A Hősök epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Itt található a Hősök (Heroes) című televíziós sorozat epizódlistája.

Áttekintés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Évad Cím Epizódok Évad premier Évad finálé
1 Első kötet: Teremtés 23 USA 2006. szeptember 25.
Magyarország 2007. március 4.
USA 2007. május 21.
Magyarország 2007. augusztus 1.
2 Második kötet: Nemzedékek 11 USA 2007. szeptember 24.
Magyarország 2008. június 11.
USA 2007. december 3.
Magyarország 2008. augusztus 27.
3 Harmadik kötet: Gonoszok 13 USA 2008. szeptember 22.
Magyarország 2010. október 16.
USA 2008. december 15.
Magyarország 2011. január 21.
Negyedik kötet: Szökevények 12 USA 2009. február 2.
Magyarország 2011. január 28.
USA 2009. április 27.
Magyarország 2011. április 15.
4 Ötödik kötet: Megváltás 19 USA 2009. szeptember 21.
Magyarország 2012. december 2.
USA 2010. február 8.
Magyarország 2013. március 26.

Első évad (2006-2007)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sorozat
#
Évad
#
Cím Rendező Író Premier Nézettség
1. 1. Teremtés
(Genesis)
David Semel Tim Kring USA 2006. szeptember 25.
magyar 2007. március 4.
USA 14.10 millió
Amikor Mohinder Suresh, a genetika professzora értesül szintén genetikus édesapja haláláról, azonnal New Yorkba utazik, hogy megtudja mi történt az apja kutatásaival. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy nem csak ő szeretné megtudni, hogy az édesapja milyen eredményeket ért el az emberi evolúció terén végzett munkásságával, ami miatt annak idején el kellett hagynia a családját és a hazáját.
2. 2. Ne nézz vissza!
(Don't Look Back)
Allan Arkush Tim Kring USA 2006. október 2.
magyar 2007. március 4.
USA 12.96 millió
Matt Parkman rendőr hallja egy eltűnt kislány gondolatait Sylar egyik gyilkosságának helyszínén. Claire hősiessége a vonatbalesetnél nemkívánatos figyelmet irányít rá. Peter kezdi megérteni saját és bátyja képességeit. Hiro rátalál egy róla szóló képregényre, ami Isaachez vezeti őt és szörnyű dologgal szembesül.
3. 3. Egy hatalmas ugrás
(One Giant Leap)
Greg Beeman Jeph Loeb USA 2006. október 9.
magyar 2007. március 8.
USA 13.34 millió
A Nevada-i sivatagban Niki egy bizarr gyűrűt viselő csontvázra bukkan, mely üzenetet hordoz a számára. Nathan megpróbálja felhasználni az öccsét saját politikai karrierje érdekében, s ez már önmagában kikészíti Petert, aki eközben azért küzd, hogy megismerje a saját képességeit. Hiro - visszatérvén Tokióba - Isaac képregényét próbálja felhasználni, hogy meggyőzze Andót, higgyen neki és tartson vele a világ megmentésére. Claire romantikus éjszakája a suli-bulin váratlan fordulatot vesz. Matt a különleges képességeit latba vetve, megpróbál segíteni felkutatni a sorozatgyilkost Sylart. Mohinderék pedig hatalmas felfedezésre jutnak.
4. 4. Ütközés
(Collision)
Ernest Dickerson Bryan Fuller USA 2006. október 16.
magyar 2007. március 22.
USA 12.96 millió
Matt ismeretlen helyen tér magához, ahol éppen a képességét tesztelik. Hiro és Ando Las Vegas kaszinóiban próbálnak szerencsét. Nathan is Vegasba utazik, ahol összetalálkozik Nikivel. Mohinderben egyre csak gyűlnek a kétségek, s végül úgy dönt, hogy visszautazik Indiába. Isaac újabb képeket fest a jövőről, miközben Claire véres bosszút áll Brodyn. Petert titokzatos idegen látogatja meg a jövőből.
5. 5. Hirók
(Hiros)
Paul Shapiro Michael Green USA 2006. október 23.
magyar 2007. március 29.
USA 14.45 millió
Petert Hiro látogatja meg a jövőből, s azt a feladatot adja neki, hogy mentse meg a pom-pomlányt, s ezáltal a világot. Claire bevallja az apjának, hogy Brody mit tett vele, ezért az apja elküldi Brodyhoz a Haitit. Nathant elrabolják a szállodaszobájából, de sikerül megszöknie, majd kiderül, hogy a Nikivel töltött éjszakáját videóra vették. Mohinder kételkedni kezd abban, hogy van-e értelme a New York-i tartózkodásának. Janice és Matt között végre rendeződni látszanak a dolgok. Miután Hiro és Ando összevesznek, Hiro látja Nathant repülni, majd találkozik is vele. Peter felkeresi Isaacet és egyre inkább hisz abban, hogy Isaac valóban le tudja festeni a jövőt. Niki megtudja, hogy a férje megszökött.
6. 6. Jobbik felek
(Better Halves)
Greg Beeman Natalie Chaidez USA 2006. október 26.
magyar 2007. április 5.
USA 14.89 millió
Peter és Isaac a pom-pomlány kilétét igyekszik kinyomozni, miközben kiderül, hogy a nyomravezető festményt egy Las Vegas-i milliomos, bizonyos Lindermann vásárolta meg. Claire találkozik a vérszerintinek vélt szüleivel. Nikit felkeresi a férje, s kiderül, hogy DL is különleges képességgel bír, valamint, hogy Niki sötét énje, Jessica, időnként legyőzi Nikit. Hirót és Andót egy vegasi szerencsejátékos csalásra kényszeríti, miközben fültanúi lesznek egy szörnyű mészárlásnak. Suresh úgy dönt, hogy visszautazik Indiába, majd később Eden kilétéről meglepő dolog derül ki. Mr. Bennet soron következő kiszemelt áldozata Isaac.
7. 7. Nincs rejtegetnivaló
(Nothing to Hide)
Donna Deitch Jesse Alexander USA 2006. november 6.
magyar 2007. április 12.
USA 14.47 millió
Claire öccse, Lyle ellopja, majd megnézi a Claire öngyilkossági kísérleteit tartalmazó kazettát és ettől persze halálra rémül. Kiderül, hogy Nathan felesége tolókocsihoz kötött mozgássérült, majd amikor Nathan-t kikezdi egy újságíró, szorult helyzetéből éppen Peter menti ki. Matt és Audrey egy titokzatos gyilkos után nyomoznak, aki radioaktív sugárzás által szedi áldozatait. D.L. és Micah továbbra is menekülnek Niki/ Jessica elől. Az országúton véletlenül találkoznak Hiro-val és Ando-val, miközben közösen, a képességeik segítségével megmentenek egy balesetet szenvedett nőt. Peter megkéri Nathan-t, hogy szerezze meg a festményt Lindermann-tól.
8. 8. 7 perc éjfélig
(Seven Minutes to Midnight)
Paul Edwards Tim Kring USA 2006. november 13.
magyar 2007. április 19.
USA 15.08 millió
Eden megpróbálja Isaac-ot leszoktatni a drogról és megtanítani arra, hogy anélkül is képes legyen lefesteni a jövőt. Hiro és Ando találkozik Charlie-val, egy rendkívül gyorsan tanuló, különösen éles eszű pincérlánnyal, akit Sylar hamarosan meg is gyilkol. Suresh úgy dönt, hogy Indiában marad, visszatér az egyetemi katedrához és elfelejti apja kutatásait, csakhogy újabb rejtélyekre bukkan. Matt rádöbben, hogy a sugárzást kibocsátó gyilkos, Ted ugyanolyan különleges képességgel bíró személy, mint ő, és a nyakán lévő jel arra utal, hogy korábban őt is elrabolták. Mr. Bennet erőszakkal ráveszi Eden-t, hogy Isaac-et mégis csak győzze meg arról, hogy drog segítségével fessen még egy képet, mert azt reméli, hogy így megmentheti Claire-t Sylar-től.
9. 9. A diáknap
(Homecoming)
Greg Beeman Adam Armus & Kay Foster USA 2006. november 20.
magyar 2007. április 25.
USA 16.03 millió
Claire elhorgássza a diáknapi királynői koronát Jackie orra elől. Nathan visszaszerzi Lindermann-tól a festményt, de miután Peter-t holtan látja rajta, tönkreteszi a képet. Jessica / Niki mesterlövész puskát vásárol, mert feltett szándéka, hogy megöli D.L.-t. Suresh a titokzatos álmai nyomába ered, s végül rábukkan a jelszóra, mellyel fel tudja törni apja számítógépét. Peter Simone-tól tudja meg, hogy mi volt a tönkretett festményen, így már azt is tudja, hogy mikor és hová kell mennie, hogy megmentse a pom-pomlányt. Isaac újabb festménye használhatatlannak bizonyul. Hiro visszautazik az időben, hogy megmentse Charlie-t, a kedves pincérlányt. Sylar összetéveszti Claire-t és Jackie-t, így Jackie-t megöli, Claire-nek azonban Peter segítségével sikerül egérutat nyernie. Claire bevallja az apjának a titkát.
10. 10. Hat hónappal ezelőtt
(Six Months Ago)
Allan Arkush Aron Eli Coleite USA 2006. november 27.
magyar 2007. május 2.
USA 15.56 millió
Suresh apja, Chandra felkeresi az első jelöltet, a Gabriel Gray nevű órásmestert, és elmondja neki, hogy valószínűleg különleges képességgel bír. Claire végre magára öltheti a hőn áhított pom-pomlány egyenruhát. Hiro, miután a teleportálása hat hónappal korábbra sikerül, egyre jobban összebarátkozik Charlie-val. Niki-t felkeresi rég nem látott édesapja, akinek a feltűnése régi sebeket szakít fel, majd megjelenik Jessica. Peter úgy dönt, hogy házi ápoló lesz. Egy buliból hazafelé tartva Nathan-t és Heidi-t baleset éri, s ekkor Heidi lebénul. Matt ismét elhasal a nyomozóvizsgán, miközben a házassági problémái egyre mélyülnek. Chandra Claire apját is megkeresi azzal, hogy Claire vélhetően különleges személyiség. Gabriel-t feldühíti, amikor Chandra közli vele, hogy tévedett, s még sincs különleges képessége. Sylar ekkor pedig színre lép.
11. 11. Felismerés
(Fallout)
John Badham Joe Pokaski USA 2006. december 4.
magyar 2007. május 9.
USA 14.94 millió
Matt és Audrey Sylar után nyomoznak az iskolai gyilkosság helyszínén. Jessica megsebesíti D.L.-t, akinek Micah-val együtt mégis sikerül tovább menekülnie. Sylar-t bezárják, és a képességeit Claire apja és a munkatársai vizsgálni kezdik. Suresh visszatér New Yorkba, és értesíti az FBI-t a várható gyilkosságokról. Eden hozzásegíti Isaac-et a szökéshez, így Isaac hamarosan felveszi a kapcsolatot Hiro-val. Claire megtudja, hogy Peter-nek is különleges képességei vannak. Claire apja elküldi a Haitit mindenkihez, aki tudhat lánya képességéről, beleértve Claire-t is. A Haiti azonban "megkegyelmez" Claire-nek. Matt eközben arra gyanakszik, hogy Claire apjának köze lehet az emberrablásokhoz és Sylar-hez is. Niki miután rádöbben, hogy veszélyt jelent a fiára, feladja magát a rendőrségen. Eden és Sylar képességei összecsapnak, ezalatt pedig Peter megérti, hogy a mindent másoló képessége mindenki vesztét okozhatja.
12. 12. Isteni adomány
(Godsend)
Paul Shapiro Tim Kring USA 2007. január 22.
magyar 2007. május 16.
USA 14.90 millió
Claire egy nehezebben viseli, hogy hazudnia kell az apjának arról, hogy semmire sem emlékszik, miközben megkísérli Zach emlékeit visszahozni. A Sylarrel való kísérletezés ezalatt Sylar életét fenyegeti. Matt igyekezete, hogy Claire apjára bizonyítson valamit, kudarcba fullad, míg Peter kómában fekszik, s az orvosok nem tudják, hogy mi baja. D.L. visszaadja a pénzt Lindermannek, remélve, hogy ezzel tisztázhatja magát. Niki nagyon szenved a börtönben, majd sikerül elérnie, hogy átszállítsák egy elmegyógyintézetbe. Bár Hiro képességei átmenetileg nem működnek, mégis megpróbálja megszerezni a "kardot". Suresh megtudja, hogy Eden meghalt és, hogy neki is volt különleges képessége. Hiro, Isaac és Simone Nathant győzködik, hogy higgyen a képességeikben, miközben Peter magához tér és egy újabb különleges képességű emberrel találkozik.
13. 13. Kelepcében
(The Fix)
Terrence O'Hara Natalie Chaidez USA 2007. január 29.
magyar 2007. május 23.
USA 13.63 millió
Peter összetalálkozik a láthatatlan emberrel, Claude-dal, s megpróbálja rávenni őt, hogy tanítsa meg uralni, illetve irányítani a képességeit. Sylarrel a legkülönfélébb kísérleteket végzik a titkos Primatech-laborban. Sylar pedig később elhiteti a laborvezetővel, hogy meghalt. Hiro és Ando a szamuráj kardot keresik, melynek során elrabolják őket. Nathan felkeresi Suresh-t, annak reményében, hogy együtt, közös erővel megtalálhatják Petert. Claire pedig Zach segítségével eltűnt édesanyját próbálja megtalálni. Nikihez eközben a börtönben egy pszichiátert küldenek. Mattet a sikertelen Primatech akció után hat hónapra felfüggesztik.
14. 14. Zavaró tényezők
(Distractions)
Jeannot Szwarc Michael Green USA 2007. február 5.
magyar 2007. május 30.
USA 14.61 millió
Jessica megtámadja a Niki-hez kirendelt pszichiátert. Sylar csapdába ejti Mr. Bennettet, miközben ő kiszabadul és a házukba indul, ahol megtámadja Claire anyját. Simone megkéri Isaacet, hogy próbálja meg megtalálni Petert. Claire felkeresi a vérszerinti anyját, akiről megtudja, hogy szintén különleges képességgel bír. Hiro és Ando elrablójáról kiderül, hogy nem más, mint Hiro apja és az a célja, hogy Hirót visszavigye Japánba. Claude egyre keményebben képzi Petert, aki viszont komoly ellenállást fejt ki. Nikit váratlanul kiengedik a börtönből.
15. 15. Menekülj!
(Run!)
Roxann Dawson Adam Armus & Kay Foster USA 2007. február 12.
magyar 2007. június 6.
USA 14.68 millió
Claire nem kap választ az édesanyjától, hogy ki is a vérszerinti apja. Beszélgetésüket kihallgatva csak annyit tud meg, hogy az apja gazdag és befolyásos ember, aki nem akarja őt megismerni. Claire anyja, miután Sylar megtámadta, és a Haiti törölte a rossz emlékeit, szörnyű fejfájással küzd. Claire pedig az apjára dühös, mert sejti, hogy az ő keze van a dologban. Jessica miután Niki-t a tükörbe zárta, átveszi a helyét a családban. Majd később bérgyilkosnak áll Linderman-nál, s első megbízatása egy Malsky nevű ember, aki Matt-tet fogadja fel testőrnek. Suresh-t végre visszahívja egy Zane Taylor nevű, különleges képességű férfi, ám Sylar előbb ér Zane-hez, mint Suresh. Hiro és Ando Las Vegas-ban összetalálkoznak Reménnyel.
16. 16. Váratlan
(Unexpected)
Greg Beeman Jeph Loeb USA 2007. február 19.
magyar 2007. június 13.
USA 14.10 millió
Ted Sprague-t, a radioaktív férfit egy titokzatos lány keresi fel, azt állítva, hogy tudja, kik rabolták el őket. Isaac felveszi a kapcsolatot Benettel és megígéri neki, hogy megkeresi Petert, majd hasonló ígéretet tesz Simone-nak is. Matt-tel váratlanul kapcsolatba lép Ted, akivel együtt Claire-ék házához mennek. Suresh és Sylar, akit Suresh Zane Taylornak hisz, felkeresik a szuperhallású Dale Smither-t, akit azonban Sylar, mielőtt még Suresh megvizsgálhatná, meggyilkol. Hiro a Las Vegas-i Reménnyel történt szerencsétlen kaland után úgy dönt, hogy elbúcsúzik Andótól. Petert és a láthatatlan Claude-ot megtámadja Mr. Bennet és a Haiti, és megpróbálják őket elrabolni. Claire anyja ájultan esik össze, majd kórházba kerül. Isaac pedig véletlenül szörnyű tettet követ el.
17. 17. A társaság embere
(Company Man)
Allan Arkush Bryan Fuller USA 2007. február 26.
magyar 2007. június 20.
USA 14.42 millió
Ted, a radioaktív férfi Matt-tel együtt a Bennet-házban próbál választ találni a kérdéseire. Ám amikor a Mr. Bennet számítógépében tárolt fájlokat szeretnék letölteni, az egész család hazaér. Ted pedig, - kihasználva az adódó remek alkalmat -, túszul akarja ejteni a családot, tudván, hogy ezzel a tettel rákényszeríthetik a férfit, hogy felfedje az igazságot. Kiderül, hogy 15 évvel ezelőtt Mr. Bennet-et álcaként nevezték ki a Primatech Papírgyár igazgatójának, s egy régi/új hős is feltűnik. Matt olvasni próbál Claire gondolataiban, és megtudja, hogy Claire tisztában van az apja titokzatos ügyleteivel. A lány persze tagad, mialatt az események kezdenek kicsúszni Matt irányítása alól, ráadásul Ted gondolatait látva Matt rájön, hogy a radioaktív férfi terve nem más, mint megölni mindenkit.
18. 18. Parazita
(Parasite)
Kevin Bray Christopher Zatta USA 2007. március 5.
magyar 2007. június 27.
USA 14.90 millió
Bennet miután a Haiti segítségével megszöktette Claire-t, megpróbálja eltüntetni a lányhoz vezető nyomokat, Claire pedig ezalatt a Haiti társaságában menekül. Hiro még mindig a kardot szeretné megszerezni Lindermantól, de képtelen a közelébe férkőzni. Nathan az FBI-al szövetkezve megpróbálja lebuktatni Lindermant, akinek azonban Jessica a testőre. Suresh rájön, hogy akit ő Zane-nek vélt, valójában Sylar, s csapdát állítva neki meg akarja megölni. Ám még ő sem számol Sylar valódi képességeivel.
19. 19. 0,07%
(.07%)
Adam Kane Chuck Kim USA 2007. április 23.
magyar 2007. július 4.
USA 11.96 millió
Mr. Bennet segítségével Matt és Ted megszökik, és mindhárman New Yorkba tartanak, hogy a társaság nyomkövető rendszerét kiiktassák. Linderman beavatja Nathan-t a tervébe, amelynek első mozzanataként Nathan megnyerné a választást, majd egy robbanás során New York lakosságának fele elpusztulna. Peter és Sylar összecsapnak, mely során szörnyű tragédia következik be...Isaac elkészíti utolsó festményét és a képregény utolsó rajzait, majd megadóan várja Sylar megérkezését. Linderman, miután Niki nemet mond neki, Candice-szel elraboltatja Micah-t. Hiro és Ando eközben egy véletlen folytán 5 év múlva, a jövőben kötnek ki.
20. 20. Öt év múlva
(Five Years Gone)
Paul Edwards Joe Pokaski USA 2007. április 30.
magyar 2007. július 11.
USA 11.92 millió
Hiro és Ando a jövőben találkoznak Hiro-val, akitől megtudják, hogy a robbanás után sötét kor köszönt majd be. A képességekkel rendelkező embereket ugyanis üldözik, mozgásukat korlátozzák, szaporodásukat tiltják. A jövőbeni Hiro-t pedig terrorista múltja miatt üldözik, aki azzal küldi vissza Hiro-t a jelenbe, hogy ölje meg Sylar-t, csakhogy Matt elfogja. A jövőbeni Hiro ezért Peter-hez fordul segítségért. Időközben Matt megtalálja a bujkáló Claire-t is és hazaviszi az apjához, Nathan-hez, aki az Egyesült Államok elnöke. Nathan-ről aztán az is kiderül, hogy nem más, mint az alakot váltott Sylar.
21. 21. A neheze
(The Hard Part)
John Badham Aron Eli Coleite USA 2007. május 7.
magyar 2007. július 18.
USA 10.40 millió
Hiro és Ando visszatérnek a jelenbe és elindulnak veszélyes küldetésükre, amelyben meg kell találniuk Sylar-t, hogy Hiro megölhesse, és ezzel megmentse a világot. Amikor pedig Sylar nyomába szegődnek, tanúi lesznek annak, ahogyan Sylar megöli az édesanyját. Peter-nek sikerül meggyőznie Claire-t, hogy maradjon vele és segítsen megakadályozni a robbanást. Jessica és DL, Micah keresésére indulnak. Suresh-t ráveszi Thompson, hogy segítsen neki Sylar megtalálásában, illetve Molly Walker meggyógyításában. Hiro a döntő pillanatban nem képes megölni Sylar-t, miközben Peter átveszi Ted képességét, amit képtelen uralni.
22. 22. Fölényes győzelem
(Landslide)
Greg Beeman Jesse Alexander USA 2007. május 14.
magyar 2007. július 25.
USA 11.54 millió
Hiro és Ando az eltört kardot szeretné megjavíttatni. Hiro később a kardjavító műhelyében találkozik az édesapjával, akiről kiderül, hogy mindvégig tudott Hiro küldetéséről. Bennet elküldi a városból Claire-t, Peter-t és Ted-et, miközben ő Matt-tel együtt a nyomkövető rendszert próbálja kiiktatni. Sylar meggyilkolja Ted-et, s ezáltal elnyeri Ted képességét, Peter pedig rádöbben, hogy talán Sylar lesz a robbanó ember. Bennet és Matt számára világossá válik, hogy a "nyomkövető rendszer" nem más, mint maga Molly Walker. Linderman a választáson - Micah segítségével - fölényes győzelemhez segíti Nathan-t. Niki és DL miközben Micah-t keresik, megölik Linderman-t.
23. 23. Hogyan hatástalanítsunk egy robbanó embert?
(How to Stop an Exploding Man)
Allan Arkush Tim Kring USA 2007. május 21.
magyar 2007. augusztus 1.
USA 13.48 millió
Niki a sebesült D.L.-t hátrahagyva tovább keresi Micah-t. Bennet és Matt, Suresh támogatásával előbb Peter, majd Sylar megtalálását kéri Molly-tól. Hiro megmenti Sylar-től Ando-t, miközben Sylar elpusztítására készül. Nathan, az anyja és Claire társaságában a robbanást megelőzően el akarja hagyni a várost, ám Claire megszökik, és Peter keresésére indul. Peter a különös "időutazása" és Mr. Bennet hatására úgy dönt, hogy ismét megmérkőzik Sylar-rel.

Második évad (2007)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sorozat
#
Évad
#
Cím Rendező Író Premier Nézettség
24. 1. Négy hónappal később
(Four Months Later)
Greg Beeman Tim Kring USA 2007. szeptember 24.
magyar 2008. június 11.
USA 16.97 millió
A második szezon négy hónappal később veszi fel az első évad végén elejtett szálakat. Új hősöket ismerhetünk meg, köztük a hányattatott sorsú dél-amerikai testvérpárt, Alejandrót és Mayát. Van olyan hős, akitől el kell búcsúznunk, ám akad olyan is, akiről csak azt hisszük. Hiro még mindig a múltban keresi a kiutat, s megpróbálja megmenteni Takezo Kensei-t, de rájön, hogy ő nem az, akinek hitte. Maya és Alejandro a rendőrség elől menekülnek és az Egyesült Államok felé tartanak. A Bennet család eközben inkognitóban új életet kezd Kaliforniában. Matt nyomozóvá válik, ám Molly továbbra is rémálmokkal küzd. Mohinder pedig beépül a Társaságba.
25. 2. Gyíkok
(Lizards)
Allan Arkush Michael Green USA 2007. október 1.
magyar 2008. június 18.
USA 11.96 millió
Hiro - Takezo Kensei képét magára öltve - megmenti Yaeko-t és ráveszi Kensei-t, hogy továbbra is segítsen. Kaito gyilkosa Angela Petrelli-re is lecsap, ám ezúttal sikertelenül. Claire újra meg újra tágítja képessége határait, amit azonban West is meglát. Peter eközben kénytelen alkuba bocsátkozni, az őt megtaláló írekkel. Mohinder Suresh a terv részeként meggyógyítja a Haitit, aki később csatlakozik Bennet- hez.
26. 3. Rokonlélek
(Kindred)
Paul Edwards J.J. Philbin USA 2007. október 8.
magyar 2008. június 25.
USA 10.91 millió
Hiro-nak végre sikerül hőst faragnia Takezo Kensei-ből. Claire eközben megtudja, hogy egykor West is kapcsolatba került a Társasággal. Maya szerencsésen kiszabadítja a börtönbe került Alejandro-t. Mohinder pedig megtalálja Isaac végső képsorozatának utolsó darabját, ami baljós jövőt fest Bennet-nek. Kiderül, hogy ugyan Sylar még él, de kénytelen rádöbbenni, hogy nem működnek a képességei.
27. 4. Kedves idegenek
(The Kindness of Strangers)
Adam Kane Tim Kring USA 2007. október 15.
magyar 2008. július 2.
USA 11.41 millió
Miközben Micah megpróbál alkalmazkodni az új életéhez, Monica felfedezi a képességét. Claire sehogyan sem tud elszakadni West-től, ezért inkább az apjának hazudik. Angela eközben magára vállalja Kaito Nakamura megölését. Matt információkat vár Nathan-től a valódi gyilkos megtalálásához, s megdöbbentő felfedezést tesz rég nem látott apjáról. Ekkor pedig Molly-t hívja segítségül.
28. 5. Harcolj, vagy menekülj
(Fight or Flight)
Lesli Glatter Joy Blake & Melissa Blake USA 2007. október 22.
magyar 2008. július 9.
USA 9.44 millió
Peter-t nagy erőkkel keresi a Társaság, és úgy tűnik, hogy rá is bukkannak Írországban. Peter viszont nem akarja felfedni a múltját, még saját maga előtt sem. Eközben Brooklynban Suresh és Parkman, Molly segítségével rájönnek, hogy a rendőr apja is benne van a dolgokban, akivel Parkman már 25 éve nem találkozott. Molly azonban majdnem az életét veszti a segítségnyújtásban...Monica rájön, hogy milyen képességekkel rendelkezik, és megpróbálja feltérképezni, hogy mennyit is tud.
29. 6. Lelkiismeret
(The Line)
Jeannot Szwarc Adam Armus & Kay Foster USA 2007. október 29.
magyar 2008. július 16.
USA 10.51 millió
Peter el szeretne jutni Montrealba - ám csak egyedül. Eközben Hiro megpróbálja helyreállítani a történelmet és a múltat, a szerelme azonban erősebbnek bizonyul. Kim bekerül végre a pom-pomlány csapatba, pedig a próbatétel nagyon nehéznek bizonyul számára. Ám a barátja segítségével végül megtanítják a csapat vezetőjét arra, hogy nem szép dolog megalázni másokat. Ukrajnában pedig eközben rátalálnak a többi festményre is.
30. 7. Fogytán az idő
(Out of Time)
Daniel Attias Aron Eli Coleite USA 2007. november 5.
magyar 2008. július 23.
USA 9.88 millió
Peter végre eljut Montrealba, ám onnan egy szemvillanás alatt New Yorkban találja magát. A város teljesen kihalt, nincs senki sem, aki életben maradt volna a pusztító vírus után. Peter később találkozik az anyjával, de közben szem elől veszíti Caitlin-t. Hiro megmenekül, majd elpusztítja a Fehérszakáll összes fegyverét, de Kensei-t is meg kell ölnie. Claire és West lebuknak, amikor Claire apja váratlanul hazaér, Niki pedig Matt hatására megpróbálja megölni Paul-t.
31. 8. Négy hónappal korábban
(Four Months Ago)
Greg Beeman Tim Kring USA 2007. november 12.
magyar 2008. július 30.
USA 11.16 millió
Az epizód bemutatja, hogy egykor miről is maradtunk le... Most tényleg mindent megtudhatunk a hősökkel történtekről! Vagyis azt, hogy hogyan veszítette el az emlékezetét Peter? Miért halt meg Nicole férje, és hogyan került Micah a nagymamájához? Paul pedig miért üldözte Adam-t és Peter-t? És vajon hogyan épült fel Nathan ennyire gyorsan a súlyos égési sérüléseiből.
32. 9. Tanulságos történetek
(Cautionary Tales)
Greg Yaitanes Joe Pokaski USA 2007. november 19.
magyar 2008. augusztus 6.
USA 10.81 millió
Mr. Bennet elhatározza, hogy biztonságos helyre költözteti a családját, mert úgy gondolja, hogy a Társaság jó nyomon halad, hogy megtalálja őket. Ám Claire egyáltalán nem rajong az ötletért. Hiro visszatér a jelenbe és döbbenten értesül az édesapja haláláról, majd úgy dönt, hogy ismét visszautazik a múltba, hogy megakadályozza a tragédiát. Eközben pedig Matt azon dolgozik, hogy hogyan tökéletesítse a legújabb képességét.
33. 10. Igazság és következmények
(Truth and Consequences)
Adam Kane Jesse Alexander USA 2007. november 26.
magyar 2008. augusztus 13.
USA 11.89 millió
Miután a Bennet család azt hiszi, hogy az édesapa meghalt, úgy döntenek, hogy elköltöznek. Claire pedig mélyen gyászolja őt. Miközben a hamvait szórják szét, Claire felfedezi az őt figyelő Elle-t, majd megfenyegeti, hogy mindent kitálal a nagyközönség előtt, így pedig nekik kell majd menekülniük. Suresh lakásában Syler Molly-val fenyegeti meg az orvost. Eközben Peter és Adam a vírus hollétét kutatják fel, s amikor már éppen megtalálnák, Hiro közbelép.
34. 11. Tehetetlenül
(Powerless)
Allan Arkush Jeph Loeb USA 2007. december 3.
magyar 2008. augusztus 27.
USA 11.06 millió
Claire megtudja, hogy az apja még életben van, ám ez cseppet sem könnyíti meg a helyzetét. Maya rájön, hogy Syler ki is valójában és Molly segítségével azt is megtudja, hogy ő ölte meg az öccsét. Suresh a laboratóriumba viszi őket, mert tudja, hogy ott kamerával figyelik. A terve be is jön, mert Elle meglátja Syler-t és megmenti az életüket. Sylar-nek azonban sikerül elmenekülnie. Niki és Micah, Monica segítségére sietnek, de a házat felgyújtják, Niki pedig bennragad.

3. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Harmadik kötet : Gonoszok
The Second Coming 2008. szeptember 22. 301
Második eljövetel 2010. október 16.
The Butterfly Effect 2008. szeptember 22. 302
Pillangóhatás 2010. október 22.
One of Us, One of Them 2008. szeptember 29. 303
Egy közülünk, egy közülük 2010. október 29.
I Am Become Death 2008. október 6. 304
Én leszek a halál 2010. november 6.
Angels and Monsters 2008. október 13. 305
Angyalok és szörnyetegek 2010. november 13.
Dying of the Light 2008. október 20. 306
A fény haldoklása 2010. november 20.
Eris Quod Sum 2008. október 27. 307
Az leszel, ami vagyok! 2010. november 27.
Villains 2008. november 10. 308
Gonoszok 2010. december 3.
It's coming 2008. november 17. 309
Közeleg 2010. december 10.
The Eclipse, Part 1 2008. november 24. 310
Napfogyatkozás 2/1 2010. december 17.
The Eclipse, Part 2 2008. december 1. 311
Napfogyatkozás 2/2 2011. január 7.
Our Father 2008. december 8. 312
Apánk 2011. január 14.
Dual 2008. december 15. 313
Kettősség 2011. január 21.
Negyedik kötet : Szökevények
A Clear and Present Danger 2009. február 2. 314
Fenyegető veszély 2011. január 28.
Trust and Blood 2009. február 9. 315
Bizalom és vér 2011. február 4.
Building 26 2009. február 16. 316
26-os létesítmény 2011. február 11.
Az Ellenállók megkérik Claire-t, hogy figyelmeztessen egy képességgel rendelkező fiút a kormányügynökök érkezésére. Így a lánynak a saját apjával kell ismét szembeszállnia. Sylar Luke-kal a szüleihez tart, amikor is egy közúti fotó segítségével Nathan csapata a nyomába ered. Majd Tracy manipulálásával Nathan megszerzi az elnök megbízottjának támogatását a programjához.
Cold Wars 2009. február 23. 317
Hidegháború 2011. február 18.
Peter, Suresh és Matt elrabolják Noah Bennet-et, hogy Parkman a fejébe jutva információkat szerezzen az Ellenállók számára. Később aztán rájönnek, hogy Nathan és Bennet együtt hozták létre a kormányszervezet által támogatott programot, mely a képességgel rendelkezőket gyűjti be, majd aztán arra is, hogy ki a vezetőjük.
Exposed 2009. március 2. 318
Leleplezve 2011. február 25.
Shades of Gray 2009. március 9. 319
Örökség 2011. március 4.
Cold Snap 2009. március 23. 320
Hideghullám 2011. március 11.
Miután Danko rájön, hogy Nathan is különleges képességekkel rendelkezik, úgy dönt, hogy Angela-t is elfogja, ám a terve kudarcba fullad. Tracy kiszabadul a 26-os létesítményből és magával viszi Suresh-t, Nemesis-t és Matt-et is. Nemesis-t azonban egyből kórházba kell vinni, mert a lőtt sebét még nem látták el. Tracy a Bennet-tel kötött alku értelmében elvezeti Danko embereit a Lázadóhoz, ám amikor megtudja, hogy az álnév kit takar, megbánja az árulását.
Into Asylum 2009. március 30. 321
Menedék 2011. március 18.
Sylar meglátogatja Danko-t. Összefognak. Sylar segít minden képességgel rendelkező embert megkeresni és elfogni, ha cserébe ő marad egyedül életben. Most épp egy alakváltóval van dolguk.Sikerül elkapniuk és Sylar elveszi a képességét. Amikor megölték épp Sylar alakját vette fel, így elhitetik mindenkivel, hogy Sylar halott. Hiro és Ando azon gondolkodnak, hogy milyen veszélytől kell megvédeni kicsi Matt-et.Peter és Angela bemennek egy templomba, ahol Arthur-ral összeházasodtak.Danko emberei rájuk találnak, de Noah azt mondja nem látott senkit, így nem kapják el őket.Nathan és Claire Mexikó-ba mennek elbújni.
Turn and Face the Strange 2009. április 6. 322
Szemben az ismeretlennel 2011. március 25.
1961 2009. április 13. 323
1961 2011. április 1.
I Am Sylar 2009. április 20. 324
Sylar vagyok 2011. április 8.
An Invisible Thread 2009. április 27. 325
Láthatatlan szál 2011. április 15.

4. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ötödik kötet : Megváltás
Orientation / Jump, Push, Fall 2009. szeptember 21. 401/402
'
Ink 2009. szeptember 28. 403
'
Acceptance 2009. október 5. 404
'
Hysterical Blindness 2009. október 12. 405
'
Tabula Rasa 2009. október 19. 406
'
Strange Attractors 2009. október 26. 407
'
Once Upon A Time In Texas 2009. november 2. 408
'
Shadowboxing 2009. november 9. 409
'
Brother's Keeper 2009. november 16. 410
'
Thanksgiving 2009. november 23. 411
'
The Fifth Stage 2009. november 30. 412
'
Upon This Rock 2010. január 4. 413
Let it Bleed 2010. január 4. 414
Close to You 2010. január 11. 415
Pass/Fail 2010. január 18. 416
The Art of Deception 2010. január 25. 417
The Wall 2010. február 1. 418
Brave New World 2010. február 8. 419

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]