Brókerarcok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Brókerarcok
(Boiler Room)
2000-es amerikai film
Rendező Ben Younger
Producer
  • Jennifer Todd
  • Suzanne Todd
Műfaj
Forgatókönyvíró Ben Younger
Főszerepben
Zene Stewart Copeland
Operatőr Enrique Chediak
Gyártás
Gyártó New Line Cinema
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 120 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
  • 2000
  • 2000. május 18. (Németország)[1]
Korhatár16 III. kategória (F/7478/J)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Brókerarcok (eredeti cím: Boiler Room) egy amerikai bűnügyi-dráma, amit 2000. február 18-án mutattak be az Amerikai Egyesült Államokban. A filmet Jennifer Todd és Suzanne Todd rendezte, a főszereplő Giovanni Ribisi, aki Seth Davis-t, egy feltörekvő brókert alakít. A gyártó a New Line Cinema, a zenét a The Angel szerezte.

Cselekménye[szerkesztés]

Seth Davis (Giovanni Ribisi) 19 évesen egy illegális kaszinót üzemeltet a házában, míg apja abban a tudatban van, hogy fia egyetemre jár. Az üzlet jól megy, majd egy nap a kaszinó régi törzsvendége beállít Greg Weinsteinnel (Nicky Katt), aki fantasztikus munkalehetőséggel kecsegteti: a J.T. Martin ügynökség tapasztalatlan, tanulatlan fiatalokat keres, akikből néhány hónap alatt profi tőzsdeügynököket képez. Seth azért, hogy imponáljon mindig elégedetlen apjának, elfogadja a munkaajánlatot és visszatér a tanuláshoz is, hogy sikeres bróker válhasson belőle. Hamarosan sikeres ügynök lesz, az új belépők közül a legsikeresebb, ám elfogja a gyanakvás. A jutalékokat túl magasnak találja, az irodában éjszakánként rengeteg hivatalos papírt bezúznak, és kideríti, hogy az általa forgalmazott részvények pedig fiktív cégek értéktelen papírjai. Hamarosan az FBI is felfigyel a tevékenységére majd vádalkut ajánlanak fel neki: ha megszerzi a céges ügyféllistát és tanúskodik a cég vezetői ellen, ejtik a vádakat ellene. Egy apjával folytatott telefonbeszélgetés miatt a bíró apja is a vádlottak körében találja magát.

Seth elfogadja az FBI ajánlatát, az ügyféllistát kicsempészi egy hajlékonylemezen, még figyelmezteti barátját, majd kisétál az épületből. A film záró képsoraiban az FBI lerohanja az épületet.

Szereplők[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Lexicon of international films (német nyelven). Zweitausendeins