5602-es mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
5602-es mellékút
Úttípusösszekötő út
Hossza5,6 km
Ország Magyarország
TartományokTolna vármegye
Az út elejeVárdomb
Az út végeMórágy 5603

Az 5602-es mellékút egy bő 5,5 kilométeres hosszúságú, négy számjegyű mellékút Tolna vármegye délkeleti részén; Alsónána községet kapcsolja össze az 56-os főúttal, és a legközelebbi szomszédos településekkel.

Nyomvonala[szerkesztés]

Várdomb lakott területének északi részén ágazik ki az 56-os főútból, annak a 14+250-es kilométerszelvénye közelében, nyugat felé. Rövid belterületi szakasza az Ady utca nevet viseli, de hamar maga mögött hagyja a község utolsó házait, bő fél kilométer megtételét követően pedig ki is lép a határai közül, és Alsónána területén folytatódik.

E községet 1,7 kilométer után éri el, ott már jellemzően délnyugati irányban települési neve a központig Kossuth utca, a déli falurészben pedig Dózsa György utca. A harmadik kilométerét elhagyva már újra külterületek közt húzódik, dél felé. Nagyjából 5,4 kilométer után elhalad Alsónána, Mórágy és Bátaszék hármashatára mellett, hátralévő szakaszán e két utóbbi település határvonala közelében halad, de teljesen mórágyi területen, Bátaszék területére nem lép be. Utolsó méterein keresztezi a Dombóvár–Bátaszék-vasútvonal vágányait, Mórágy-Alsónána megállóhely mellett, majd véget is ér, beletorkollva az 5603-as útba, annak 5+550-es kilométerszelvénye közelében.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 5,580 kilométer.

Története[szerkesztés]

Települések az út mentén[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]