Szerkesztővita:Zsuzsafi

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hunyadym 15 évvel ezelőtt a(z) Kéknyelv betegség témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Zsuzsafi!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! – Tobi Üzi :) 2008. szeptember 23., 19:02 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

CN Tower[szerkesztés]

Szia!

Láttam, hogy alkottál egy pofás szócikket a torontói CN Towerről. Mivel úgy sejtem új vagy, rok pár hasznos tanácsot. Ha úgy érzed, tartalomra kész vagy egy szöveggel, nem árt kicsit wikisíteni. Például hivatkozásokat tenni bele, ezt úgy teheted meg, hogy az adott nevet, solgot, amit fontosnak találsz, tedd dupla szögletes zárójelbe. Pl. ilyen Torontó. Így szép kék lesz, ha valaki el akarja olvasni, hogy milyen város az, hát most rögtön megteheti. De ugyanígy lehet bármi, pl. 1973-ban készült el a torony, milyen érdekesség történt akkoriban. nagyon fontos az interwiki, vagyis a másnyelvű wikipédiákon ugyanezen szócikkek berakása. Ezt is megtettem. Tehát átmész mondjuk az angol- és vagy német/esetleg francia nyelvű wikire (általában ezek a legnagyobbak) és beírod a keresőbe. Miután megvan a szerkesztés (edit) paranccsal az aljára mész és beírod a magyar változat nevét, valahogy így: hu:CN Tower, természetesen dupla szögletes zárójelbe. A magyarban az egészet bemásolod, amit találtál, mondjuk az angolban. Fontos: Mivel az angol értelemszerűen önmagát nem listázzam, ezért neked a magyarba külön be kell írni, hogy en:Cn Tower. A forráshasználatot láthattad, hogy csináltam, illetve tettem be egy pofás infoboxot és egy képet is róla, amit találtam. Megmutatom, ilyen volt, amikor te befejezted: [1], és ilyen lett, mikor átdolgoztam: [2]. Próbálj egy kicsit ne utikalauz jelleggel írni, hanem tudományosabban. Például ki tervezte, milyen anyagokat használtak fel, kicsit bővebben a történetéről, műszaki megoldások, stb... Nem árt tagolni se, de ezt is megtettem. Az angolból bőven fordíthatsz, a bal oldalon legfelül, a nyelvek között rákkantintasz az English feliratra és máris az angol nyelvű verziónál vagy. Ha kérdésed van, fordulj a mentorokhoz, de ha időm van, én is szívesen segítek! Üdv: – Tobi Üzi :) 2008. szeptember 23., 19:02 (CEST)Válasz

Szia Tobi !

Valóban ez volt az első írásom, és mint kezdő köszönettel veszem a segítségedet. Csak hirtelen felindulásból készítettem a cikket, mert amikor a toronyra vonatkozó infókat kerestem, nem találtam a magyar lapok között. Tapasztalatlanságomat jelzi, hogy eszembe sem jutott külföldi wiki lapokat megnézni, az írás anyagát a www.cntower.ca oldalról szedtem össze. Most egy kicsit elmélázok az ajánlásaidon és a következőnél megpróbálok ezek segítségével írni.

Köszönettel: Zsuzsafi

Szia, szerintem nem volt rossz, lásd megmutatom, hogy másfél éve nekem ez volt az első cikkem, szóval ez sem nézett ki valami hajde jól. :) Legtöbbet úgy tanultam, hogy megnéztem jobb lapokat, rákkatintottam a szerkesztő fülre és néztem, hogy csinálták a „nagyok”. Már eljutottam oda, hogy van két kiemelt cikkem, szóval semmi sem lehetetlen! Szólj, ha valami nagyon nem világos, majd segítek. Üdv: – Tobi Üzi :) 2008. szeptember 24., 16:46 (CEST)Válasz

Kéknyelv betegség[szerkesztés]

Üdv! Az általad beírt szöveg (Kéknyelv (Bluetongue) betegség szócikk) egy másik weblapról származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek, fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési segédletet. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! ~~~~ – Hunyadym Vita 2008. szeptember 26., 14:58 (CEST)Válasz


Szia !

Idézet az FVM Sajtóirodájáról:

Tisztelt Janovits Gábor!

Amennyiben a honlapunkon megjelent információban egyéb tiltás nem szerepel, s a megjelent anyag forrása az FVM valamely szervezeti egysége, úgy ezen információkat a forrás egyértelmű megjelölésével használhatja fel.

Üdvözlettel:


Berze Lajos főtanácsos Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóiroda Tel.: 06-1-301-4861


Üdv!
Az oldalról folyó vitát lásd a jogi kocsmafalon, e szerint a szócikk nem közölhető.
Üdv, és további jó szerkesztést! – Hunyadym Vita 2008. október 8., 20:46 (CEST)Válasz