Az utolsó ember a Földön (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az utolsó ember a Földön
(The Last Man on Earth)
Műfaj

AlkotóWill Forte
Író
Főszereplő
ZeneszerzőMark Mothersbaugh

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok4
Epizódok67 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer
ProducerChris Plourde
OperatőrChristian Sprenger
Részenkénti játékidő22 perc
Gyártó
Forgalmazó20th Television
Sugárzás
Eredeti adóFox
Eredeti sugárzás2015. március 1. – 2018. május 6.
Első magyar adóComedy Central
Magyar sugárzás2018. szeptember 19. – 2019. január 5.
Státuszbefejezett
További információk
SablonWikidataSegítség

Az utolsó ember a Földön[1] egy amerikai poszt-apokaliptikus vígjátéksorozat, amelyet Will Forte készített és melynek ő a főszereplője.[2] A sorozat 2015. március 1-jén indult a Foxon.[2] A pilóta epizódot Will Forte írta, míg Phil Lord és Christopher Miller rendezte.[2] A sorozatot négy évad után törölték, és az utolsó epizódot 2018. május 6-án mutatták be. Magyarországon a Comedy Central sugározta 2018. szeptember 17-étől.[3]

Történet[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

2020 közepén, miután a nagy-gyilkos vírus kitörése után, az utolsó túlélő Phil Miller (Will Forte), az Arizónai Tucsonba költözik. 2021 novemberében, Phil teljesen beleőrül a ténybe, hogy egyedül van. Már éppen öngyilkosságra készül, mikor is találkozik Carol Pilbasiannal (Kristen Schaal). Szépen lassan egyre több túlélő jelenik meg a városban, mígnem megjelenik a másik Phil Miller (Boris Kodjoe), és átveszi az alfahím irányítást, aminek Todd (Mel Rodriguez) és a másik Phil (Aki addigra már Tandy, mert elveszíti a névversenyt a másik Phillel szemben) nem néz jó szemmel. Phil észreveszi a turpisságot, így ő száműzi Tandyt a városból.

2. évad[szerkesztés]

Tandy és Carol folytatják útjukat Amerikában 2023 közepén, mikor is Carol elhatározza, hogy vissza szeretne menni Tucsonban. A duó végül eljut oda ám ott senkit sem találnak. Kiderül, hogy a csapat Malibuba költözött. A csapat megpróbál újra egyesülni. Ezalatt Mike Miller (Jason Sudekis), Tandy testvére lezuhan a Nemzetközi Űrállomásról a Földre, majd csatlakozik a túlélőkhöz, egészen addig, amíg nem megbetegszik, és a túlélők (Tandy kivételével) a vírus nyomaira tippelnek.

3. évad[szerkesztés]

A túlélőkre potenciális fenyegetést jelent az erőszakos túlélő, Pat Brown (Mark Boone Junior). A túlélők így a Kaliforniai San José-ba költöznek egy irodaházba, ahol Melissa (January Jones) kezdi elveszíteni mentális egészségét. Később Carol felfedez egy fiút a fák között, Jaspert. Ez idő alatt, Erica (Cleopatra Coleman) megszül egy gyereket, Dawnt. A csapat később Mexikóba költözik, miután potenciális fenyegetést éreznek a közelben lévő atomerőmű meghibásodása miatt.

4. évad[szerkesztés]

Pamela Brinton (Kristen Wiig), aki egy gazdag amerikai nő egy bunkerből irányított drónnal fedezte fel a csapatot. A csoport egy hajón ragad Pamelával. Pamela elrabolja Tandyt, míg a csapat többi tagja egy szigeten ragad, ahol találkoznak Glennel (Chris Elliott) aki a vírus kitörése óta a szigeten tartózkodik. Pamela bűntudata miatt visszahajózik a szigetre, hogy felvegye a többieket. A túlélők Zihuatanejoba költöznek, ahol Carol szül egy ikerpárt, majd néhány héttel később Carol ismét teherbe esik. Erica is teherbe esik Toddtól, akinek ez lesz az első gyereke. Később Mike is ismét csatlakozik a csapathoz, aki felépült a betegségétől. Miután Jasper eltűnik, keresés indul utána. A keresés közben Todd és Tandy belebotlanak a börtönben Karlal (Fred Armisen) aki egy börtönőrnek adja ki magát, de valójában kannibalizmus miatt tartóztatták le. Addig rémítgeti a csapatot, míg nem a túlélők eldöntik, hogy megölik Karlt. Egy Rubik-kockát adnak neki, amit miután Karl kirak felrobban. Miután a csapat újra összegyűl együtt Tapachulába költöznek, ahol felfedeznek egy csomó föld alatt bujkáló túlélőt.

Bár a sorozatot törölték, volt terv egy lehetséges ötödik évadra is. A történetben a túlélők és a földalattik megpróbáltak volna együtt élni, addig míg nem a vírus kitörésének újabb lehetősége miatt gyilkolni kezdik egymást.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Philip "Phil" Tandy Miller Will Forte Király Attila
Carol Andrew Pilbasian-Miller Kristen Schaal Kokas Piroska
Melissa Shart January Jones Vadász Bea
Todd Dimas Rodriguez Mel Rodriguez Elek Ferenc
Erica Dundee Cleopatra Coleman Nádasi Veronika
Gail Klosterman Mary Steenburgen Kovács Nóra

Mellékszereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Michael Shelby "Mike" Miller Jason Sudekis Schmied Zoltán
Philip "Phil" Stacy Miller Boris Kodjoe Kálid Artúr
Patrick "Pat" Brown Mark Boone Junior Faragó András
Lewis Kenneth Choi Vári Attila
Pamela Brinton Kristen Wiig Solecki Janka
Jasper Keith L. Williams
Glenn Chris Elliott
Karl Cowperthwaite Fred Armisen

Vendégszereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész
Victoria Alexandra Daddario
Gordon Vanderkruik Will Ferrel
Darrell Jon Hamm
Cathreine Laura Dern
Roy Billups Jack Black
"La Aubela" Gordillo Alma Martinez
Hector Jack Guzman
Zoe Leighton Meester
Egy meg nem nevezett sportjármű-vezető Martin Short

Epizódok[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adóMagyar sugárzásMagyar adó
ÉvadbemutatóÉvadzáróÉvadbemutatóÉvadzáró
1.132015. március 1.2015. május. 3Fox2018. szeptember 19.2018. szeptember 28.Comedy Central
2.182015. szeptember 27.2016. május 15.2018. szeptember 28.2018. október 13.
3.182016. szeptember 25.2017. május 72018. október 13.2018. október 31.
4.182017. október 1.2018. május 6.2018. október 31.2019. január 5.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A filmes honlapokon előfordul kis és nagy F-fel egyaránt.
  2. a b c Andreeva, Nellie: Fox Orders Will Forte Comedy ‘Last Man On Earth’ To Series For Midseason 2015 (amerikai angol nyelven). Deadline, 2014. február 12. (Hozzáférés: 2023. február 21.)
  3. Ausiello, Michael: Last Man on Earth Cancelled at Fox (amerikai angol nyelven). TVLine, 2018. május 10. [2018. július 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. február 21.)