Ibon szengun cshoumira

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ibon szengun cshoumira
(이번 생은 처음이라)
Műfajromantikus vígjáték

AlkotóStudio Dragon
ÍróJun Nandzsung
RendezőPak Csunhva
Nam Szongu
FőszereplőI Mingi (이민기)
Csong Szomin (정소민)
HangDolby Digital

Formátum1080i (HDTV)
OrszágDél-Korea
Nyelvkoreai
Epizódok16
Gyártás
Vezető producerI Dzsonghi
Részenkénti játékidő60-80 perc
GyártóMI Inc.
Forgalmazó
Sugárzás
Eredeti adótvN
Eredeti sugárzás2017. október 9. – 2017. november 28.
Korhatár15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
ElőzőArgon
KövetkezőUgly Miss Young-Ae, season 16
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Ibon szengun cshoumira (hangul: 이번 생은 처음이라, RR: Ibeon saengeun cheoeumira?), angol címén Because This is My First Life,[1] 2017-ben bemutatott dél-koreai televíziós sorozat, melyet a tvN csatorna vetített 2017. október 9. és november 28. között I Mingi és Csong Szomin főszereplésével. I Mingi 2007 óta először tért vissza a televízió képernyőjére.[2][3][4][5]

Cselekmény[szerkesztés]

A sorozat három pár történetét követi nyomon. Nam Szehi különc ember, egy okostelefon-alkalmazást fejlesztő cégnél dolgozik. Semmi más nem érdekli, csak a lakása jelzáloghitele, és a macskája. Egyhangú hétköznapjai megváltoznak, amikor kiadja az egyik szobáját a sürgősen lakást kereső Jun Dzsihónak, aki tévésorozatokon dolgozik forgatókönyvíró-asszisztensként és nagy álma, hogy végre önállóan írhasson forgatókönyvet. A dolgok úgy alakulnak, hogy Szehi és Dzsiho érdekházasságot kötnek.

Dzsiho két barátnője is hadilábon áll a szerelemmel. Horang és kedvese, Vonszok 7 éve randevúznak, ám a fiú csak nem akarja megkérni a házasságról ábrándozó lány kezét, ami konfliktusokhoz vezet.

Szudzsi modern dolgozó nő, egy nagy befektetési vállalatnál sikeres, magas pozícióban van, ám ez nem elégíti ki a vágyait, mert mindig arról ábrándozott, hogy saját cége lesz. Férfi kollégái cukkolják, ízléstelen szexuális megjegyzéseket tesznek rá, amit muszáj eltűrnie. Ambícióiból kifolyólag nem akar tartós kapcsolatot, pusztán játékszerként tekint a férfiakra, mindaddig, amíg a rámenős Szanggu, Szehi főnöke el nem kezd komolyan harcolni a szerelméért.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1.  Because This Is My First Life [최초 정소민, '사람들 다 '집' 있는데, 나만 없어.. ㅜㅜ!!' 이번 생은 처음이라 첫 티저 171019 EP.1] (koreai nyelven). tvN Drama. (Hozzáférés ideje: September 2, 2017.)
  2. Jung So-min and Lee Min-ki in "This Life Is Our First Life"”, Dailian (Hozzáférés: 2017. augusztus 19.) 
  3. 정소민·이민기, '이번 생은 처음이라 남녀주인공 확정 (공식입장)”, The Financial News (Hozzáférés: 2017. augusztus 19.) (koreai nyelvű) 
  4. Esom, Kim Ga-eun-I, and Park Byung-eun signed up for drama "This Life Is Our First Life"”, Nate (Hozzáférés: 2017. augusztus 19.) 
  5. Jung So-min, Lee Min-ki join tvN fall drama”, JoongAng Ilbo (Hozzáférés: 2017. szeptember 3.) 

További információk[szerkesztés]