Szerkesztővita:Antissimo/Archívum09

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 9 évvel ezelőtt a(z) Dátumok formája témában

Gyopáros-barlang

Szia!

Elkészült a Gyopáros-barlang szócikk, melyhez a te fényképedet használtam fel. Remélem nemsokára a többi barlangos fényképedhez is társul szócikk.--Szenti Tamás vita 2013. december 30., 00:00 (CET)

Kész a Kevély-nyergi-zsombolyról és a Pilis-nyergi-víznyelőbarlangról szóló szócikk is.--Szenti Tamás vita 2014. január 1., 15:43 (CET)



Kedves Antissimo!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

IKEA

Azt hiszem ideje egy átértékelést csinálni, ha ráérsz. Előre is köszönöm. --213.112.187.142 (vita) 2014. január 7., 23:47 (CET)

Ugron Zsolna szócikk

Tisztelt Szerkesztő!

A wikipédia csapata szerint Ön szerkeszetett szócikket a nevemből, belőlem. Többször "átírtam", de úgy tűnik bizonyos személyes adataim sajnos még mindig szerepelnek a szócikkben, annak ellenére, hogy én ehhez soha nem járultam hozzá. Kérem a nevemnél szereplő szócikkből a személyes vonatkozású adatokat, mint az édesapám neve, családfa, házastárs neve eltávolítani. Kérem az átszerkeszetett verziót vegyék figyelembe. A személyes adataimat jogom van akkor és úgy nyilvánosságra hozni, ahogy azt jónak látom, és nem szeretném ha ezek az adatok a Wikipédián az engem meghatározó szócikkben szerepelnének.

Nyomatékosan kérem, hogy a személyiségi jogaimat vegyék figyelembe és a személyes adataimat : apja neve, családfa, házastárs neve - távolítsák el az Ugron Zsolna szócikkből!

Megértését és segítségét előre is köszönöm! Ugron Zsolna 37.76.82.201 üzenőlapja  2014. február 9., 15:00‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Szia!
A fent felsorolt adatoknak mi a forrása, te írtad be őket? misibacsi*üzenet 2014. február 9., 17:24 (CET)

Tisztelt Ugron Zsolna!

Igen, a szócikket én állítottam össze, nyilvánosan elérhető forrásokra támaszkodva. Az érintett adatokat nem a Wikipédia hozta nyilvánosságra, hanem például a Magyar Nemzet vagy a Krónika című napilap. Korábbi szerkesztéseiből sajnos nem derült ki, hogy Ön távolította el ezeket az információkat, de most már világos, így a szócikket kérésének megfelelően visszaállítottam az Ön által szerkesztett változatra.

Üdvözlettel:

--Antissimo vita 2014. február 9., 20:55 (CET)

A nyilvánosságot kapott információkat már nem lehet visszatuszkolni a palackba, ez nem a mi hibánk és felelősségünk. Egyébként bárki mondhatja, hogy ő "Ugron Zsolna", és távolítsuk el ezt vagy azt a cikkből, vagy írjuk át. Ezt a kérést nem szabad figyelembe venni. misibacsi*üzenet 2014. február 9., 21:20 (CET)

Lengyel cikkíró

Szia! A verseny vitalapján folyó megbeszélés alapján kérlek, hogy a Simón Peresz című cikkedet tedd át a szerkesztői allapodra, és azon jelöld majd a versenybe. Köszönöm. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. március 4., 09:16 (CET)

re: Héber átírás

Szia!

  • Mapaj (Mapai) - Magyar átírásban a Mapaj a helyes (a Mapai az angolos v. izraeli forma). Mápáj-nak azért írhatják, mert ejteni rövid "á"-val kell, a héberben nincs "a". Az átírásban azonban az "á" a rendes hosszú "á"-ra van fenntartva, ez viszont, mivel betűszó, két röviddel van (Mifleget Póalé Erec Jiszráél -> MPJ -> MaPaJ; a héber minden betűszót "a"-val vokalizál, az FTC pl FaTaC lenne :).

A többihez viszont kellene, hogy hova lesznek, melyik cikkbe, akkor jobban meg tudnám mondani, mert többféle átírási lehetőség is van (korok szerint pl.). --eLVe abcdefg 2014. március 4., 18:28 (CET)

Bocs, csak most néztem meg. Sztem jó, ahogy van. Ami problémás lehet benne, az abból adódik, hogy még mindig zavaros az átírási direktívánk, az meg az én saram. :) --eLVe abcdefg 2014. március 13., 08:24 (CET)

Ennek az az oka, h a cirillhez képest az is. :-) --eLVe abcdefg 2014. március 13., 14:34 (CET)

vandál szerkesztés

Szia!

Ilyeneket nem kéne a cikkekben hagyni: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=2007&curid=60142&diff=14499407&oldid=14110725

misibacsi*üzenet 2014. március 15., 07:43 (CET)

Kíváncsiságból ránéztem: ne vedd a szívedre misibacsi szigorúságát, ha ez lenne a vandálság, akkor nagyon-nagyon örülhetnénk! Nyilvánvaló figyelmetlenségről van szó, ami bárkivel megesik. További hasznos szerkesztést kívánok: Porrimaeszmecsere 2014. március 16., 13:41 (CET)

Abszolút nem vagyok szigorú... Híres vagyok az engedékenységemről... Vigyor. Egyébként sem Antissimo követte el. Porrima pedig túl jóhiszemű.
Remélem nem haragszol a "szigorúság" miatt, csak gondoltam szólok. Én is benéztem már hasonlót. További jó szerkesztést és járőrözést! misibacsi*üzenet 2014. március 16., 17:48 (CET)

Feröeri lánctánc

Tisztelt Antissimo!

Vitába szállnék a következő mondattal:

A feröeri lánctánc egy középkori eredetű körtánc, amely csak itt maradt fenn élő hagyományként.

Ugyanilyen a táncuk a moldvai csángóknak, szintén középkori eredetű, a neve öves. Különbség, hogy a másik irányba halad a lánc és zenére táncolják. A románok a sirba-ja is hasonlóan középkori eredetű, de már erősen módosult az évszázadok során. Ezen táncok elterjedtek a 90-es évektől a magyarországi táncházakban is, így élő hagyománynak tekinthetjük azokat.

Üdvözlettel

Szulics Imre szulicsi(kukac)gmail.com

Kedves Imre! Utánanéztem kicsit, és igaza van, kiegészítettem a szócikket. Köszönettel: --Antissimo vita 2014. május 8., 14:08 (CEST)

Kastélyos kiadványba kép kérés

Kedves Antissimo!

Egy kastélyos kiadvány készítésén dolgozunk, melyhez szeretném elkérni ezt a képet nagyobb felbontásban és a hozzájárulásodat elkérni. https://hu.wikipedia.org/wiki/Si%C3%B3#mediaviewer/F%C3%A1jl:Si%C3%B3_sluice_gate.JPG

Köszönettel: László János Civertan Bt. civertan@civertan.hu

Grat!

Szia, gratulálok a lengyel szócikkíró versenyen elért fődíjadért és a különdíjért is! --Vadaro vita 2014. május 24., 00:04 (CEST)

Én is! És kösz a cikkeket, mert érdekesek. Piraeus vita 2014. május 24., 11:34 (CEST)
Köszönöm! :) --Antissimo vita 2014. május 26., 14:38 (CEST)

Lengyelországgal kapcsolatos szócikkíró verseny

Szia! Ezúton is gratulálok a lengyel cikkíróversenyben elért eredményedért! Mivel a díjátadáson nem tudtál megjelenni, nyereményedet bármelyik hétköznap 9-17 óra között átveheted a Lengyel Intézet titkárságán. (1065 Budapest, Nagymező u. 15.) A Wikipédia-különdíjasként nyert Wiki-csomagot irodánkban, a Madách tér 4. szám alatt veheted át. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. május 26., 12:15 (CEST) Wikipédia szerkesztő

Köszönöm! --Antissimo vita 2014. május 26., 14:38 (CEST)

Karski

Üdvözöllek!

Először is gratulálok a Karski-cikkhez; nem csak rendkívül alapos, de nagyon érdekes olvasmány is. Másodszor kérdezem: felírhatom-e erre a gyűjtőlapra?

--Malatinszky vita 2014. május 29., 02:32 (CEST)

Vestmanna

Szia, Elkezdtem újra Izlanddal foglalkozni, a nyáron terveim szerint újra odalátogatok. Máris elég sok irodalmam van, írnék, bővítenék egy pár szócikket. Ennek kapcsán látom, hogy a Vestmannaeyjar szigeteket Te nevezted át jó régen Vestmann-szigetekre. Ha nem ellenzed, szeretném visszanevezni, mert a Cartographia Világatlasz is az izlandi nevét használja. Persze átirányítás lenne, csak fordított irányban, és a nevét is részletesen megmagyaráznám.

Üdv--Szilas vita 2014. június 1., 09:14 (CEST)

Köszi a válaszodat, még érlelem a dolgot...--Szilas vita 2014. június 4., 10:18 (CEST)

Piaristák és jezsuiták

Szia! Láttam, hogy a piaristák és jezsuiták kategóriájába beraktál mindenféle hozzájuk köthető intézményt és épületet. Én azt hittem, hogy ide csak a személyek tartoznak. Ha nem így van, akkor kellene egy-egy leírás a kategórialapra. Viszont mi lesz a katolikus templomokkal? Mielőtt azokat mind beraknád a "katolikusok" kategóriába, nem ártana megbeszélni a kategóriajavaslatoknál. Hkoala 2014. augusztus 13., 09:32 (CEST)

Igazad vam, én nem gondoltam át. Hkoala 2014. augusztus 13., 13:08 (CEST)

Vatikán

Szia, kitöröltél egy bekezdést az Európa törpeállamainak turizmusa vatikáni fejezetéből, azzal a kommenttel, hogy nem a Vatikán részei, pedig a négy nagy bazilika és a Castel Gandolfo terület a Vatikán exklávéi Olaszországban. Castel Gandolfóban sokszor voltam a vatikáni részen, tényleg nem Olaszország, a bazilikák hasonlóképpen. Egészen nyugodtan tedd vissza bele, én nem akartam belenyúlni, nehogy azt gondold, hogy trollkodni akarok. Sudika Messaġġ 2014. augusztus 17., 22:12 (CEST)

Széchy Dénes-barlang

Köszönöm a linket! Még nem hallottam róla. Jelenleg a Wikipédia más területével foglalkozom és így szócikket sem tudok írni róla.--Szenti Tamás vita 2014. október 9., 12:12 (CEST)

Piliscsaba kategóriái

Kedves Antissimo! Érdeklődöm, hogy miért szüntettél meg egy egész sor kategóriabesorolást a Piliscsaba szócikk esetében? (Például miért vetted ki a szócikket a Magyarország városai kategóriából?) Előre is köszönöm mielőbbi szíves válaszod. Solymári vita 2014. október 20., 18:19 (CEST)

Köszönöm válaszod, így már kezdem érteni. Üdv: Solymári vita 2014. október 21., 05:50 (CEST)

Juncker

Szia, köszönöm a Juncker-féle kiegészítéseidet. A pártjához beírt Keresztényszociális Néppárt nem azonos a négy sorral feljebb levő Jacques Santer Keresztényszocialista Néppártjával(CSV) ? --Rlevente üzenet 2014. november 3., 17:07 (CET)

René Redzepi

Szia!

Mivel – szerintem – felesleges a sablon, eltávolítottam. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. december 18., 11:54 (CET)

Feröeri irodalom magyarul

Szia! Nem tudod véletlenül, hogy jelent meg valaha feröeri szerző műve (elsősorban próza) magyarul? Köszi szépen előre is! Üdv, Cassandro Ħelyi vita 2014. december 19., 11:09 (CET)

Karácsony

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 20:53 (CET)Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 20:53 (CET)

Dátumok formája

Szia!

Kérlek figyelj rá, hogy a "20141228" formájú akármit a sablonok nem fogadják el. A dátum helyes formája: 2014-12-28. Az Asztana szócikkben párszor javítottam. Egyébként a cikk alján a Jegyzeteknél látszott, hogy a dátum formája hibás, mert piros szöveggel kiírta.

További kellemes szerkesztést kívánok 2015-ben! misibacsi*üzenet 2014. december 31., 10:17 (CET)