Szerkesztővita:Tulipanos/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Istvánka 13 évvel ezelőtt a(z) Kellemes ünnepeket! témában


forrás

Szia! Mi a forrása a Victor Hugo cikknek? Kérlek válaszolj!! Szajci reci 2009. december 5., 21:34 (CET)

Szia! A forrás a francia wikipedia VH cikke – Tulipanos vita 2009. december 5., 21:40 (CET)

Sajnos az nem forrás. Az csak fordítás. Jó volna az ottani jegyzeteket, forrásokat átvenni. Át tudnád írni? Még valami. Kérlek az én vitalapomra írj, mert azt látom sárga csíkkal :D Köszi. Szajci reci 2009. december 6., 10:08 (CET)

Nofertum

Szia! Azért neveztem át Nofertumra, mert a wikin a nofer átírást használjuk a nefer helyett (mint sok más névben is láthatod), mindjárt átírom a kép alatt is. Hogy magának aképnek a neve Nefertoum.jpg, az nem baj, mert csak megnyitva látszik, az olvasó meg azt nem szokta, csak szerkesztő. (biztos franciák készítették, ők írják így.) – الانشاء üzi / پيغام 2009. december 17., 15:16 (CET)

Kamikaze

Szia, ha jól látom, te tetted be a képeket. Ki kéne szedni belőlük az ensignokat (zászlós, tengerészzászlós), mégiscsak furán néznek ki a japán nevek mellett. A neveket meg magyarosra kellene átírni. – Pagony vita 2010. január 25., 21:24 (CET)

Ezt írtad a vitalapomra:
"Szia! A képeket én tettem fel, hogy megmentsem a szubcsonkot. Úgy gondolom (Japán-szakértelem nélkül is), hogy a kamikaze szó ismerete az általános műveltség részét képezi, ahogy a II. világháború is. A wikipédia (mivel közösség munkája) továbbra is számít konstruktív javaslataidra. Kérdésem: miért kellett törölni a USS -t (United States Ships) a hajónevek előtt? Számos (angol, német stb.) wiki-oldalon és a hazain is a hajónevek részét képezi."
Rossz helyre címezted, ha megnézed a lap történetét, én ott az égvilágon semmit sem csináltam eddig. – Pagony vita 2010. január 28., 17:50 (CET)
Te viszont a Kamikaze laptörténetét nézd meg, és látni fogod, hogy a kérdésedet rossz helyre címezted. :-) Még az ensign problémába sem én nyúltam bele, hanem talán te, az USS problémához pedig tényleg semmi közöm. A lap történetében nyomon követheted, ki vette le az USS-eket, és őt kérdezd! – Pagony vita 2010. január 28., 19:01 (CET)


Jobban megnézve az eseménytörténet azt mutatja, egyenesen TE vetted ki az USS-eket! :-)) – Pagony vita 2010. január 28., 19:07 (CET)
Már hogy ne tudtam volna megnézni a vitalapodat, amikor ide írogatok egyfolytában? :-) Lehet, hogy erre gondolsz a 25-eiből: "A neveket meg magyarosra kellene átírni"? De hát ez nem a hajókra vonatkozott, hanem a japán nevekre! Lásd: Wikipédia:Japán nevek átírása! – Pagony vita 2010. január 28., 19:23 (CET)

Kőszeg

Észrevételedet köszönöm, javítottam-kiegészítettem a Gottfried Lehmann szócikket is, megtaláltam a könyvet is! Hmm Kőszeg szócikk: sok munka, sok idő, sok türelem van benne:-) Köszönöm:-) Pan Peter vita 2010. március 16., 12:07 (CET)

Szia! Nem vagyok messze tőle, itt élek.-P, persze csinálok fotót. Kiss Jánosról is, a szülőháza nem ugrik be, de majd megkeresem. A lakótelepen van mellszobra is, azt is lelövöm. Hmmm erdő: Ahogy én tudom erdő mindig is a városé volt nem csak igazgatásilag, hanem tulajdonban is, abból élt, majd államosították, és rendszerváltáskor már nem sikerült visszaszerezni. Sztem a Sopronért cserébe kapta a város sántit, mert voltak határváltoztatások a soproni népszavazás/További népszavazások a soproni siker nyomán (Pornóapáti és környék 5 falva- visszatérhetett). Osztrák kérésre pedig Ólmodot Rőtfalvára cserélték, mert az akkori úthálózat mellett Burgenland alsó és felső része csak Magyarországon át lett volna összekötve. Szép Napot! Pan Peter vita 2010. március 17., 08:12 (CET)
Szia! A Kiss János (altábornagy) kép elkészült :-) Szép Napot! Pan Peter vita 2010. április 19., 08:45 (CEST)

Bebel

Kedves Tulipános!

Brosúra a helyes írási mód (http://www.magyarhelyesiras.hu/gyakori_hibak.php). Köszönöm a segítségedet.– Klug Csaba Ferenc vita 2010. március 19., 21:06 (CET)

Azt szeretném kérni, hogy tegeződjünk. Korom ellenére megtisztelő lenne. Itt mindenki tegeződik.

Ez a fordítás szerintem nem gigászi, csak napi egy óra munka volt február elejétől kezdve. Kellett, mert a cikk egy csonk volt korábban.– Klug Csaba Ferenc vita 2010. március 20., 11:59 (CET)

Köszönöm a gratulációdat. Ha megtennél nekem egy szívességet, akkor kérlek a kiemelt cikkek javaslatában tanúsítsd, hogy a források és a linkek megfelelnek a kiemelési feltételeknek. [[1]]Már csak egy-egy tanúsítvány hiányzik. Ha nem gratuláltál volna, akkor nem kérnélek erre, de így gondolom nincs akadálya ennek a kérésemnek. Szajci jelölte a cikket a kiemelt cikkek listájára felvenni. Engem kicsit zavar az, hogy én nem vagyok enciklopedikus, hanem csak fordító és így tulajdonképp olyan az íze a dolognak, mintha (a német szerzők izzadsága árán szerzett) idegen tollakkal díszíteném magamat. Én magam nem is jelöltem volna emiatt. – Klug Csaba Ferenc vita 2010. március 22., 18:45 (CET)

Megerősítés

Igazán nincs mit :-). Megérdemelted– Istvánka posta 2010. április 9., 10:46 (CEST)

Kiemelt

Kedves Tulipanos! A Giorgione da Castelfranco szócikk kiemelt lett. Köszönöm, hogy szavaztál a kiemelési eljárás során. Üdvözöl  … szalax vita 2010. május 19., 21:42 (CEST)

kiemelt szócikkek, amik elkészítésében részt vettem : Marx fivérek

Szia!

A Marx fivérek szócikk kiemelt lett, köszönöm, hogy átnézted és szavaztál! misibacsi*üzenet 2010. május 25., 18:43 (CEST)

Maarja Kangro

Szia!

Örülök, hogy kibővítetted, és ezzel megmentetted a Maarja Kangroról szóló cikket. Megtennéd, hogy a forrásokat még beteszed a cikk végére? Köszönöm,

Malatinszky vita 2010. június 11., 00:36 (CEST)

Köszönöm...

...a támogatást a Csajkovszkij-cikk kiemelési szavazásán :-)Istvánka posta 2010. június 22., 13:09 (CEST)

Re: Laurent Blanc

Üdv. Ez a te munkádtól függetlenül elég sz@r állapotban van. Nem terveztem magamnak ilyen jellegű munkát, de ezt muszáj lesz átdolgozni, erre ránézni rossz... Kitörölve a meccsek részt már elfogadható, csak akkor meg nagyon csonk. – Madridista Ideírjad 2010. június 24., 18:57 (CEST)

Konkrétan focisokra gondolsz? Igen, ezekkel vannak (elég nagyszabású) terveim, csak még keresztül kell vinnem őket. De valamit mindenképp kezdek velük, ha műhelyszinten, úgy, ha egyénileg, úgy. – Madridista Ideírjad 2010. június 24., 19:30 (CEST)

Golden Gate híd

Szia!

Ezekre mi a forrás?

Egy kábel 11 000 tonnát nyom ... a hídon kb. 1 200 000 szegecset használtak fel.

Egyik külső forrásban sem látok ilyen adatot, az enwiki nem forrás, azt nem is néztem. misibacsi*üzenet 2010. szeptember 1., 19:41 (CEST)

Köszönöm a választ. Mivel a német wiki sem forrás, ezek miatt az adatok miatt rátettem a cikkre a "nincs forrás" sablont. (lehet, hogy mindegyik igaz, de én sehol nem láttam leírva) misibacsi*üzenet 2010. szeptember 1., 22:18 (CEST)

Monteverdi

Szia! A Monteverdi szócikk megkapta a kiemelt státust. Köszönöm a szavazataidat és az észrevételeidet a szócikk kapcsán, a segítségedet a kiemelési eljárás során!– Jukiguni vita 2010. október 10., 10:40 (CEST)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 15:29 (CET)