Szerkesztővita:Rendek Csaba

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Mozo 15 évvel ezelőtt a(z) Lassan vége témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Rendek Csaba!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Ħelyőrség 2009. március 15., 23:27 (CET)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Fourier-sor[szerkesztés]

Szia! Örülök a választásnak! A Fourier-sorok nagyon sok tanulsággal szolgálnak a matematika történetére nézve. Jó választás volt, hogy piszkozati lapra írod, ugyanis az esszé jellege miatt valószínűleg át fogjuk helyezni a wikibooksba. A formai kritériumok ugyanazok: források megjelölése (milyen könyvből dolgozol), TeX szöveg jó tördelése, ... Nézz utána, hogy Lakatos Imre, Bizonyítások és cáfolatok c. könyvében milyen környezetben hivatkozik Fourier-ra, az tudományfilozófiailag is értékessé tenné a tárgyalást. És egy picit a Fourier-sor szócikket is rendbe kéne hozni, mert most elég tré -- de ezt majd lehet, hogy én. Üdv: Mozo vita 2009. április 22., 18:16 (CEST)Válasz


Kedves Mozo! A segítséged szeretném kérni a következő formázási problémában. A szöveg közben írt matematikai képletek jóval nagyobb méretben, kiugróan jelennek meg, így esztétikai szempontból nem néznek ki szépen. Már többféle megoldást is kipróbálta, de semmi nem vezetett eredményre. Ebben szeretném a segítséged kérni. Tudsz ajánlani valamit, hogyan oldhatnám meg ezt a problémát? Emellett azt szeretném még kérdezni, hogy mit jelent az a megjegyzésed, ohgy a szócikkem átkerül majd a wikibooks-ba? Válaszod előre is köszönöm. Üdv: Rendek Csaba

Szia Csaba! Kérlek, az üzeneteidet a vitalapomra írd, mert akkor azonnal megkapom, így meg csak akkor, ha megnézem, hogy vagy :) (És az utóbbi napokban belesüppedtem a szociálpolitizálás sűppedős-nyúlós mocsarába, így nem jutottál eszembe.)
Kérlek olvasd el a műhelyünk széljegyzetén lévő fomázási útmutatót (asszem van magyar és angol is). A szövegbeli képleteket html kódolással szoktuk írni. Ha bármelyik matematikai szócikkben a szerkesztésre kattintasz, akkor forrásban láthatod, hogy kell ezt csinálni.
Az esszé jellegű szócikkeket ki szokták szűrni az adminok. Arról van szó, hogy átfogóbb összefoglalókat, amiknek inkább könyv vagy tanulmány jellegük van és a szöveg szerves egészet alkot, és nehezen lehet szakaszokat átírni bennük, inkább a wikibookszba teszik. Ez egyáltalán nem baj! A wikibooks is nagyon hasznos én például a nyáron írtam ott egy sorozatok jegyzetet a hallagtóimnak. A további kérdéseidet várom a vitalapomon, a hozzászólásaidat 4 tildével írhatod alá: ~~~~ üdv: Mozo vita 2009. április 27., 19:01 (CEST)Válasz

Lassan vége[szerkesztés]

Kedves Hallgatók! Úgy tudom, a szócikkírás beadási határideje a jövő hét, ezért kérlek benneteket, feltétlenül és haladéktalanul tegyetek eleget a WPM:BMEM lapon szereplő követelmények mindegyikének. Wikis szemmel a szócikkek minőségét ugyanis az abban foglaltak szerint fogom (Wettl Tanár Úrral együtt) értékelni. Röviden:

  • legyen bevezető, képek, ábrák, lábjegyzet: melyben megadjátok, az állításaitok referenciáját, irodalomjegyzék, melyben összegyűjtitek a könyveket, online anyagokat, amikből dolgoztatok, a szedés egyezzen az angol wikiben sztenderd matematikai stílussal (szövegben dőlt html, kiemelt képletben latex), mi hivatkozik a szócikkedre, külső linkek, ahol a témának még utána tudnak nézni (tilos, hogy egy szócikk ilyen értelemben zsákutca legyen, mindig tegyetek külső netes referenciát is, fel van sorolva legalább 4 hely ahol ilyeneket találtok!)

ez a lista, csak irányadó, a műhelylapon ott van a rendes. Üdv: Mozo vita 2009. május 8., 15:07 (CEST)Válasz