Freakazoid!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Frekazoid
(Frekazoid)

Alkotó Bruce Timm
Paul Dini
Hang Paul Rugg
Edward Asner
Craig Ferguson
David Kaufman
John P. McCann
Tress MacNeille
Narrátor Joe Leahy
Főcímzene Richard Stone
Zeneszerző Richard Stone

Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 2
Epizódok 42
Gyártás
Vezető producer Steven Spielberg
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó Amblin Entertainment
Warner Bros. Animation
Sugárzás
Eredeti adó The WB
Eredeti sugárzás 1995. szeptember 9.1997. június 1.
Első magyar adó HBO
RTL Klub
Kronológia
Előző Animánia
Következő Szilveszter és Csőrike kalandjai
További információk

A Freakazoid! a WB Television Network animációs rajzfilmsorozata volt, melyet Steven Spielberg, Bruce Timm, és Paul Dini alkotott meg. Az Egyesült Államokban 1995. szeptember 9-én került adásba.

A "Bolondos Dallamok" és DC képregények stílusát keverő történet Dexterről szól, aki egy vírusos számítógép-chip miatt egy természetfeletti hatalommal bíró szuperhőssé változik, Freakazoiddá. A mániákus, elmebeteg, szuper erős teremtmény hatalmával megküzd a várost fenyegető bűnözőkkel, igazságot, és rendet tesz.

Háttér[szerkesztés]

A Harry Connick középiskola stréber, számítógép őrült tanulója, Dexter Douglas karácsonyi ajándék gyanánt kap egy vírusos "Pinnacle" számítógép-chipet (A vírus egy meghatározott karaktersor begépelése után a "delete" billentyű megnyomásával aktiválódik, és beszippantja az illetőt a cyber-űrbe). Dexter macskája végigsétál a billentyűzeten, miközben a szóban forgó karaktersort gépeli be. Dextert a "törlés" gomb megnyomásának pillanatában elnyeli az internet, majd a világhálón található összes adatot letölti közvetlenül Dexter fejébe, aki szert tesz egy másik személyiségre, Freakazoidra. Ebben a formában, gyors, erős, viszonylag intelligens, illetve nem okoz neki gondot a fizika törvényeinek megszegése sem. Ebben a mániákus, elmebeteg szuper erős formában a rendőrség munkáját segíti, furcsa, bizarr gonosztevők terveit hiúsítja meg. Dexter a "Freak out!" és "Freak in!" parancsokkal változhat át -és vissza. Dexterként Freakazoid a fiú agyának egy eldugott részében rejtőzik (Freak-a-zone), itt mélyen gondolataiba merülhet, illetve a "The Rat Patroll" ismétléseit nézheti.

Magyar hangok[szerkesztés]

Epizódlista[szerkesztés]

Források[szerkesztés]