Szerkesztővita:Migléci

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 12 évvel ezelőtt a(z) re Dimenzióanalízis témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Migléci!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. augusztus 14., 05:46 (CEST)Válasz

Válasz a kocsmafali üzenetedre[szerkesztés]

Szia! Nem pontosna értem, hogy mit szeretnél, de mindenekelőtt olvasgasd el a fenti doboz linkjeit kezdetnek. A Wikipédia enciklopédia, így esszéket pl. nem tartalmaz (lásd: mi nem a Wikipédia?). Javaslom, nézz meg más matematikai szócikkeket és látogass el a Wikipédia:Matematikai műhely oldalra, ahol felveheted a kapcsolatot olyan szerkesztőkkel, akik matematikai tárgyú cikkeket szerkesztenek, és tudnak neked tanácsot adni. Amennyiben inkább esszészerű "publikációt" szeretnél közölni, úgy a Wikipédia erre nem megfelelő hely, ez esetben a Wikikönyvek társprojektünk lehet a megfelelő felület. Üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. augusztus 14., 05:46 (CEST)Válasz

Egy tipp[szerkesztés]

A Wikipédiabeli automatizált aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem az is, hogy hol a bemutatkozólapod, hol lehet üzenni neked és hogy mikor is írtál. Ehhez elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz az ötödik képecskére a szerkesztőablak fölött:
Az aláírógomb hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat. (A négy hullámvonalat persze közvetlenül is beírhatod: ~~~~.)
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Megjegyzések
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz pirosból kék, ha létrehozod a bemutatkozólapodat.
  • Az vitalapodra mutató link magán az üzenőlapon vastag fekete szövegként jelenik meg, de mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Csak a kocsmafalakon és a vitalapokon írunk alá, a cikkek szerzőit ehelyett a laptörténet mutatja.

 Karmela posta 2011. augusztus 14., 08:22 (CEST)Válasz

re Dimenzióanalízis[szerkesztés]

Egy ilyen tananyagot a Wikikönyvek keretében tudsz felépíteni, kattints ide: b:Dimenzióanalízis kezdőknek, és társprojektünkben, a Wikikönyvekben találod magad. A Wikipédia célkitűzése egy enciklopédia létrehozása, ezért ajánlom inkább a társprojektet egy tananyaghoz. A két projekt szerkesztőgárdájának van közös része is, de nem azonosak.
Ha viszont Wikipédia-cikket szeretnél írni, akkor azt ajánlom, hogy a már meglévő rokon témájú cikkek alapján tájékozódj a cikkek formájáról és terjedelméről, valamint hogy az azokban tett apróbb javítások segítségével ismerkedjél meg a wikipédiabeli szerkesztés sajátosságaival, majd idekattintva: Dimenzióanalízis hozz létre egy szokásos enciklopédia-cikket - de akkor nem megy előadásszerűen, az csak a Wikikönyvekben mehet, egyéni megközelítésnek sincs helye az enciklopédiában, csak annak, ami szakmai körökben már publikus.
Figyelmedbe ajánlom az angol és a német Wikipédia cikkeit is: en:Dimensional analysis és de:Dimensionsanalyse (ez egy kitüntetett cikk). Ha az azokban használt képek és ábrák a Commons gyűjteményében vannak, akkor a magyar Wikipédia és Wikikönyvek számára is hozzáférhetőek. Ezt a képre kattintva tudod ellenőrizni. Szerkesztési ötleteket is átvehetsz onnan.
 Karmela posta 2011. augusztus 14., 10:58 (CEST)Válasz