České Budějovice-i járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
České Budějovice-i járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületDél-csehországi kerület
Rendszám
  • CE
  • CB
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
České Budějovice-i járás (Csehország)
České Budějovice-i járás
České Budějovice-i járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 48° 58′ 26″, k. h. 14° 28′ 30″Koordináták: é. sz. 48° 58′ 26″, k. h. 14° 28′ 30″
A Wikimédia Commons tartalmaz České Budějovice-i járás témájú médiaállományokat.
A České Budějovice-i járás

A České Budějovice-i járás (csehül: Okres České Budějovice) közigazgatási egység Csehország Dél-csehországi kerületében. Székhelye České Budějovice. Lakosainak száma 187 881 fő (2009). Területe 1638,30 km². Szomszédos járások: Český Krumlov-i járás, Jindřichův Hradec-i járás, Píseki járás, Prachaticei járás, Strakonicei járás és a Tábori járás.

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

AdamovBečiceBorekBorovanyBorovniceBoršov nad VltavouBošilecBranišovBřehovČakovČejkoviceČenkov u BechyněČeské BudějoviceChotýčanyChrášťanyČížkrajiceDasnýDívčiceDobrá Voda u Českých BudějovicDobšiceDolní BukovskoDoubraviceDoudlebyDrahotěšiceDražíčDříteňDubičnéDubnéDynínHabříHartmaniceHeřmaňHlavatceHlincová HoraHluboká nad VltavouHomoleHorní KněžekladyHorní StropniceHosínHostyHradceHraniceHrdějoviceHůryHvozdecJankovJíloviceJivnoKamennáKamenný ÚjezdKomařiceKvítkoviceLedeniceLibínLibníčLipíLišovLitvínoviceLočeniceMazelovMladošoviceModrá HůrkaMokrý LomMydlovaryNákříNedabyleNeplachovNová VesNové HradyOlešniceOlešníkOstrolovský ÚjezdPetříkovPištínPlanáPlavRadošoviceŘímovRoudnéRudolfovSedlecŠevětínSlavčeSrubecStaré HodějoviceŠtěpánoviceStrážkoviceStřížovStrýčiceSvatý Jan nad MalšíTemelínTrhové SvinyTýn nad VltavouÚsilnéVčelnáVidovVitínVlkovVrábčeVrátoVšemysliceZáboříŽabovřeskyZahájíŽárZávratyŽimuticeZlivZvíkov

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a(z) České Budějovice District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres České Budějovice című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.