A nőmre hajtok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A nőmre hajtok
(I Think I Love My Wife)
2007-es amerikai film
RendezőChris Rock
AlapműLove in the Afternoon
Műfajromantikus vígjáték
Forgatókönyvíró
Főszerepben
ZeneMarcus Miller
OperatőrWilliam Rexer
VágóWendy Greene Bricmont
Gyártás
GyártóFox Searchlight Pictures
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő94 perc
Költségvetés11 000 000 $
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
  • 2007
  • 2007. március 16. (Amerikai Egyesült Államok)
  • 2007. augusztus 9. (Németország)[1]
Korhatár16 III. kategória (F/6634/J)
Bevétel13 196 245 $
További információk
SablonWikidataSegítség

A nőmre hajtok (eredeti cím: I Think I Love My Wife) 2007-es amerikai romantikus filmvígjáték, melyet Louis C.K. és Chris Rock forgatókönyvéből Rock rendezett. A főbb szerepekben Rock, Gina Torres és Kerry Washington látható. A film Éric Rohmer 1972-es Délutáni szerelem című francia filmjének remakeje.[2]

2007. március 16-án mutatták be a mozikban, és általánosságban negatív véleményeket kapott a kritikusoktól.

Cselekmény[szerkesztés]

Richard Cooper boldog házasságban él és a munkájában is nagyon sikeres. Tökéletesen elégedett az életével, New York külvárosában él feleségével, a tanárnő Brendával és két kisgyermekükkel. Egyetlen probléma van a házasságában: a szexuális életük stagnál, ami frusztrálja Richardot, és egyre szexéhesebbé teszi. Ennek következtében az irodában töltött unalmas napokon néha enged a fantáziájának és más nőkre gondol, ennek ellenére nem csalja meg Brendát. Amikor azonban összefut régi barátnőjével, Nikkivel, kétségei támadnak, valóban képes-e tovább uralkodni magán. Bár Nikki azt állítja, csak barátságot akar, mégis folyamatosan felbukkan a férfi manhattani pénzügyi irodájában – állítólag csak azért, hogy beszélgessenek vagy együtt ebédeljenek. Richard főnöke és a kollégái felfigyelnek erre és szóvá is teszik a dolgot. Nikki megpróbálja nyíltan elcsábítani Richardot, aki nem tudja, mit tegyen. Először csak abba egyezik bele, hogy elutazzon vele. Találkoznak Nikki barátjával, aki egyértelműen felismeri a helyzetet és összeveszik Richarddal. Ennek következtében Richard elkésik egy fontos üzleti prezentációról, elveszítve egy jövedelmező szerződést.

Richard és Brenda szakmai okokból Los Angelesbe akar költözni. Nikki meghívja Richardot a lakásába, hogy "rendesen elbúcsúzhassanak". Amikor a férfi megérkezik Nikki lakására, a fürdőszobában találja őt alsóneműben. Richard már épp engedni készül Nikki csábításának, de még épp időben rájön, mit jelent neki a családja. Ezzel a kalanddal elveszítheti a feleségét és a gyerekeit, ezt pedig nem akarja megkockáztatni. Minden további nélkül elhagyja Nikki lakását és hazatér. Meglepi a feleségét, és elhatározza, kitart a kapcsolatuk mellett, valamint dolgozni fog azon, hogy jobbá tegye azt. Richard és Brenda megígérik egymásnak, minden felmerülő nehézséget megoldanak.

Szereplők[szerkesztés]

A film készítése[szerkesztés]

Charles Stone III lett volna a rendező, de kilépett.

Ez a második alkalom, hogy Rock és Washington együtt szerepel a vásznon. Korábban a Rossz társaság című filmben játszottak egy párt.

A mumbai székhelyű UTV Motion Pictures a film koprodukciójával lépett be az amerikai piacra.

DVD megjelenés[szerkesztés]

A film DVD-változata 2007. augusztus 7-én jelent meg, és az első héten 214 778 darabot adtak el belőle. Összesen 863 437 darabot értékesítettek, 13,5 millió dolláros bevételt szerezve.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az I Think I Love My Wife című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]