fall Out Boy gitárosa.

Élete[szerkesztés]

1984. szeptember 1-jén született a Florida állambeli Hollywoodban egy zsidó családban. South Russelben (Ohio) nevelkedett, onnan költözött a családjával Chicagóba. A Washburne-i és a New Trier kerületi középiskolában tanult. Tizenhat éves korában csatlakozott az Arma Angelus zenekarhoz, amelyben Pete Wentz énekelt, Patrick Stump dobolt, Christopher Gutierrez volt a basszusgitáros, Adam Bishop pedig a ritmusgitáros.
Egy könyvesboltban találkozott Patrick Stumppal, aki együttes alapítására kérte fel őt. A zenekar 2001-ben Chicagóban Fall Out Boy néven megalakult.

Magánélete[szerkesztés]

Szereti a Star Wars c. filmet, a szekrényében őrzi a film játékfiguráit. Gitárokat is gyűjt, a birtokában van egy Joe Trohman Fender Telecaster is. A gúnyneveit a színpadi hiperaktivitása miatt kapta: „Duckhunt”, „Trohmanator”. A The Smiths zenekar rajongója. Tetoválásának a szövege: „A király halott”.
2011-ben feleségül vette Marie Woltman Goble-t. 2014. április 24-én megszületett a kislányuk, Ruby.
2015. január 11-én Joe Trohman édesanyja agydaganatban elhunyt.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Joen Trohman című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.