Szerkesztővita:Paleosoft

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 14 évvel ezelőtt a(z) Atomtorta témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Paleosoft!
Non-Hungarian speakers, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Bennófogadó 2009. december 10., 19:54 (CET)Válasz

Írd alá a hozzászólásaidat![szerkesztés]

Szia!

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattinthatsz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • A négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • A Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak, és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak is ugyanez a hatása.
  • Ha a gombot használod, akkor kapsz egy mínuszt is az aláírásod elé.

Piraeus vita 2009. december 15., 12:59 (CET)Válasz

Atomtorta[szerkesztés]

Szia!

Nos. Ami elsőre nagyon hiányzik a cikkből, az a forrás. Pillanatnyilag a cikk ugyanis nem felel meg egy alapvető követelménynek: nem ellenőrizhető a tartalma. Minimum két megbízható forrás kell egy cikkhez, amelyek függetnek és nem triviálisak. Ez azért is fontos, mert ezzel is bizonyítható, hogy a cikk tárgya elég fontos ahhoz, hogy szerepeljen egy enciklopédiában.

A második, ami fontos lenne, hogy gyomláld ki a cikkből az elfogult, sztorizgatós elemeket. A cikknek ugyanis semlegesnek, elfogulatlannak kell lennie, leírni a tárgyát és nem értékítéletet mondani róla vagy bármi egyébről. Jó volna kerülni a bennfentesnek tűnő állításokat a cikkből, amelyek amellett, hogy nem ellenőrizhetőek, azt a benyomást keltik, hogy ez egy gimnáziumi sufnizenekar.

Utána még ki kell javítani a helyesírást. Arra gyanakszom, hogy nem Magyarországról írsz mert nincsenek ékezeteid. Így annyival szívesen beszállok a cikk megreparálásába, hogy ha tartalmilag kijavítod, akkor én kijavítom formailag (helyesírás, wikiforma).

Ha ez megvan, akkor már vélhetően elmegy a cikk.

Figyelj! Tartok tőle, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, mert többen kerestünk a cikkhez jó forrást a neten, de nem találtunk. Ezért kirakom a szöveget egy allapra az azonosítód alá, és ha a cikket törölnénk is, az akkor is ott lehet ameddig csak akarod. Bármikor töröltetheted is. Ha kimásoltam, megírom, hogy hogyan éred el.

Ha válaszolnál, vagy segítség kell, akkor írj a vitalapomra! Piraeus vita 2009. december 16., 09:05 (CET)Válasz

A szöveg mostantól ítt érhető el:
Szerkesztő:Paleosoft/Atomtorta
Ha törlönék a cikket, itt akkor is dolgozhatsz rajta tovább. Döntsd el, hogy az eredetit akarod szerkeszteni, vagy itt megcsinálod, és lecseréljük a tartalmat az eredetiben amikor úgy érzed, hogy nagyjából készen vagy. Én ez utóbbit javaslom. Üdv, jó munkát! ;) Piraeus vita 2009. december 16., 09:14 (CET)Válasz

Ez igy valoban jol hangzik es ha jol ertem akkor amig en elkeszulok, az eredeti cikk addig is elerheto lesz a jelenlegi cimen!?.. Ha igen, akkor hetvegen elkezdhetem a munkat.. Es mikor elkeszulok, akkor majd atcserelhetjuk a mostanival, persze en mindenkepp akarok egy linket tenni majd az enyembe, hogy megtekintheto legyen mint a forrasmunkak egyike!.. - es ez igy igazsagos az elozo cikk szerzojvel szemben, mert gondolom h neki sem 1-2 orajaba kerult a dolog, habar ezt nem tom, mert ebben a szerkesztesben nics tul nagy gyakorlatom.. Udv! Piraeus – Paleosoft vita 2009. december 16., 20:50 (CET)Válasz

Szia!
Nem, nem egészen. Nem lesz elérhető, mert törlésre került, viszont létre lehet hozni újra, amint elkészült az új, javított verzió. Amihez pedig rendelkezésre áll a teljes szöveg, nem kell mindent újraírni, csak javítani. (Bár egyesek szerint ez nagyobb feladat.)
Értem, hogy igazságosnak tartanád, hogy maradjon meg hivatkozás formájában az eredeti szöveg, de ezt már technikailag sajnos nem lehet megoldani. Ehhez két dolgot tennék hozzá. Ezek a szövegek, amiket ide írunk, nem a tulajdonunkat képezik. A második, hogy a szöveg, amit létrehozott nem alkalmas Wikipédia cikknek a közösség döntése szerint: az egy nem sikerült próbálkozás. Azaz ha te nem javítasz rajta, akkor teljesen elveszik még a szöveg is, nem csak a laptörténet.
Nem az a cél, hogy a cikk szerzője bevésse magát a történelembe, hanem hogy szüessen egy jó cikk az Atomtorta zenekarról – amennyiben megfelel a nevezetesség kritériumának.
Üdv: Piraeus vita 2009. december 18., 08:56 (CET)Válasz

Udv! Piraeus... Orszaghatarokat is atlepo kozremukodes eredmenye keppen, es nem utolso sorban belso informaciokat is felhasznalva elkeszult a cikk "prototipusa".. Az elsodleges cel a tiszta objektivitas es a szaraz tenykozles volt, igy alakult ki a mai forma.. Az erzelmi szalak teljes kiirtasa is megtortent, igy remenyeink szerint mar megfelel a Wiki elvarasainak.. Tisztelettel varom valaszod a temaval kapcsolatban.. PS. Kizarolag a Te reszedre beillesztettem ide a cikk egy kesobbiekben kiradirozott darabjat, mert nagyon tetszett hogy meg tudtuk beszelni emberileg a reszleteket es sokat segitettel is igy ismeretlenul nekem, ami nagyon jol esett es sokat segitett a nekirugaszkodasban is /a munka megkezdeseben/..

Az AT Zenei Világa: A dalok nem másról, mint a VILAGROL szólnak,- de nem arról amiröl azt kéne higgyük hogy az az.. Az Atomtorta tovább néz ugyanis azon az "5 centin az orrunk hegyétöl", és a szinfalak mögötti elveszettnek hitt - IGAZI VILAGOT tárja elénk:.. - arról a világról mesél, ami ott van mindannyijunk szívében,- csak épp nem találjuk a sok kacat között mint az oly fontos mobiltelefon, meg a tuning verda, vagy akar az örökös kivagyi versengés, ahol a szerelem is csak kirakatbábúvá egyszerüsödik az egymás között felhúzott üvegfakak mögött... - arról a néhány vonalról, ami az IGAZI OTTHONUNK,- amiben mindig önnmagunk lehetünk azokkal, akikkel a szivünket sharingeljük; és nem a méhsejtek alkotta sötét raktárról, amikbe bezsufolnak minket mint a bankban a kötvényeket.. - az ébredésröl szól,- amikor végre Igazából születünk meg erre a világra,- amikor végre felemeljük a fejünk és kidugjuk az ingovónyból, amiben eddig vergödtünk leláncolva a buta társagalmi elvárásoktól.. - egyszóval róllunk szól,- hisz a világ Csak Nekunk létezik, Nem másnak - mindenféle felettes cél nélkül-, Csak azért,hogy önnmagunk lehessünk benne!..

Igy megertheted h miert is volt nehez teljesen objektiven irni a dalokrol es a frontember utolagos engedelyevel a dalokat is rendelkezesedre bocsajtom mp3 formaban, amennyiben felkeltette erdeklodesedet ;) Nagyon Boldog es Produktiv , Sikerekben Gazdag Uj Evet Kivanok! – Paleosoft vita 2009. december 28., 16:06 (CET)Válasz

Szia Paleosoft!
Követtem a cikk alakulását az allapon, és gratulálok! Szerintem nincs messze attól, hogy életképesen kikerülhessen a szócikk-névtérbe.
Van egy-két javaslatom. Ezeket most leírom, de ha nem bánod, miután megírtam ezt az üzenetet, bele is javítgatok az allapba, úgy lesz a legegyszerűbb megmutatnom, hogy mire gondolok. Ha nem tetszenek a javításaim, visszavonhatod egyszerre az összeset, vagy átalakíthatod őket.
  • Ami még mindig nagyon hiányzik, azok a források. Az atomtorta.hu nem működik, az atomtortamusic.fw.hu pedig erre a nem létező lapra irányít. Maradnak a dalszövegek, ami nem forrása a cikk szövegének és a myspace oldal, amire azt lehet mondani, hogy nem független. Viszont a szöveg alapján most mrá én is találok több olyan cikket, amiben megemlítve szerepel a zenekar. Ezeket fel kellene tüntetni. Sőt, akár jegyzeteket is lehetne gyártani. Mindjárt gyártok egyet vagy kettőt.
  • A szövegben nincsenek belső linkek. Ezek azok, amik a Wikipédián már fellelhető fogalmakra, nevekre irányítják az olvasót, és ezzel „beágyazzák” a cikket. Pl. ha meg van említve a Sziget Fesztivál, akkor érdemes ezt linkesíteni, mert ilyen cikkünk már van. A módszer egyszerű: dupla kapcsos zárójelek közé kell tenni. Így: [[Sziget Fesztivál]]. Ezt fogja eredményezni: Sziget Fesztivál. Gazdag a cikketek olyan fogalmakban, nevekben amit érdemes így linkesíteni! Minden fogalmat, nevet, ami linkesíthető csak az első megjelenésénél szoktunk linkké alakítani, elkerülendő, hogy a cikk úgy nézzen ki tök feleslegesen, mint a karácsonyfa. Táhát ha pl. a Sziget Fesztivál kifejezés többször is szerepel, elég az első említésnél linkké alakítani.
  • Az összes lemez és szám címet dőlt betűvel szedném, mert jobban mutat és könnyíti a megértést is az olvasó számára. Ennek a módszere a dupla aposztrófok használata: ''Neked mindent''. Így fog kinézni: Neked mindent.
  • Fokozottabban kéne ügyelni a helyesírásra és gépelésre. Legyen szóköz, ahol kell, ne legyenek elütések, stb.
  • Én az utolsó szakasznak más címet adnék: a „Tények” furán hangzik, azt a benyomást kelti, hogy ami előtte szerepel az nem tény. Erről a szakaszról nekem az ugrott be, hogy más cikkek végén is szokott ilyen felsorolás lenni, és általában „Érdekességek” címen fut. Az utolsó mondatot egy az egyben kihagynám, mert a szóbeli közléseknek nincs helye a wikipédián, mivel ez hangsúlyozottan nem az első közlés helye, és a szóbeli közlés nem is ellenőrizhető.
Szuper lesz, a cikk, ne hagyd/hagyjátok abba! És ha kedved szottyan, írj bele másba is bátran! ;)
Üdv: Piraeus vita 2009. december 28., 22:27 (CET)Válasz

Na meg is volna. Itt láthatóak a változtatásaim, amiket vissza is vonhatsz, ha akarsz. Vagy, ha tetszik, akkor használd! Üdv: Piraeus vita 2009. december 28., 22:52 (CET) Mivel az ilyen belso szakmai dolgokhoz inkabb te ertesz, egesz nyugodtan javitsd ki amiket gondolsz, bizonyara amugy is egyetertenenk, h utanna visszakerulhessen vegre a hivatalos helyere ;) Udv! es jo volt egyuttmukodni :)Válasz

Szia! Ezek nem szakmai dolgok. Fusd át ezeket a lapokat és te is látni fogod, hogy miről beszélek. Üdv: Piraeus vita 2009. december 30., 00:00 (CET)Válasz
Szia! Még tartalmi szempontból is belenyúltam a cikkbe, mert szerintem még mindig nagyon önsztároló / rajongói oldal hangulata van, ami különösen a zenekar vezetője iránt elfogult. Itt látod a tartalmi változtatásokat. Én azt hiszem ennyit tudtam hozzátenni, ha más nincs, akkor szerintem tedd ki a szócikkek közé. (Ha nem tudod hogy kell szólj, segítek.) Nincs kizárva, hogy lesz abból vita, hogy mennyire felel meg a zenekar a Wikipédia zenei nevezetességi elvárásainak. Én úgy ítélem meg, hogy megfelel, de a döntés a szerkesztők kezében van. Szerintem nem lesz ezzel gond. Minden jót, és kösz, hogy feljavítottad a cikket! Piraeus vita 2009. december 30., 00:53 (CET)Válasz

Udv! Piraeus :) Ugy latom az neked is okozott fejtorest ott a vegen amit Erdekessegeknek neveztel at, vegul is azzal nekem is meggyult a bajom, hiszen fontos kozlendoket hordoz az a resz is.. Gondolkodtam, es az amolyan "osszefoglalao" fele,igy is hivhatnank, meg talan szerkezetileg is pont ez illene a cikk vegere.. Amit a szocikkek kozze valo athelyezesrol emlitettel ahhoz mindenkeppen a te segitsegedet kerem, hisz eddig is jol kooperaltunk, es ez csak azon mulott hogy mindenki azt a reszt vallalta magara amihez a legjobben ert. Szoval ha meg sikerul, akkor a 2009-es evet igy sikeresen zarhatjuk ezzel a munkaval, es tiszta lappal indulhatunk a 2010-es esztendonek! Udvozlettel – Paleosoft vita 2009. december 30., 11:09 (CET)Válasz

Szia!
Ami igazán fontos belőle, az az albumokra vonatkozó információ. Ezt viszont akár külön szakaszban is meg lehetne írni. A legjobb az lenne, ha a számcímek is feltűnnének, viszont nem tudom, hogy ezt milyen forrás alapján lehetne megírni. A neten csak az albumok címét lelem fel.
Én viszont azt szeretném, ha te hoznád létre a cikket. Te alkottad, tehát a te neved szerepeljen a laptörténet legelején. Nagyon egyszerű feladat:
1, Írd be a keresőbe, hogy „Atomtorta”.
2, Nem lesz ilyen cikk, viszont kapsz egy mondatot, ami így szól: Hozd létre a(z) „Atomtorta” nevű lapot ezen a wikin! Itt az Atomtorta linkre klikkelve máris a szerkesztő ablakban vagy.
3, Ide másold át a teljes szöveget, ami most az allapodon szerepel. Nyisd meg az allapot szerkesztésre, jelöld ki a teljes szöveget és copy-paste. Mentsd el és kész, létrehoztad a cikket. :Valójában van még ennél is egyszerűbb mód: bármilyen piros linkre kattintva megnyílik az adott, - még meg nem írt cikk - szerkesztőablaka. Tehát ha pl. most ennek a fejezetnek a címére ráklikkelsz, ami szintén az Atomtorta linkje, akkor oda rögtön másolhatod be a szövegedet.
Üdv: Piraeus vita 2009. december 30., 13:34 (CET)Válasz

Rendben .. mellekeltem a szamcimeket olyan formaban ahogyan a neten is fellelhetoek letoltheto tartalomkent.. Viszont nem tudtam megformazni hogy egymas ala keruljenek, vagyis h enter legyen a sorvegeken... Viszont felraktam szocikknek.. Igy "bennmaradtunk a hetaridoben".. Udv! Es BUEK! – Paleosoft vita 2009. december 31., 17:43 (CET)Válasz

Szia! Átalakítottam számozott felsorolásra az albumokat és kiemeltem külön szakasszá. Jó lenne forrást adni hozzá, hogy honnan van. Kijavítottam a helyesírást is a neten fellelhető leírások alapján. Nem vagyok biztos benne, hogy a harmadik albumnak ez a helyes sorrendje.
Visszaállítottam „Érdekességek”re az utolsó szakaszt, mert így már tényleg nem szól másról csak néhány érdekességről, ami a rajonókon kívül valszeg nem sok olvasót mozgat meg. :) Ha van jobb ötleted, nevezd át nyugodtan. Mostantól a cikk amúgy közkincs, úgyhogy biztosan belenyúlnak majd mások is.
Üdv és neked is BUÉK!
Ja és még egy: ha már nem kell az allap, amin eddig szerkesztettünk, akkor mint tulajdonosa, nyugodtan tegyél rá egy azonnali törlés sablont és egy arra jogosult letörli. Így néz ki egy ilyen sablon: {{azonnali|Ide írj be valami indoklást, most pl. azt, hogy saját allap, amire már nincs szükséged.|~~~~}}
Piraeus vita 2009. december 31., 18:42 (CET)Válasz