Szerkesztővita:Miky papa

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kispados 9 évvel ezelőtt a(z) Balázsovits Edit témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Miky papa!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Rodrigó 2014. február 18., 13:00 (CET)Válasz

Helyesírás[szerkesztés]

Üdvözlet! A témakör, amelyben dolgozol, valóban hiánypótló, azonban a helyesírásra sokkal jobban oda kellene figyelni, az általad is megemlített minőségi követelmények miatt is. Felajánlom ebben segítségemet. Tisztelettel: --Naoero88 vita 2014. március 18., 14:56 (CET)Válasz

Énekesnők[szerkesztés]

A Vita:Erdőhegyi Brigitta lapon összeszedtem az észrevételeimet. A Marót Vikit is gondozod majd? Ahhoz képest hogy Briginél sokkal ismertebb, alig van róla információ. Lehet hogy megy a szekér, és nem kell reklámozni :). --Rodrigó 2014. április 2., 13:40 (CEST)Válasz

Balázsovits Edit[szerkesztés]

Üdvözöllek!

Örülök, hogy színész cikkekkel foglalkozol. Öt évig én is ezt tettem, most már visszavonulóban vagyok. Tapasztalataim alapján szeretnék néhány tanácsot adni.

  • A színész szerepek legautentikusabb forrása: a Színházi Adattár. Egy-egy színész pályaívének bemutatását nagyszerűen meg lehet segítségével oldani.
  • A főiskolát végzett színészek évfolyam sablonjait el szoktuk helyezni a cikk végén. Néhány hete ezen a címen lehet elérni: Wikipédia:Színházművészeti műhely/Sablonjaink
  • Szeretném javasolni, hogy nézzél át néhány színész cikket és próbáld a szerep felsorolásokat egy jobb példa lapján elkészíteni. Általában felszoktuk tüntetni a darab szerzőjét és a színész által játszott szerepet. Ez az alap.Emellett még fel lehet egyéb információt is sorolni, de ha a színházakat is megemlíted, akkor lehetne e szerint csoportosítani.
  • Általában szóvá teszik, ha linkre jelölünk olyan témát, amelynek nincs szócikke. A piros linket akkor használjuk, ha a közeljövőben el akarjuk készíteni a hivatkozott szócikket.
  • Nem jelölted be hivatkozásként többek között a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.
  • A szócikk írásakor érdemes szétnézni -legalább- az interneten, egyes információk aktualizálása érdekében. Balázsivits Lajos például már több éve nem igazgatója a Játékszínnek.
  • A szülők felsorolása az én ismereteim szerint a következő lenne: Szülei: Almássy Éva és Balázsovits Lajos, színművészek.

Végül, segítségképpen, Balázsovits Edit végzős évfolyamának sablonja:

További jó szerkesztést kívánok! --Kispados vita 2014. augusztus 1., 10:06 (CEST)Válasz