Szerkesztővita:Sbv

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Sbv 2 évvel ezelőtt a(z) Bakcsi György könyveinek borítója témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Sbv!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 24., 17:38 (CET)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Fájl:Bakcsi Gyorgy.jpg[szerkesztés]

Szia! Erről a képről hiányzikk a fotós írásos engedélye. Amennyiben tudsz szerzeni, úgy a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat oldalon leírtakat kövesd. Az engedély nélküli jogvédett képeket el kell távolítanunk. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. szeptember 21., 13:45 (CEST)Válasz

Bakcsi Gyorgy.jpg újra[szerkesztés]

Szia. Ha az engedély megérkezik, akkor helyreállítják a képet is. Nem szükséges újra feltölteni. FarkasgergelyÜzenet 2011. november 4., 11:23 (CET)Válasz

Obtaining a copy of En Passant[szerkesztés]

Hi SBV, I read that you know György Bakcsi. I live in Australia and speak English, however I have a contact that speaks Hungarian. I really want to get him a signed copy of En Passant, the stories of the inspector. Is there a way I can purchase such a signed copy from you? Thanks!


I am Bakcsi György's daughter. I will ask him, but please, give me your e-mail address and name first, and write me (and my father) where do you know him /his works. I'll inform him and see what we can do for you.

Benkő Pál feladványszerzői emlékdíj[szerkesztés]

Szia! Nem vonom kétségbe, hogy Bakcsi György 2016-ban megkapta ezt a díjat, de sem magának a díjnak, sem annak, hogy ezt 2016-ban Bakcsi György kapta, sehol nem találom nyomát. Ezért helyeztem el a forráshiány sablont. Ha van valahol a neten, vagy bármely nyomtatott sajtóban vagy kiadványban erről hír, akkor azt hivatkozásként fel kellene tüntetni. Ekkor a forráshiány sablont le lehet venni. Üdvözlettel – Dodi123 vita 2016. július 21., 17:54 (CEST)Válasz

Kedves Dodi123, Annyit tudok, hogy Benkő Pál maga alapította ezt a díjat, személyesen vitte el édesapámnak a kis szobrocskát és némi pénzt. Ezzel ő ismerte el a munkásságát. Úgy tudom, ez egy friss dolog, nem nagyon volt előzménye még. Mit tegyek? Ha lefényképezem a szobrot, felrakhatom mellé?

Előre is köszönöm a választ. sbv

Bakcsi György könyveinek borítója[szerkesztés]

Szia! Az alábbi képeket törlésre jelöltem, mert a könyvek szövegének szerzője valóban Bakcsi György, de a borítóké nem. A kiadók írásos engedélyére volna szükség, illetve ki kellene deríteni, hogy a borítókon látható grafikáknak kik a szerzői:

Köszönöm. – Regasterios vita 2021. május 19., 17:54 (CEST)Válasz

Sajnos van még több ilyen borító is:

A saját kiadású könyvek rendben vannak. – Regasterios vita 2021. május 22., 19:09 (CEST)Válasz

Kedves Regasterios,
Igyekszem kideríteni a kiadókat és a borítók készítőit, hogy fent maradhassanak a borítók.
De ez időbe telik.
Tudna segíteni abban, hogy milyen szöveget kell írni és hová kell küldeni, ha kapok engedélyeket?
Nagyban megkönnyíteni a helyzetemet.
Köszönettel,
Solymosiné Bakcsi Vera (Bakcsi György lánya) Sbv vita 2021. május 22., 19:59 (CEST)Válasz

Kedves Vera! Az alábbi szövegű engedélyt kellene beszerezni a kiadóktól, értelemszerűen kitöltve:

Címzett: permissions-hu@wikimedia.org


Kijelentem, hogy az alábbi kép(ek) szerzői jogainak tulajdonosaként jogosult vagyok a képek szerzői jogairól nyilatkozni:

  • <<a Wikimedia Commonsra felküldés pontos helye (vagy a kép(ek) webcíme (URL), vagy a képek bármilyen, egyértelmű meghatározása)>>

Beleegyezem, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain a „Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0” (CC-BY-SA 4.0) licenc alatt kerüljenek közzétételre.

A hozzájárulás nem korlátozódik a Wikipédiára, vagy az ahhoz kapcsolódó oldalakra. Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a képek terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igény szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket.

Kérem, hogy engem mint szerzőt az alábbi módon jelöljenek meg:

  • <<a megjelölés formája>>

Jelen engedélyemmel szerzői jogaimról nem mondok le, de a mások által végzett módosítások nem lesznek nekem tulajdonítva.

Elfogadom, hogy ezt a beleegyezésemet nem vonhatom vissza. Tudomásul veszem, hogy a képeket a Wikimédia-projektek nem biztos, hogy örökké megőrzik.

[Dátum]
[A szerzői jog tulajdonosának neve]


A kiadók nevei benne vannak a Bakcsi Györgyről szóló szócikkben, a táblázatokban, ahol a borítók is láthatók. De a kiadók is csak akkor adhatnak engedélyt mondjuk a Fájl:Dosztojevszkij vilaga.JPG képhez, ha a borítón látható grafika már közkincs. Ennek megvan az esélye, de ki kellene derítenie valakinek, honnan származik ez a grafika Dosztojevszkijről. A könyvben kellene megnézni, írnak-e valamit a borítótervről. Persze a többi könyvre is vonatkozik ez, ha megvannak. – Regasterios vita 2021. május 22., 20:31 (CEST)Válasz

Köszönöm a segítséget. Nekilátok a feladatnak. Sbv vita 2021. május 22., 20:45 (CEST)Válasz