Szerkesztővita:Kiss Dávid Sándor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Warbeck 13 évvel ezelőtt a(z) Képméret témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Kiss Dávid Sándor!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Karmelaüzenőlap 2010. április 29., 00:04 (CEST)Válasz

Germanus Gyula[szerkesztés]

Szia!

Sajnos, amit fáradságos munkával beírogattál a cikkbe, azt nekem fáradságos munkával újra kellett szerkesztenem, mert 1. más nyelvű Wikipédia szócikkre nem linkelünk, 2. a magyar wikire sem úgy linkelünk, ahogy te beírtad, hanem egyszerűen dupla szögletes zárójelek közé tesszük a szócikk címét, ragozás esetén egy függőleges vonal után még a zárójeleken belül jön a ragozott alak. Nézd meg, most hogy van, vagy nézzél bele bármelyik szócikkbe szerkesztési nézetben! misibacsi*üzenet 2010. július 12., 19:54 (CEST)Válasz


Kedves Misibácsi!

Köszönöm a visszajelzést és a javítást. Az angol szócikkre való hivatkozás érvénytelenségét sejtettem, de nem voltam benne biztos. Mint új szerkesztő (ha nem inkább kontárkodó) mindenképpen hiányosságnak tartom. Milyen jó lenne, ha az ember egy cikket olvasva, az abban talált szócikket meg tudná nyitni, mégha az más nyelven is van. Ehelyett újra kell keresni az angol, stb. wikiken. Jól értem?!

Még próbálkozom a linkek helyes beiilesztésével, remélve, hogy minél kevesebb bosszúságot okozok.

KDS

Ez azért alakult így, mert félrevezető lenne, ha az olvasó nem tudná, hogy az a link, amit mi megadunk belső linknek, az magyarul van-e, vagy valami más nyelven. Ha nem magyar a cikk és nem is világnyelven van, az az olvasónak okozna bosszúságot. De az olvasók bizonyos hányada nem olvas idegen nyelven, épp ezért használják a magyar Wikipédiát (én hozzátenném, hogy a megbízhatósága miatt is, de lehet, hogy nem mindenki gondolja így). Egyébként mondhatnánk, hogy "tessék elolvasni az angol nyelvű Wikipédiát, abban 3 millió szócikk van".

Azt kell tenni, hogy ha fontos, hogy az adott dologról legyen szócikk, akkor dupla szögletes zárójelek közé kell tenni, ezáltal piros link lesz belőle. Ez azt jelzi az olvasóknak, hogy a cikk még nincs megírva, a többi szerkesztőnek pedig felkínálja a linket, amire csak rá kell kattintani és lehet írni a cikket (ezt akármelyik olvasó is megteheti egyébként).

Az üzenőlapomon Germanus-ként megadott link sem jó, nézd meg, mire mutat. misibacsi*üzenet 2010. július 14., 11:39 (CEST)Válasz

Hiányzó aláírásod[szerkesztés]

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

misibacsi*üzenet 2010. július 14., 11:40 (CEST)Válasz

Képméret[szerkesztés]

Szia! Sikeresen átméretezted a képet, de sajnos vissza kellett vonjam a szerkesztésedet. A képek méretezését a szócikk igényeinek megfelelően méretezzük (ha van lehetőség). A túl nagy, vagy túl kicsi kép is torzíthatja a szócikk kinézetét. Kérlek ezt tartsd szem előtt további szerkesztéseidnél, amihez sok sikert kívánok. Tisztelettel! Hungarikusz Firkász Vitalapus 2010. november 13., 20:31 (CET)Válasz