Ugrás a tartalomhoz

Bolla Ági

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bolla Ági
Életrajzi adatok
Születési névBolla Ágnes
Született1957. április 1. (67 éves)
Pécs
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásamodell, manöken

Bolla Ági, született Bolla Ágnes (Pécs, 1957. április 1. –) magyar manöken, modell, fotómodell.

Élete[szerkesztés]

A 70-80-as évek manökenje. A pécsi kesztyű reklámjaiban szerepelt, de a Caola kozmetikai cég reklámarca is volt, szerződést kötöttek a termékek állandó reklámozására.

A szentlőrinci Mezőgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, aztán a cserkúti növényvédő állomáson dolgozott Budapestre költözése után.

Budapesten megszólította egy fotós, hogy szeretne róla néhány képet készíteni, aki Urbán Tamásnak, az Ifjúsági Magazin fotóriporterének volt a tanítványa. Készített róla néhány próbafelvételt, amiből egy kép meg is jelent az Ifjúsági Magazinban.

Fotói egyre gyakrabban voltak láthatók a hazai divat- és képeslapokban, az Ez a Divat-ban is. Előképzettsége nem volt, manökentanfolyamra nem járt, amikor elkezdte, a divatbemutatókon, mindent a kolléganőitől tanult. Később vizsgázott le az Állami Artistaképző Intézet manöken- és fotómodell szakán.

Az első komolyabb munkája a Trend '80 című divatbemutatósorozat volt, vidéken. KISZ-táborokban rendezett divatbemutatókon is volt manöken, így már volt némi rutinja, amikor augusztusban bekopogtatott a Váci utcai Clara-Szalonba (Rotschild Klára). Felpróbált néhány ruhát, és tíz nap múlva táviratot kapott, hogy azonnal jelentkezzen a szalonban. Négy manöken visszamondta a szeptemberi, Hilton-beli bemutatót, helyettesíteni kellett. Aztán a Vigadóban szerepelt, a Magyar Divat Intézet bemutatóján. Ettől kezdve az élvonalba került.

Források[szerkesztés]