Csanádi Imre Általános Iskola

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csanádi Imre Általános Iskola
Alapítva1660-as évek körül
Hely Magyarország, Zámoly
Korábbi neveiZámolyi Általános Iskola
Típusáltalános iskola
OM-azonosító030134
Elérhetőség
Cím8081 Zámoly, Kossuth u. 51.
A Csanádi Imre Általános Iskola weboldala

A Csanádi Imre Általános Iskola Zámolyban található, a Kossuth Lajos utcában. Névadója, Csanádi Imre Zámolyon született, ezért róla nevezték el az iskolát. Szülőháza nem messze található az iskolától.

Története[szerkesztés]

Az iskolát az 1660-as évek környékén alapították. Első tanítói lelkészek, vagy akkori nevükön prédikátorok voltak. 1740-től a református, 1914-től pedig már a katolikus tanítók névsora is fennmaradt.

A két felekezeti iskola egybeolvadása után 1948-ban megszületett az egységes nyolcosztályos iskola. Ekkor azonban még nem volt zökkenőmentes a tanulás a megfelelő anyagi és tárgyi feltételek hiányában.

1998-ban a NAT kapcsán az iskola helyi pedagógiai programot kínálhatott az iskolafenntartónak és az iskolának. Az iskolában 2001 óta minőségirányítási rendszer működik.

Az iskola jelenleg[szerkesztés]

Az iskolában különböző szakkörök, sportkörök, fejlesztő- és felzárkóztató órák, napközi és tanulószoba is igénybe vehető. Az iskolában Diákönkormányzat is működik. A HEFOP 3.1.3. nevezetű pályázaton az iskola csaknem 18 millió Ft-ot nyert az iskola eszközbeszerzésre (pl. interaktív tábla, projektor) és pedagógus továbbképzésre.

Források[szerkesztés]