Cikkjelöltvita:Mondókák

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Partmoso 1 hónappal ezelőtt a(z) Fölsoroltam témában

Felfigyeltem arra, hogy néhány minimaxos műsorban hasonló dolgok vannak (Minimax Híradó, Gyerekdalok, Mondókák, MiniKRESZ). Felsorolom:

  • 1. A Mondókák a Minimax magyar tévécsatorna mondókaszavaló műsora, mely gyerekeknek szaval el mondókákat, és a végén a részt vevő gyerekek egy-egy értékes ajándékot is kapnak. (Mondókák)
2. A Gyerekdalok a Minimax magyar tévécsatorna mondókaszavaló műsora, mely gyerekeknek szaval el dalocskákat, és a végén a részt vevő gyerekek egy-egy értékes ajándékot is kapnak. (Gyerekdalok)
3. A Minimax Híradó a Minimax magyar tévécsatorna hírszavaló műsora, amelyben gyerekeknek szavalnak el Minimax híreket, és a végén a részt vevő gyerekek egy-egy értékes ajándékot is kapnak. (Minimax Híradó)
4. A MiniKRESZ a Minimax magyar tévécsatorna egyik oktató műsora. Egy olyan műsor amelyben gyerekeknek szavalják el a közlekedés legfontosabb tudnivalóit, és a végén a részt vevő gyerekek egy-egy értékes ajándékot is kapnak. (MiniKRESZ)
  • 1. A mondókákat a Minimax keresi, és tanítja be a műsorvezető gyermekeknek. (Mondókák)
2. A gyerekdalokat a Minimax keresi, és tanítja be a műsorvezető gyermekeknek. (Gyerekdalok)
3. A híreket a Minimax keresi, és tanítja be a műsorvezető gyermekeknek. A gyermek műsorvezetők új meséket mutatnak be, programajánlókat mondanak be és rajz, vagy egyéb pályázatokat mondanak be. (Minimax Híradó)
4. A KRESZ legfontosabb szabályait a Minimax keresi, és tanítja be a műsorvezető gyermekeknek. (MiniKRESZ)
  • 1. 2012-ben mondókaszavalási versenyt hirdettek, melyre gyermekek jelentkezhettek, és a nyerteshez elment magyaroszág egyik legnépszerűbb könyvírója Nagy Bandó András, és nyereményt is kapott. (A műsor születése szakaszcímmel). (Mondókák)
2. 2012-ben mondókaszavalási versenyt hirdettek, melyre gyermekek jelentkezhettek, és a nyerteshez elment magyaroszág egyik legnépszerűbb ma is élő költője és színésze Kálloy Molnár Péter, és nyereményt is kapott. (A műsor születése szakaszcímmel). (Gyerekdalok)
3. 2012-ben hírmondó versenyt hirdettek, melyre gyermekek jelentkezhettek, és a nyerteshez elment magyaroszág egyik legnépszerűbb időjárásjelentője Both András, és nyereményt is kapott. (A műsor születése szakaszcímmel). (Minimax Híradó)
4. 2009-ben Közlekedéstanító versenyt hirdettek, melyre gyermekek jelentkezhettek, és a nyerteshez elment a Szegedi Tisza-parti Általános Iskola rendőre Forrás Norbert, és nyereményt is kapott. (A műsor születése szakaszcímmel). (MiniKRESZ)
  • Mind a négy közös jellemzője, hogy az infoboxba az van írva beírva, hogy írók: Lengyel Andor ill. Műsorvezetők: Gerő Anna (Mini) William Reynolds (Max).

Na most gyanús, hogy ezekben valahol valami kamu. Nem a műsorok léte, hanem a bennük található információk valamelyike, mert szemmel látható, hogy ezeknek a szócikkeknek a tartalma Ctrl+C-vel íródtak és csak kisebb változtatásokat csináltak benne. És nemcsak ezért, hanem azért, mert a Mondókákat és a Gyerekdalokat én is ismerem - és tudom, hogy azok nem olyan műsorvezetős műsorok.

Az is figyelemreméltó, hogy bár a Mondókák és Gyerekdalok szócikk szerint mondókaszavalási versenyt 2012-ben rendeztek, ehhez képest a szócikk szövege szerint a Mondókákat 2012-ben, a Gyerekdalokat 2013-ban indították. Szép napot kívánok! Apród <s==

Nehéz Beleszólni[szerkesztés]

Örülök, hogy nem törölték a mondókás vitalapot. Írtam hozzá egy pici szóket, forrás nélkül, emlékekből. Ne m az a goel játszani,neljátszani,d, mennPartmoso vita 2024. február 25.Partmoso vita 2024. február 25., 19:18 (CET)19:01 (CET)yire hiteles egy gyerek műsor, hanem az, létezik-e, hozzáférhető-e a reklámok közt.Lehet-eVálasz

>vita 2017. szeptember 10., 15:52 (CEST)Válasz

Törlési megbeszélés eredménye[szerkesztés]

ikipédia:Törlésre javasolt lapok/Mondókák (második jelölés)]]. – [[Szerkesztő:P =

=agony|Pagony]] foxhole 2017. október 14., 22:17 (CEST)Válasz


==Próbálkozás==Elnézést kérek a "barmolt sorokért. Nem úgy működik a szerkesztő, ahogy megszoktam. Hangsúlyozom: nem a hitelesség a legfontosabb a gyerek műsornál, hanem az elérhetőség. Kell minél több kiszámoló, mondóka, vásározás meg ének és tánc. Ezt gyerek tegye, az óvó néni csak segítsen bele!Partmoso vita 2024. február 25., 19:18 (CET)Válasz

Gondok[szerkesztés]

Ez egy össze-vissza formázgatott, zavaros szóhalmaz, pedig érthető és becsülendő a szándék. Tessék szíves rendesen ellátni szakaszokkal, bevezetővel, forrásokkal, hivatkozásokkal, stb... A nowiki tageket meg felejtsd el! VitaSzerkesztő:Tombenko 2024. február 26., 13:34 (CET)Válasz

Fölsoroltam[szerkesztés]

Az Irodalomban említett 3 könyvből számba vettem az általam lényeges dolgokat. A 4. könyv nincs meg, csak tudok róla. Ennyi tellett dióhéjban. Partmoso vita 2024. március 9., 00:47 (CET)Válasz