Bailee Madison

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Bailee Madison
Bailee Madison 2015-ben
Bailee Madison 2015-ben
Életrajzi adatok
Született 1999. október 15. (18 éves)
Fort Lauderdale
Származás amerikai

Bailee Madison weboldala
Bailee Madison az IMDb-n
PORT.hu-adatlap
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Bailee Madison témájú médiaállományokat.

Bailee Madison (Fort Lauderdale, 1999. október 15. –) amerikai színésznő.

Élete és munkássága[szerkesztés]

1999. október 15-én született Fort Lauderdale-ben (Florida, USA). Nem egyedüli gyermek, hiszen van hat testvére is. Ő a legkisebb a családban. Nagyobbik testvére, Kaitlin Riley szintén színész. Édesanyja Patricia Riley.

Első nagyobb filmszerepét 2007-ben kapta meg, amikor a Híd Terabítia földjére című film egyik szerepét megkapta. Első szerepét 2006-ban kapta meg, amikor még csak hétéves volt. A Lonely Hearts című filmben kapott mellékszerepet, ahol Rainelle Downingot alakította.

Jött a 2007-es év, amikor több nagyobb filmben és sorozatban is szerepet kapott. A New York-i helyszínelőkben, Rose Duncant alakította egy epizódon át, majd a Dr. House-ban is kapott egy egyepizódos szerepet, ahol szintén egy kislányt alakított.

2008-ban szerepet kapott a Terminátor című sorozatban is, ahol egy egyepizódos szerepet nyert el. Ugyanebben az évben szerepelt egy karácsonyi filmben is, ahol Mary Alice Johanssont alakította.

2009-ben csak egy filmje volt, a Brothers, amiben szerepet kapott még Tobey Maguire, Natalie Portman és Jake Gyllenhaal is.

2010-ben ismét egy mozgalmas éve volt a fiatal színésznőnek, ugyanis szerepet kapott több nagysikerű filmben is, majd 2011-ben megkapta a nagy sikert hozó Maxine Russo szerepét a Wizards of waverly Place című sorozatban, ahol együtt játszott többek között, Selena Gomezzel és David Henrievel is. A sorozatban több epizódon keresztül alakította a testvérek legkisebb tagját "Max"-at, aki egy varázslat miatt lánnyá változott.

2011-ben szerepet kapott Jennifer Aniston oldalán a Kellékfeleség című mozifilmben is.

2012 is jó év volt Baileenek, mert szerepet kapott a hazájában és itthon is nagy sikerű Once upon a time című sorozatban is, ahol három részen keresztül alakította a fiatal Hófehérkét és együtt szerepelt Ginnifer Goodwin-al, majd még ebben az évben szerepelt a Szülői felügyelet nélkül című amerikai filmben is.

2013-ban egy egyepizódos szerep ütötte a markát a Holliston című sorozatban. Ebben az évben szerepet kapott még a Watercolor Postcards-ban is és a Dance of the Mirlitonsban.

2014-ben két munkája is megjelenik. Az egyik a Powers című filmben lesz, a másik pedig a Northpole-ban Clementine szerepe. Még 2013-ban megkapta a Trophy Wife című sorozatban Hillary szerepét, ahol a mai napig szerepet játszik.

2014-ben szerepet kapott a The Fosters című sorozat második évadában, ahol Callie (Maia Mitchell) testvérét alakítja.

Források[szerkesztés]