A bébiszitter (film, 2017)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A bébiszitter
(The Babysitter)
2017-es amerikai film
Rendező McG
Producer McG
Mary Viola
Zack Schiller
Műfaj
 • horrorvígjáték
 • slasher
Forgatókönyvíró Brian Duffield
Főszerepben Samara Weaving
Judah Lewis
Hana Mae Lee
Robbie Amell
Bella Thorne
Zene Douglas Pipes
Operatőr Shane Hurlbut
Vágó Peter Gvozdas
Gyártás
Gyártó Wonderland Sound and Vision
Ország USA
Nyelv angol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszín Los Angeles
Játékidő 85 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Netflix
BemutatóUSA 2017. október 13.
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
KövetkezőA bébiszitter – A kárhozottak királynője (2020)
További információk
SablonWikidataSegítség

A bébiszitter (eredeti cím: The Babysitter) 2017-ben bemutatott amerikai tini horror-vígjáték, melyet Brian Duffield forgatókönyvéből McG rendezett. A főszereplők Samara Weaving, Judah Lewis, Hana Mae Lee, Robbie Amell és Bella Thorne.

2017. október 13-án adta ki a Netflix, és vegyes értékeléseket kapott a kritikusoktól.

2019. szeptember 26-án a Netflix bejelentette, hogy elkészítik a film folytatását A bébiszitter – A kárhozottak királynője címmel, amit 2020-ban adtak ki.

Cselekménye[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A tizenkét éves Cole Johnsont szomszédja, Jeremy folyton zaklatja, ám a bébiszitterje, Bee kiáll mellette és ráijeszt a fiúra. Másnap, amikor a szülei elutaznak egy egynapos vakációra, Bee és Cole együtt töltik a napot, egészen a lefekvése idejéig.

Cole megfogadja a szomszédja és legjobb barátja, Melanie tanácsát, hogy nézzen utána, Bee mit csinál az alvásideje alatt. Arra lesz figyelmes, hogy Bee és néhány középiskolás barátja (Max, John, Allison, Sonya és Samuel) üvegpörgetős „felelsz vagy mersz”-et játszik az előszobában. Ahogy Bee-re esik a döntés, a „mersz”-et választja és meg kell csókolnia mindenkit a szobában. Azonban Samuel megcsókolásánál két hatalmas tőrt ránt elő és beleállítja a fiú koponyájába. A többiek elkezdik összegyűjteni Samuel vérét, ekkor kiderül, hogy mindenki egy sátáni szekta tagja, Samuel pedig az áldozat volt. A halálra rémült Cole a szobájába iszkol, felhívja a 911-et, felveszi a cipőjét és elteszi a zsebkését. Bee és a szektatagok belépnek a szobájába, Cole úgy tesz, mintha aludna, majd az egyikőjük vérmintát vesz tőle. Amint távoznak, megpróbál kijutni az ablakon át, de Bee, aki a szobában elbújt, elkapja, Cole elájul a vérveszteségtől.

Cole egy székhez kötözve ébred, a szektatagok kérdezősködni kezdenek, a fiú pedig eltérő válaszokat ad. Hamarosan megérkezik a rendőrség, Max egy kotróvassal felnyársalja az egyiket, de a zsaru véletlenül mellkasba lövi Allisont, majd Bee és Max végeznek a másik rendőrrel. Bee megparancsolja Cole-nak, hogy adja meg a rendőrségi kódot a többi rendőr számára. Amíg Allison trágár módon panaszkodik a mellén lévő lőtt sebről, Cole kihasználja a lehetőséget és felrohan a lépcsőn; John utána ered, Cole az emeleten a korlátnak tolja, leesik a földszintre és egy trófea szúrja keresztül a nyakát.

Cole kiszabadul a hálószoba ablakán keresztül és elrejtőzik a ház alatti, pókokkal teli kúszópincében. Azonban Sonya hamar rátalál, de Cole csapdába ejti őt, berovarirtózza a helységet és meggyújt egy tűzijátékrakétát, amitől a lány felrobban. Miután felbecsülte Cole találékonyságát, Max üldözni kezdi egy faházig; a sportember meghal, ahogy véletlen eltörik alatta a deszka, leesik a magasból és felakasztja a kötélhinta. Cole tovább menekül Melani házáig, de Bee követi. Odabent, szobákról-szobákra bujkálnak, Cole bocsánatot kér Melanie-től, amiért belerángatta ebbe a helyzetbe, viszont megígéri, hogy gondoskodni fog a dolgokról. Arra kéri Melanie-t, hogy hívja fel a rendőrséget, ezt követően megcsókolja Cole-t, mielőtt távozna.

Cole visszatér a házába, hogy megtalálja Allisont, aki egy konyhakéssel próbálja megölni; azonban Bee a korábbi rendőrök puskájával fejbe lövi a lányt. Bee elmagyarázza Cole-nak, hogy fiatalkorában fogadást kötött az ördöggel, hogy bármit megszerez, fiatal ártatlan emberek feláldozásával és azok vérük kifolyatásával egy ősi könyv szerint. Bár azt akarja, hogy csatlakozzon hozzá, Cole megtagadja és elégeti a könyvet. Melani házához rohan, elhozza az apja kocsiját és nagy sebességgel belehajt a házba, miközben Bee próbálja megmenteni a könyvet a lángoló nappaliban. Ahogy az autó rajta landol, még egyszer érzelmes búcsút vesznek egymástól, majd Cole elhagyja a helyet. A rendőrség és a mentősök megérkezésekor Cole elmondja szüleinek, hogy többé már nincs szüksége bébiszitterre.

A stáblista leforgása alatt egy jelenet látható; Cole házában a túlélő Bee végez a tűzoltóval.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[1]
Cole Johnson, tizenkét éves fiú, akinek a szülei bébiszittert bérelnek fel, hogy ők ketten kikapcsolódhassanak.[2] Judah Lewis Straub Martin
Bee, Cole elbűvölő bébiszittere, a sátánista szekta vezetője.[3] Samara Weaving Mikecz Estilla
Sonya, Bee gót barátnője, a rituálé egyik résztvevője.[4] Hana Mae Lee Kókai Tünde
Allison, Bee pompomlány barátnője, a rituálé egyik tagja.[5] Bella Thorne Gubik Petra
Max, Bee sportoló barátja, a rituálé egyik tagja.[6] Robbie Amell Czető Roland
John, Bee barátja, a rituálé egyik tagja.[7] Andrew Bachelor Hamvas Dániel
Melanie, Cole szomszédja és legjobb barátja, akiért titokban odáig van, és arra ösztönzi őt, hogy kémkedjen Bee után.[8] Emily Alyn Lind Gáspárfalvi Dorka
Anya, Cole édesanyja. Leslie Bibb Major Melinda
Apa, Cole édesapja. Ken Marino Dévai Balázs
Samuel, Bee rituáléjának szerencsétlen áldozata. Doug Haley Kenéz Ágoston
Jeremy, Cole zaklató szomszédja. Miles J. Harvey Bogdán Gergő
Melanie édesapja, Melanie alkalmatlankodó apja. Chris Wylde Holl Nándor
Mr. Davis, iskolai ápoló Carl McDowell Horváth Gergely

Megjelenés[szerkesztés]

2016 decemberében a Netflix megszerezte a film terjesztési jogát a New Line Cinemától.[9] Így a film premierét szolgáltatáson keresztül mutatták be, 2017. október 13-án.[10]

Folytatás[szerkesztés]

2019. szeptember 26-án a Netflix hivatalosan bejelentette, hogy folytatódik a Bébiszitter története, amelyben McG ismét visszatér rendezőként és producerként. Az eredeti szereplők, Lewis, Thorne, Amell, Lee, Bachelor, Marino és Bibb visszatérnek.[11]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ISzDb – A bébiszitter (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2020. augusztus 1.)
 2. 'Demolition' Breakout to Star in New Line's The Babysitter (Exclusive)”, The Hollywood Reporter, 2015. október 8. (Hozzáférés ideje: 2017. szeptember 9.) 
 3. Samara Weaving Lands Lead in McG's Babysitter (EXCLUSIVE)”, variety.com, 2015. október 8. (Hozzáférés ideje: 2015. november 2.) 
 4. Hana Mae Lee Joins The Babysitter; Nicholas Gonzalez Is 'Praying For Rain'”, deadline.com, 2015. október 22. (Hozzáférés ideje: 2015. november 2.) 
 5. Bella Thorne Joins Horror-Comedy The Babysitter (EXCLUSIVE)”, variety.com, 2015. október 22. (Hozzáférés ideje: 2015. november 2.) 
 6. 'The Flash's' Robbie Amell Joins New Line's The Babysitter (Exclusive)”, hollywoodreporter.com, 2015. október 19. (Hozzáférés ideje: 2015. november 2.) 
 7. Andrew Bachelor Joins Horror-Comedy The Babysitter”, variety.com, 2015. október 22. (Hozzáférés ideje: 2015. november 2.) 
 8. Emily Alyn Lind Joins Cast of McG's The Babysitter”, variety.com, 2015. október 29. (Hozzáférés ideje: 2015. november 2.) 
 9. McG's The Babysitter Moves to Netflix From New Line”, [[Variety (magazin)|]], 2016. december 12. (Hozzáférés ideje: 2017. szeptember 9.) 
 10. Coogen, Devan: Netflix horror-comedy The Babysitter gets the week's most bonkers, NSFW trailer. Entertainment Weekly , 2017. október 3. [2021. február 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. október 18.)
 11. Kit, Borys: Judah Lewis Returning for Sequel to Netflix Horror Flick 'The Babysitter' (Exclusive). The Hollywood Reporter , 2019. szeptember 25. (Hozzáférés: 2019. szeptember 28.)

További információk[szerkesztés]