Elle Bishop

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Elle Bishop
Hősök-szereplő
Kristen Bell.jpg
Első megjelenése Harcolj, vagy menekülj
Megszemélyesítője Kristen Bell
Elle Bishop adatai
Álneve Cindy
Neme
Állapota hajadon
Életkora 24
Született 1983
Képességei Elektromosság manipuláció
Szülei Bob Bishop

Elle Bishop egy kitalált szereplő a Hősök (Heroes) című televíziósorozatban, akit Kristen Bell alakít. Elle képessége az elektromosság manipuláció, a kezével elektromos kisüléseket képes előidézni. Habár a második évadban nem állandó szereplő, a történet alakulásában fontos szerepe van.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Elle először a "Harcolj, vagy menekülj" című epizódban tűnik fel, amely a sorozat második évadának az ötödik része. Az Írországban található Cork város kikötőjében láthatjuk először, ahol egy munkástól érdeklődik Peter Petrelli holléte felől. Ekkor tudhatjuk meg, hogy a Társaságnak dolgozik, és hogy az "Petert meg akarja védeni a bajtól".

Elle múltjáról bővebben a második évad, "Négy hónappal ezelőtt" című, nyolcadik epizódjában mesél Peternek (ebben az epizódban ismerhetjük meg az első és második évad közötti történéseket). Elle, elmondása szerint, 6 éves korában véletlenül felgyújtotta a nagymamája házát, nyolcéves korában áramkimaradást okozott Ohio 4 megyéjében. Nyolcéves kora óta a Társaság központi épületében él, mióta szociopataként diagnosztizálták, és azóta nem érintkezett a külvilággal. Elle mentálisan instabil, mely a kiskorában, a képessége tesztelésének céljából, végzett kísérletek következménye.

Elle a sorozat íróinak eredeti elképzelése szerint Bob Bishop nevelt lánya, Meredith Gordon vér szerinti lánya, és így Claire Bennet vér szerinti nővére lett volna, azonban ezt később elvetették. A második évad mindössze nyolc epizódjában tervezték szerepeltetni, majd megölték volna, de a sorozat rajongói annyira megkedvelték, hogy mégis megtartották a karaktert. Végül a harmadik évad tizenegyedik részében Sylar megölte, a következő részben pedig felgyújtotta a holttestet.