A társaság embere (Hősök)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A társaság embere
Hősök
1. évad, 17. epizód
Eredeti cím Company Man
Vendégszereplő Eric Roberts
Ashley Crow
Matthew John Armstrong
Missy Peregrym
Jimmy Jean-Louis
George Takei
Christopher Eccleston
Író Bryan Fuller
Rendező Allan Arkush
Gyártási szám 117
Első sugárzás 2007. február 25. Flag of the United States.svg
2007. június 20. Flag of Hungary.svg
Kronológia
ElőzőVáratlan
KövetkezőParazita

A társaság embere a Hősök című amerikai televíziós sorozat tizenhetedik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Ted és Matt Bennet házában kutakodnak, de megérkezik a család, akik meghozták Sandrát a kórházból. Mikor belépnek, megjelenik Ted, a hátuk mögött, pedig Matt, fegyverrel. Válaszokat akarnak, és tudják, hogy feldühítik Tedet, akkor robbanni fog. Matt hallja Claire gondolatait, és tudja, hogy a haiti fickó törölte a memóriáját neki is, és Sandrának is. Azt is kiderül, hogy Bennet nem papíreladó. Matt négyszemközt kikérdezi Claire-t. Megtudják egymásról, hogy különlegesek, és azt hiszik, hogy Bennet tette őket ilyenné. Claire ordít az apjával. Ted meg akarja ölni mindannyiukat, de Matt lebeszéli, Bennet pedig japánul gondolkodik. Bennet elfut a pisztolyáért, de Ted elveszi tőle.

Bennet már tudja, hogy Matt olvas a gondolatokban, ezért azt gondolja, hogy lője le Claire-t, mert Ted a pisztolyt Sandrára fogja. Matt lelövi Claire-t. Matt és Bennet felviszik a testét a szobájába, hogy ott gyógyuljon meg. Nem Bennet tette velük ezt, és ő mindent azért tett, nehogy Claire-t elvegyék tőle, és ezt Matt is hallja, így igaz. Megbeszélik, hogy Matt végig azt fogja tenni, amit Bennet gondol. Matt és Bennet elmennek a papírgyárba, hogy Bennet bizonyítékot hozhasson Tednek. Elmennek a papírgyárba, ahol Bennet találkozik a haitival, és már tudja, hogy nem néma. Megtudja tőle, hogy van egy másik ember, akinek a parancsait követi. Otthon Ted fogvatartja Lyle-t és Sandrát. Hall valami zajt fentről, és felmegy. Amíg felmegy, Claire bejön a hátsó ajtón és kiszabadítja Sandrát és Lyle-t, de nem érnek ki, mert Ted fent észreveszi, hogy Claire nincs ott, ezért lefut. Lyle kiszabadul, Ted megfogja Claire-t a nyakánál fogva, megégeti és az anyja is látja, ahogy meggyógyul. Megkötözi őket. Sandra Isten adományának hívja Claire képességét. Közben Ted rájön mindenre, Matt azért lőtte le Claire-t, mert ő meggyógyul.

Megérkezik Matt és Bennet, akik elhozzák Ted aktáját. A haiti közben kiviszi Sandrát és Claire-t a házból. Ekkor megjelenik egy fickó, aki Bennetre lő, de Tedet találja el, erre ő rettenetesen feldühödik és elkezd világítani, és a sugárzás, amit kibocsát, az egész házat felgyújtja. Mindenki kimenekül, csak Bennet marad bent, aki próbálja benyugtatózni Tedet, de nem fér a közelébe. Ekkor megy Claire, hiszen neki nem eshet baja. Bennet kimegy. Ted már robbanni készül, amikor végre minden lecsillapodik. A ház ajtajában Claire jelenik meg, az teste pedig teljesen szét van égve, de teljesen meggyógyul néhány másodperc alatt. Bennet eltünteti Claire-t, vagyis a haitira bízza, magát pedig meglöveti vele, hogy azt higgyék, elvették tőle, majd pedig a haiti elveszi az emlékeit.

15 évvel ezelőtt:

Mr. Bennet ekkor jelentkezik a papírgyárba, ami természetesen csak álca. A feladata az lesz, hogy a különleges emberek nyomába ered. Természetesen nem egyedül, lesz egy társa, aki nem más, mint a láthatatlan ember, Claude.

14 évvel ezelőtt:

Kaito, Hiro apja adja át Bennetnek Claire-t kisbabaként. Bennetet bízzák meg a lány gondozásával, amit ő nem igazán szeretne, de nincs választása. Sőt, a lány nem Benneté, csak ő fogja gondozni, ugyanis ha megjelenik nála bármilyen képesség, a babát el fogják venni tőle. Sandra már akkor is olyan dolgokra jött rá, amire nem szabadott volna. Ekkor jelenik meg először a Haiti és veszi el Sandra memóriáját. Bennet és Claude együtt utaznak egy kocsiban, de kiderül, hogy Bennet azt az utasítást kapta, hogy ölje meg Claude-ot, mert rejteget valakit, akinek szintén különleges képessége van. Bennet nem akarja megölni, hiszen a barátja, mégis rálő, majd Claude eltűnik.

3 évvel ezelőtt:

Bennet ekkor mondja meg Claire-nek, hogy örökbefogadták, de Claire akkor is szereti a szüleit.