Szerkesztővita:FoBe/Archív5

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Galambos

Galambos
Helló!

Köszi az üzenetet, és a felajánlást!

Üdv gz Abunmusic vita 2020. július 1., 13:03 (CEST)

Fekete

Szia! Már tegnap este is néztem ezt a Fekete László cikket. Kérdezem, hogy szerinted megüti-e a wikiképesség szintjét? Nem egy újabb személy, aki él, dolgozik, de a munkakörén belül elvégzett feladatokon kívül semmi nevezeteset nem tett? – Burumbátor Súgd ide! 2020. július 3., 09:10 (CEST)

@Burumbátor: Szia! A kérdés jogos, annyi módosítással, hogy nem él és dolgozik, merthogy három éve meghalt. Tegnap Google-ön rákerestem, annak alapján nekem úgy tűnik, valahol a nevezetesség határán van, számomra nem egyértelmű, hogy innen vagy túl rajta. Emiatt fontolgattam, hogy TMB-re jelöljem, de mivel a szerző azt írja, hogy további források felkutatásán dolgoznak, szerintem érdemes még várni ezzel. Üdv, – FoBe üzenet 2020. július 3., 09:16 (CEST)

Kategória

Szia, itt vlmi nagyon félrement. Taz vita 2020. július 10., 22:42 (CEST)

Az sem teljesen világos h miért kellett a településkategóriákat elrontani? eddig a járások alatt voltak (Szlovákia), most meg egy semmitmondó kategóriában (településkategóriák) összekeverve. Nem mondom h a mostani rendszer az vlmi tökéletes volt, de ennek most mi értelme? Taz vita 2020. július 10., 22:51 (CEST)

@Taz: Szia, igazad van, ezt tényleg elrontottam, nagyon köszönöm, hogy észrevetted. Bottal dolgozom, egy viszonylag pontos, de nem tökéletes lista alapján, kézi ellenőrzés mellett, és ezt úgy tűnik, nem vettem észre. Ami a második kérdést illeti, erről folyt egy megbeszélés Katjavon, én csak a végrehajtó vagyok. Üdv, FoBe üzenet 2020. július 10., 23:38 (CEST)
Ok, és tudnál segíteni hogy hol volt ez a megbeszélés, már csak h megértsem az indítékát az egésznek, mert vlhogy nem fér a fejembe. Taz vita 2020. július 11., 03:30 (CEST)
@Taz: Ímhol: Wikipédia:Kategóriajavaslatok#Cikkek és azonos nevű kategóriák elhelyezése szülőkategóriákban, a végrehajtásról pedig itt: Wikipédia:Botgazdák üzenőfala#Cikkek és azonos nevű kategóriák elhelyezése szülőkategóriákban. – FoBe üzenet 2020. július 12., 09:27 (CEST)

Megyekavarodás

Szia! A minap teljesen véletlenül jött velem szembe két magyarországi település téves megyekategorizálása: Fegyvernek Hajdú-Bihar, Adony pedig Pest megyéhez volt sorolva. Ezeket a téves kategóriákat 2020. július 9-én a botod helyezte el a szócikkekben. Megvan még a listád, ami alapján futott a bot, mert az a gyanúm, több ilyen rejtőzhet még a szócikknévtérben. Pasztilla 2020. november 26., 12:04 (CET)

Még egy: Téglás nem Jász-Nagykun. Pasztilla 2020. november 26., 12:14 (CET)

@Pasztilla: Szia! Ez nagyon nyugtalanító.

Adonyt viszont valóban én rontottam el. Rövidesen utánanézek a dolognak. A lista jó eséllyel meglesz. – FoBe üzenet 2020. november 26., 12:23 (CET)

@Pasztilla: Azt hiszem, rájöttem a megoldásra. Amint a szerköfből látható, Adonynál kézi szerkesztés történt, tehát ez a hiba manuális, nem gépi. Kézi szerkesztést olyankor végeztem, amikor a bot magától nem találta meg a szócikket, ez egyértelműsítéseknél fordult elő, mint Adony (település). Egy nagy csv-fájlba voltak kigyújtve az adatok, és gondolom, rossz sort másoltam be. – FoBe üzenet 2020. november 26., 12:27 (CET)
@Pasztilla: És természetesen nagyon köszönöm, hogy észrevetted a hibát (meg a másik kettőt is)! – FoBe üzenet 2020. november 26., 12:29 (CET)

Oké, kösz, hogy megnézted, még Pest megyét megnéztem, de rendben van. Remélhetőleg csak ennyi volt. Pasztilla 2020. november 26., 12:50 (CET)

Ünnepélyes meghajlás és gratuláció

„Öreg róka” elismerés
A tízévi kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Rodrigó 2020. december 28., 20:55 (CET)

@Rodrigó: Nagyon köszönöm, nem is gondoltam rá, hogy ennek már több mint 10 éve… – FoBe üzenet 2021. január 1., 11:10 (CET)

Eltévedt esszé

Kedves FoBe!

Köszönöm hogy hozzá adott az esszéhez ,

Szeretném ugyanekkor megkérdezni öntől, hogy mit is jelent pontosan az "eltévedt esszé" és miért törlendő? Szeretném a jövőben elkerülni a hibáimat.

Előre is köszönöm a válaszát, segítségét.

~Csigusz Foxoup Csigusz Foxoup vita 2021. február 17., 22:18 (CET)

@Csigusz Foxoup: Szia! Én jobban szeretek tegeződni; szólj, ha ez zavar. Az általad lefordított lap egy Wikipédia-esszé, és mint ilyen, a Wikipédia-névtérben a helye. Viszont a lapot eredetileg a szócikknévtérben hoztad létre; ezt a hibát korrigálva a lapot átmozgattam a Wikipédia-névtérbe. Az átnevezés során automatikusan létrejött egy átirányítás a régi címről. Mivel ezt az átirányítás feleslegesnek ítélem, azonnali törlésre jelöltem. Ennek semmi köze az általad lefordított lap létjogosultságához, és azt nem is akarom töröltetni. Üdv, FoBe üzenet 2021. február 17., 22:35 (CET)

Így már értem! 😅😃 Van még nekem is mit tanulni a Wikipédia működéséről 😅


Köszönöm szépen a segítségedet!

~ Csigusz Foxoup vita 2021. február 18., 00:10 (CET)

Forrásolás (Békés megyei múzeumok)

Szia! Nagyjából mindenhova rendeltem forrást a Békés megyei múzeumok listája szócikkben. Ha leellenőrzöd és jónak találod, leveheted a sablont. Üdv: Szenasi vita 2021. március 8., 12:28 (CET)

Szia! Köszönöm, hogy foglalkoztál ezzel. A szócikket ellenőrzöttnek jelöltem, a sablont leszedtem. Üdv, FoBe üzenet 2021. március 8., 12:30 (CET)

Nevet változtatott magyar személyek

Úgy látom, a kategóriajavaslatok oldalon elcsendesedett az eszmecsere, szerintem nincs akadálya a munka megkezdésének. Két kategóriát szereténk létrehozni, a „Nevet változtatott magyar személyeket” illetve ezen belül a „Családi nevüket magyarosított személyek”. Kérdeném, hogy egyetértesz-e és van-e kedved/lehetőséged megcsinálni ezt? Vagy esetleg írjam ki a kérést a botgazdák üzenőfalára? Üdv– Szilas vita 2021. február 16., 10:18 (CET)

@Szilas: Szívesen foglalkozom a feladattal. Ugyanakkor valószínű, hogy nem fog gyorsan menni, egyrészt mert sok cikkről van szó, és a botnak (szinte végig) kézi ellenőrzéssel kell futnia, másrészt mert mostanában egyéb dolgok eléggé lefoglalnak. Azt saccolom, hogy március közepéig kész lennék ezzel. Ha ezt túl hosszú időnek tartod, akkor azt javaslom, vidd a feladatot a BÜ-re.
Tehát jól értem, hogy az első kategóriában szerepelne Andrew Grove, a másodikban meg Radnóti Miklós (hogy a Katjavon felmerült példáknál maradjunk)? FoBe üzenet 2021. február 16., 16:39 (CET)

Örülök, h továbbra is érdekel a munka. Természetesen nem sürgős. Pontosan úgy értem én is, ahogy írod. Andrew Grove az amerikai létet választotta, tehát magyar származású amerikai, nem amerikai magyar. Az uralkodókat meg házastársaikat pedig eleve ki kellene hagyni a nevet változtatók köréből, majd törlöm őket, mivel az, hogy uralkodók lettek, minden esetben magában hordozza a névváltoztatást is. Lehet, hogy majd elkezdem kézzel, hogy tapasztalatokat szerezzünk, milyen problémák vetődnek fel. – Szilas vita 2021. február 17., 06:27 (CET)

@Szilas: Ezzel praktikusan végeztünk. – FoBe üzenet 2021. március 17., 13:01 (CET)
Nagyon szép munka, szerintem a wiki javára válik, én is köszönöm. Üdv – Szilas vita 2021. március 17., 14:35 (CET)
@Szilas: Köszi. :-) Csurla is dolgozik/dolgozott ezen, az ő érdeme is, különösen a számos másik nép kategóriáinak létrehozása és feltöltése. A kategóriában még mindig van néhány lap, ezek közül jó pár uralkodó vagy uralkodói házastárs. Utóbbiakról mi a konszenzus? Csak ki kell venni őket a kategóriából? – FoBe üzenet 2021. március 17., 16:07 (CET)