Anja Rubik

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anja Rubik
Életrajzi adatok
Született1983június 12. (40 éves)
Rzeszów Lengyelország
Foglalkozásamodell
Jellemzői
Magassága1,79 m
Méretei
Általános méretei84-61-90
Ruhaméret36
Cipőméret39
Szemszínekék
Anja Rubik weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Anja Rubik témájú médiaállományokat.

Anja Rubik, sz. Anna Helena Rubik (Rzeszów, 1983. június 12.[1]) lengyel modell.

Élete[szerkesztés]

Családjával 1988-ban elhagyta Lengyelországot, majd élt Görögországban, Kanadában és Umtatában, Dél-Afrikában. Modell pályafutása akkor kezdődött, amikor még egy brit középiskolába járt, Párizsban. Be akarta fejezni az iskolai tanulmányait, mielőtt hivatásos modellé válik, ezért csak az iskolai szünetekben dolgozott.

Karrier[szerkesztés]

Miután leérettségizett, megkezdte modell karrierjét. Neves magazinokban szerepelt: a németországi és a párizsi Vogue-ban, a Numéro-ban, a Flair-ben, a Russh-ban, a Nylon-ban és az Elle-ben. Olyan tervezők ruháit mutathatta be, mint például a Givenchy, Chloé, Christian Dior, Hermès, Valentino, Gucci, Fendi, Missoni, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Oscar de la Renta, Chanel, Balenciaga, Calvin Klein, Louis Vuitton és a Ralph Lauren. 2009 a Victoria’s Secret Fashion Show-jában szerepelt.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Interjú a Kuba Wojewódzki műsorban (lengyelül) 2010. március 23-án.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Anja Rubik című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]