Ebadta delfin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ebadta delfin
(Zeus and Roxanne)
1997-es amerikai film
Rendező George T. Miller
Producer Laura Friedman
Hilton A. Green
Műfaj gyerekfilm
Forgatókönyvíró Tom Benedek
Főszerepben Steve Guttenberg
Kathleen Quinlan
Miko Hughes
Arnold Vosloo
Zene Bruce Rowland
Operatőr David Connell
Vágó Harry Hitner
Gyártás
Gyártó Metro-Goldwyn-Mayer
Ország USA
Nyelv angol
magyar szinkron
Forgatási helyszín Bahama-szigetek
Játékidő 98 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Rysher Entertainment
Bemutató1997. január 24.
Bevétel 7 233 324 dollár
További információk

Az Ebadta delfin (eredeti cím: Zeus and Roxanne) 1997-ben bemutatott romantikus családi film. Rendező George T. Miller. Főszereplők Steve Guttenberg és Kathleen Quinlan.

A történet egy kutya és egy delfin barátságáról szól, és közben a gazdáik is közelebbi kapcsolatba kerülnek.

Cselekménye[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Bahamák, 1990-es évek

Mary Beth Dunhill (Kathleen Quinlan) delfinek kutatásával foglalkozik. A két lányával lakott házának közelébe néhány hónapra Terry Barnett (Steve Guttenberg) zeneszerző és fia költöznek Zeus nevű keverék kutyájukkal együtt. A kutya rögtön kárt okoz, amikor egy macskát kezd üldözni, de amikor fellopózik Mary kutatóhajójára, összeismerkedik egy delfinnel, akivel jól megértik egymást. Mary örül a fejleményeknek, mivel szeretne egy alapítványtól pénzt szerezni a kutatásaira, és így több esélye van rá. Konkurenciát jelent számára az alapítványi pénzek megszerzésében egykori főnöke, Claude Carver, akinek ugyanaz a célja, és nincsenek erkölcsi gátlásai.

Mary lányai és Terry fia szeretnék összehozni a két szülőt, mivel Terry feleségre meghalt és Mary is egyedül él. A gyerekek először egy randevút hoznak össze, majd úgy intézik, hogy Terryéknek át kelljen költözniük a másik házba, Azonban Terry meggondolja magát, amikor eszébe jut elhunyt felesége. Így fiával (és kutyájukkal) együtt elutaznak. Zeusnak azonban annyira hiányzik Roxanne, a delfin társasága, hogy visszautazik hozzá. Eleinte gyalog megy, majd egy benzinkútnál egy megfelelő irányba haladó autó által vontatott hajóra lopózik fel.

Claude, Mary egykori főnöke fényképezni kezdi Mary kutatási eredményeit Mary hajóján, de Zeus megzavarja ebben. Majd elrabolja a kutyát, hogy a delfin közelébe férkőzzön. Zeus azonban túljár az eszén, és a delfin segítségével csapdába ejti (a segítőjével együtt).

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]


Fogadtatás[szerkesztés]

A filmkritikusok véleményét összegző Rotten Tomatoes 50%-ra értékelte 8 vélemény alapján.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Zeus and Roxanne című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.