EVK Szakkollégium

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
EVK Szakkolégium
Egyetem Budapesti Corvinus Egyetem
Alapítva 1990
Cím Varga Jenő Kollégium
1092 Kinizsi utca 2-6.
L 2-3. emelet
Internet
Honlap http://evk.hu/
E-mail evk@evk.hu

Az EVK Szakkollégium 1990 óta a Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezete, amely jelenleg több mint ötven aktív és több mint 250 senior tagot számlál. A szakkollégium a keresztelésekor tulajdonképpen az Egyetemi Vállalkozói Kollégium nevet kapta, ám a vállalkozói jelleg elhalványultával a hosszú név helyett egyre inkább csak a kezdőbetűkből alkotott mozaikszót használták, így lett végül EVK Szakkollégium.

Szervezeti felépítés[szerkesztés]

Az EVK szervezeti felépítése
  • Elnök: Kövesdi Dániel
  • Gazdasági vezető: Tóth Zoltán
  • Marketing vezető: Bessenyei Dávid

Szakmai tevékenység - EVK-s programok[szerkesztés]

Belső programok[szerkesztés]

Az EVK Szakkollégium minden évének meghatározó része az aktuális tagok fejlődését szolgáló belső programok. A másod- és harmadévesek egy átfogó alapozó képzésen vesznek részt, ahol megismerkedhetnek a közgazdász szakma minden területével. Negyed- és ötödévesként a tagok különböző speciális érdeklődésüknek megfelelő workshopokon vehetnek részt, ahol fokozatosan elmélyíthetik a már megszerzett tudásukat. Az újonnan felvettek számára mentorprogtamot biztosítanak, ahol két felsőbb éves segít beilleszkedni a szervezetbe, megmutatja annak működését. Emellett a többi szakkollégista számára is biztosítva van, hogy szakmai mentort választhasson mindenki a saját érdeklődési területének megfelelően. Elsősorban vállalati szakemberek és már végzett seniorok mentorálnak. A szakkollégium tagjai ezen felül részt vehetnek kurzusokon, tréningeken is. A 2009/2010-es tanév első félévében 4 különböző kurzus valósult meg Energetika, SAP, Corporate Finance és „angol szakmai gazdasági nyelv” témakörökben.

A tagjaik a szakmai programok által megszerzett tudást mind a hazai, mind a külföldi színtéren kamatoztatják, kutatási tevékenységük és versenyeken való szereplésük révén. Minden évben több tag is részt vesz a Tudományos Diákköri Konferencián, ahol rendre remek helyezéseket érnek el.

Nyílt programok[szerkesztés]

Minden évben megrendeznek nyílt, a Budapesti Corvinus Egyetemen tartandó szakmai programokat is.

Ősszel rendezik a több éve sikeres EVK Egyetemi Esteket (rövidebb nevén EEE). Ezen a 3-4 napos előadássorozaton számos neves előadót láttak már vendégül, mint például 2007-ben Hernádi Zsoltot, 2008-ban Geszti Pétert és Felcsuti Pétert, míg 2009-ben Jáksó László és Oszkó Péter pénzügyminiszter tette tiszteletét az egyetemen. Nagy előadásaik vendégei voltak még Járai Zsigmond, Frei Tamás és Friderikusz Sándor is.

Tavasszal az őszi rendezvénysorozat folytatása az EVK Tavasz NApok vagyis az ETNA. 2009-ben nagy előadást tartott Wolf László és Bazsó Gábor alias Karotta. 2010-ben is folytatódik ez új hagyomány és szintén megrendezik az ETNA-t.

Közösségi programok[szerkesztés]

EVK Születésnapi Bál

EVK Születésnap[szerkesztés]

A szakkollégium minden év novemberében megünnepli fennállásának évfordulóját. Ezen az eseményen az újonnan felvett kollégisták műsorukkal ezen az eseményen mutatkoznak be a tagságnak. A rendezvény rendkívül fontos a szakkollégium életében, ahol volt végzett társaikat is nagy szeretettel fogadják.

Nyílt közösségi programok[szerkesztés]

Az őszi programok során lehetőséget nyújtanak minden érdeklődőnek, hogy megismerhesse szakkollégiumukat. Az elsősök számára szervezik a „Tekints be” nevezetű programot, ahol bemutatják, hogy mivel is foglalkoznak a kollégiumon belül. Ennek következő folytatása a tavasszal történő Kukkants be, ahol játékos programokkal várják az érdeklődőket. Ezen felül még az elsősök számára szervezik a tavaszi Bevonó Tábort, ahol potenciális tagjaiknak mutatkoznak be közösségi és szervezeti oldalukról is. Ezen programok után a tavaszi félév második felében kerül sor a Felvételire, ahol is meggyőződnek arról, hogy ki legyen a következő EVK-s.

Táborok[szerkesztés]

Minden évben a tagok részt vehetnek különböző táborokban is. Ősszel egy kifejezetten tréningre épülő tábort tartanak, míg tavasszal a Bevonó Tábor mellett egy kifejezetten szakmai tartalmú tábort szerveznek. Emellett nyáron az újonnan felvettekkel társulva egy kötetlenebb tábort is tartanak.

Országos Esettanulmány Verseny (OEV)[szerkesztés]

Az OEV logója

Az EVK Szakkollégium és a BCE Vezetéstudományi Intézete közösen minden évben megszervezi az Országos Esettanulmány Versenyt. 2010-ben kerül megrendezésre a XI. Országos Esettanulmány Verseny. A nyolc fős szervező gárda több mint fél éven keresztül dolgozik a háromnapos rendezvény sikeréért. A verseny célja, hogy az esetek megoldásán keresztül a hallgatók és az üzleti világ kapcsolatait szorosabbra fűzzék.

Külső hivatkozások[szerkesztés]