Ugrás a tartalomhoz

Bicajparádé

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bicajparádé
South Park
22. évad, 10. epizód
Eredeti címBike Parade
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám2210
Első sugárzás2018. december 12.
Első sugárzás Magyarországon2018. december 28.
Kronológia
ElőzőTizenhat online tonna
KövetkezőMexikói Joker
A South Park epizódjainak listája

A Bicajparádé (Bike Parade) a South Park című rajzfilmsorozat 297. része (a 22. évad 10., évadzáró epizódja). Elsőként 2018. december 12-én sugározták az Amerika Egyesült Államokban a Comedy Centralon, míg hazánkban ugyancsak a Comedy Central mutatta be 2018. december 28-án.

Ez az epizód a kétrészes évadzáró második része, amely szintén az Amazon raktárában zajló sztrájkról szól, és arról, hogy emiatt az emberek nem kapják meg a karácsonyi ajándékaikat[1]. Több utalás is történik benne korábbi epizódokra, a záró jelenetben pedig több, régen nem látott karakter is visszatér.

Cselekmény[szerkesztés]

South Park Amazon-raktárában tovább folytatódik a sztrájk, amit Josh Carter vezet - a munkás, aki az előző epizódban üzemi baleset áldozata lett és egy csomagba van még mindig bezárva. Miután a pláza zombiszerű dolgozói munkába állnak a raktárban, a csomagok megérkeznek a fiúkhoz. A városlakók beszélgetéseit Jeff Bezos kihallgatja az Amazon Alexákon keresztül - Kennyre dühös az apja, amiért a rendeléseiket kiszállították, mert lepaktáltak az ellenségükkel. Ezalatt egyre többen érkeznek a Böcsület Farmra: mindenki füvet akar venni, hogy lenyugodjanak a szállítások elmaradása és a sztrájkhelyzet keltette stressz miatt. Randy nem hajlandó több füvet eladni, mint amennyit a törvény engedélyez, ezért a vásárlók elkezdenek átjárni a konkurenciához. Törcsi kitalálja, hogy szállítsák ki a füvet a vásárlóiknak e-rollerrel, így a vevőknek is kényelmesebb és nem találkoznak a rivális farmerekkel sem.

Miközben a fiúk a bicajparádéra készülnek, Kenny közli velük, hogy ő nem vesz rajta részt, mert elkezdett szimpatizálni a sztrájkolókkal. Cartman elkezd őrjöngeni azért, mert emiatt kiújult a szorongása és közli, hogy "szét akarja lőni az iskolát". A többiek úgy gondolják, hogy Kenny miatt annyi a győzelmi esélyeiknek, de hogy ne maradjanak szégyenben, elhatározzák, hogy betiltatják a bicajparádét, mert az "sértő". Ezalatt Jeff Bezos elraboltatja Josh-t, és gyerekeket uszít rá, akiknek azt mondja, hogy ajándék van benne a bicajparádéra - ők kibontják a csomagot, amiből Josh kirobban és meghal, a polgármester döbbenetére. A fiúk szeretnének a betiltatáshoz megfelelő plakátokat készíteni, de nem tudnak, mert minden üzlet bezárt a városban az Amazon miatt. Hirtelen csodaként megjelenik a karácsonyi ajándékok elmaradása miatt kesergő városlakók előtt a Télapó - aki azonban amikor megtudja, hogy South Park elüldözte Kula bácsit, mert a Twitterre írt ki helytelen dolgokat, "puncinak" nevezi a lakókat és otthagyja őket. Stephen közli Butters-szel, hogy csak miatta dolgozik tovább az Amazonnak, hogy ő mindent megkapjon. Ezalatt azt láthatjuk, hogy valahányszor valaki úgy dönt, hogy abbahagyja a sztrájkolást és munkába indul, megjelenik az ajtóban Törcsi, aki Böcsület Gandzsát ad el nekik.

Stan, Kyle és Cartman úgy döntenek, hogy más eszközük nem lévén a polgármesterhez mennek, hogy betiltassák a bicajparádét, mert az haladásellenes és nincs benne semmilyen érték. A polgármesteri székben azonban Jeff Bezos ül, aki közli, hogy a parádé nagyon jó hatással volt az eladásokra a térségben és újra folyik miatta a munka is. A fiúk rájönnek, hogy Kennynek igaza volt - válaszul Bezos az Alexa segítségével megöli a "kis szoci barátjukat", aki ugyanúgy elkezdett lázadozni. Bezos közli, hogy ő volt az, aki megállította az osztályharcot azzal, hogy létrehozott egy új osztályt: a fogyasztó munkást. Váratlanul tömegek jelennek meg a polgármesteri hivatal előtt: a város összes lakója ott áll, élükön Randyvel, és közlik vele, hogy tűnjön el. Van nekik ugyanis valamijük, amivel nem számolt: "böcsületük" (igazából mindenki be van tépve). Az Amazon bezárja a raktárát, ezután megtartják a bicajparádét, ahol Kenny koporsóját Cartman húzza a biciklije után.

Az epizód végén egy reklám látható, mely szerint a Böcsület Gandzsa hamarosan kapható a kedvenc online áruházunkban is, valamint az évad több részében már szerepelt #cancelsouthpark felirat.

Érdekességek[szerkesztés]

  • A bicajparádés jelenetben megjelenik Dr. Mefityisztó, Buzi Nagy Al és Furkó úr, a megbilincselt Garrison elnök, és a halottnak hitt, de igazából csak súlyosan sérült Ned.

Forráshivatkozások[szerkesztés]

  1. Episode 2210 “Bike Parade” Press Release (us nyelven). South Park United States. (Hozzáférés: 2024. június 17.)