Amerikai kopó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Amerikai kopó
(One Ranger)
2023-as amerikai film

A film magyarországi moziplakátja
A film magyarországi moziplakátja
RendezőJesse V. Johnson
ForgatókönyvíróJesse V. Johnson
Főszerepben
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő95 perc
Forgalmazás
ForgalmazóVertigo Média (Magyarország)
Bemutató2023. június 15. (Magyarország)[1]
Korhatár16 IV. kategória (NFT/26522/2023)
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Amerikai kopó (eredeti cím: One Ranger) 2023-ban bemutatott amerikai akcióthriller, melyet Jesse V. Johnson írt és rendezett. A főbb szerepekben Thomas Jane és John Malkovich látható.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2023. május 5-én mutatták be a mozikban. Magyarországon június 15-én jelent meg a Vertigo Média Kft. forgalmazásában.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy fegyveres Texas Ranger egy bankrablót üldöz a sivatagban. Nemsokára rájön, a férfi egy nemzetközi terrorista, aki bombát akar robbantani London szívében. Amikor a törvény emberének megölik a társát, a ranger egy brit hírszerző ügynökkel és annak főnökével szövetkezik, hogy a törvényen kívüli tettest, élve vagy holtan bíróság elé állítsák.

Szereplők[szerkesztés]

  • Thomas Jane – Alex Tyree
  • John Malkovich – Geddes
  • Dominique Tipper – Jennifer Smith ügynök
  • Dean Jagger – Declan McBride
  • Jess Liaudin – Oleg Jakovenko
  • Rachel Wilde – Angel
  • Patrick Bergin – Doc
  • James Oliver Wheatley – Gor

Bemutató[szerkesztés]

2022 októberében bejelentették, hogy a Lionsgate megvásárolta a film forgalmazási jogait.[2]

2023. április 28-án mutatták be a Dallasi Nemzetközi Filmfesztiválon.[3] Ezt követően 2023. május 5-én került a mozikba.[4]

Fogadtatás[szerkesztés]

Dennis Harvey a Variety magazintól negatív értékelést adott a filmre.[5] Matt Zoller Seitz a RogerEbert.com-tól két csillagra értékelte a filmet.[6]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Terjesztésre kerülő filmalkotások és artfilmek nyilvántartása (magyar nyelven). Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. (Hozzáférés: 2023. május 11.)
  2. D'Alessandro, Anthony: Lionsgate Picks Up Thomas Jane & John Malkovich Action Thriller 'One Ranger' – AFM. Deadline Hollywood , 2022. október 26. (Hozzáférés: 2023. április 19.)
  3. Cummings, Tommy: 'One Ranger' director has fond memories of taking Chuck Norris roundhouse kicks, 2023. április 28. (Hozzáférés: 2023. április 30.)
  4. Oddo, Marco Vito: 'One Ranger' Trailer Unites John Malkovich and Thomas Jane In Blood-Soaked Thriller [Exclusive]. Collider , 2023. március 22. (Hozzáférés: 2023. április 19.)
  5. Harvey, Dennis: 'One Ranger' Review: Long Tall Texan Thomas Jane Rides to the Rescue of Helpless Brits. Variety, 2023. május 3. (Hozzáférés: 2023. május 6.)
  6. Matt Zoller Seitz: One Ranger. RogerEbert.com , 2023. május 5. (Hozzáférés: 2023. május 6.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az One Ranger című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]