Prachaticei járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Prachaticei járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületDél-csehországi kerület
Rendszám PT
Földrajzi adatok
Időzóna CET, UTC+1
Elhelyezkedése
Prachaticei járás (Csehország)
Prachaticei járás
Prachaticei járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 00′ 46″, k. h. 13° 59′ 50″Koordináták: é. sz. 49° 00′ 46″, k. h. 13° 59′ 50″
A Wikimédia Commons tartalmaz Prachaticei járás témájú médiaállományokat.
A Prachaticei járás

A Prachaticei járás (csehül: Okres Prachatice) közigazgatási egység Csehország Dél-csehországi kerületében. Székhelye Prachatice. Lakosainak száma 51 470 fő (2007). Területe 1375,03 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BabiceBohumiliceBohuniceBorová LadaBošiceBudkovBukBušanoviceChlumanyChrobolyChvaloviceČkyněDrslaviceDubDvoryHorní VltaviceHracholuskyHusinecKratušínKřišťanovKtišKubova HuťKvildaLažištěLčoviceLenoraLheniceLipoviceLužiceMahoušMaloviceMičoviceNebahovyNěmčiceNetoliceNicovNová PecNové HutěOlšovicePěčnovPrachaticeRadhosticeStachyStožecStrážnýStrunkovice nad BlanicíŠumavské HošticeSvatá MaříTěšoviceTvrziceÚjezdecVacovVimperkVitějoviceVlachovo BřezíVolaryVrbiceZáblatíZábrdíZálezlyŽárovnáZbytinyZdíkovŽelnavaŽernovice

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Prachatice District
A Wikimédia Commons tartalmaz Prachaticei járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Prachatice District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Prachatice című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.