Jindřichův Hradec-i járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jindřichův Hradec-i járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületDél-csehországi kerület
Rendszám JH
Földrajzi adatok
Időzóna CET, UTC+1
Elhelyezkedése
Jindřichův Hradec-i járás (Csehország)
Jindřichův Hradec-i járás
Jindřichův Hradec-i járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 09′ 05″, k. h. 15° 00′ 39″Koordináták: é. sz. 49° 09′ 05″, k. h. 15° 00′ 39″
A Wikimédia Commons tartalmaz Jindřichův Hradec-i járás témájú médiaállományokat.
A Jindřichův Hradec-i járás

A Jindřichův Hradec-i járás (csehül: Okres Jindřichův Hradec) közigazgatási egység Csehország Dél-csehországi kerületében. Székhelye Jindřichův Hradec. Lakosainak száma 93 795 fő (2009). Területe 1943,69 km². Szomszédos járások: České Budějovice-i járás, Tábori járás.

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BáňoviceBednárecBednárečekBlažejovBořetínBřezinaBudečBudíškoviceCepČervený HrádekČeské VeleniceČeský RudolecChlum u TřeboněČíměřCizkrajovČlunekDačiceDešnáDeštnáDívčí KopyDobrohošťDolní PěnaDolní ŽďárDomanínDoňovDrunčeDunajoviceDvory nad LužnicíFrahelžHadravova RosičkaHalámkyHamrHatínHeřmanečHorní MeziříčkoHorní NěmčiceHorní PěnaHorní RadouňHorní SkrýchovHorní SlatinaHospřízHrachovištěHříšiceJarošov nad NežárkouJilemJindřichův HradecKačlehyKamenný MalíkovKardašova ŘečiceKlecKostelní RadouňKostelní VydříKunžakLáseniceLodhéřovLomnice nad LužnicíLužniceMajdalenaNová BystřiceNová OlešnáNová VčelniceNová Ves nad LužnicíNovosedly nad NežárkouOkrouhlá RadouňPečPísečnéPístinaPlavskoPlešePluhův ŽďárPolštěPonědražPonědrážkaPopelínPříbrazRapšachRatibořRodvínovRosečRosičkaSlavoniceSmržovStaňkovStaré HobzíStaré Město pod LandštejnemStráž nad NežárkouStříbřecStřížoviceStrmilovStudenáSuchdol nad LužnicíSvětceTřeběticeTřeboňÚjezdecVelký RatmírovVícemilVišňováVlčetínecVolfířovVydříZáblatíZáhoříZahrádkyŽďárŽupanovice

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Jindřichův Hradec District
A Wikimédia Commons tartalmaz Jindřichův Hradec-i járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Jindřichův Hradec District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Jindřichův Hradec című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.