Fehér elefánt (film, 2022)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fehér elefánt
(White Elephant)
2022-es amerikai film
RendezőJesse V. Johnson
Műfajakciófilm
Főszerepben
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgalmazás
Bemutató
  • 2022. június 3.
  • 2022. július 7. (Irak)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Fehér elefánt (eredeti cím: White Elephant) 2022-es amerikai akciófilm, amelyet Jesse V. Johnson és Erik Martinez forgatókönyvéből Johnson rendezett. A főbb szerepekben Michael Rooker, Bruce Willis, Olga Kurylenko és John Malkovich látható.

Az Amerikai Egyesült Államokban az RLJE Films forgalmazásában 2022. június 3-án mutatták be a mozikban. 2022. június 3-án jelent meg az AMC+ streaming-csatornán.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Gabriel Tancredi, az egykori tengerészgyalogosból lett maffiavezér megszegi szabályait, hogy megmentsen egy rendőrtisztet, Vanessát, aki szemtanúja volt egy sikertelen merényletnek, amelyet barátja és kegyetlen maffiafőnök, Arnold Solomon rendelt el.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Gabriel Tancredi Michael Rooker Berzsenyi Zoltán
Vanessa Flynn Olga Kurylenko Pikali Gerda
Arnold Solomon Bruce Willis Barbinek Péter
Glen Follett John Malkovich Epres Attila
Carlos Garcia Vadhir Derbez Moser Károly
Jim Josef Cannon
Tomi Lauren Buglioli
K.I.M Lorenzo Antonucci
Walter Koschek Michael Rose
Luis Velasquez Louie Ski Carr
Daley Chris Cleveland Papp Dániel

A film készítése[szerkesztés]

A film forgatása Georgia államban kezdődött 2021 áprilisában.[2]

A Fehér elefánt az egyik utolsó film, amelyben Bruce Willis szerepelt, aki visszavonult a színészkedéstől, mert frontotemporális demenciát diagnosztizáltak nála.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Vejvoda, Jim: White Elephant: Exclusive Trailer and Poster Debut for Michael Rooker-Bruce Willis Mob Movie. IGN , 2022. május 16. (Hozzáférés: 2022. május 17.)
  2. Roxborough, Scott: Cannes: Olga Kurylenko, Bruce Willis, Michael Rooker Join White Elephant (Exclusive). The Hollywood Reporter , 2021. május 20. [2021. május 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. május 20.)
  3. Rosenbloom, Alli: Bruce Willis' family shares an update on his health and new diagnosis (angol nyelven). CNN , 2023. február 16. (Hozzáférés: 2023. február 18.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a White Elephant (2022 film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]