Szerkesztő:Juhasz peter/Korábbi viták-1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Üdvözlünk a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket! Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a portán érdeklődhetsz! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a Felhasználói lapodon. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a mi „magyar néplexikonunkat”! --Nyenyec 2005. január 2., 15:50 (CET)

Izland törlés[szerkesztés]

Üdvözlet!

Miért töröltél egy hatalmas részt az Izland szócikkből? --grin 2005. január 3., 14:04 (CET)

Kösz a választ. ILyenkor szerintem egyszerűen érdemes úgy hagyni, és majd legközelebb látszik, ha újra szerkesztesz. Ha fontosnak tartod, a vitalapra beírhatod, hogy xy IP te voltál. MInden jót! --grin 2005. január 5., 14:07 (CET)

Pósa Lajos[szerkesztés]

Szia! Volt egy Pósa Lajos nevű író is, úgyhogy a matematikus Pósát átmozgattam ide: Pósa Lajos (matematikus), itt keresd, ha még írni szeretnél hozzá. --f.adam 2005. január 11., 17:09 (CET)

Két vagy több azonos nevű személynél a név alatt van az egyértelműsítő lap, mivel nem tudhatjuk, hogy aki beírha a keresőbe, hogy Pósa Lajos, az az íróra vagy a matematikusra kíváncsi. Nézz meg más lapokat is példaként: Lovas István, Nagy Károly, Xantus János. --f.adam 2005. január 11., 17:51 (CET)

Oké, semmi gond, csak légy szíves, először tájékozódj, ha valamit nem értesz, akár úgy, hogy utánanézel a Wikipédia:Segítség-ben, de akár úgy is, hogy megkérdezed valakitől. :) --f.adam 2005. január 11., 19:08 (CET)

Hello![szerkesztés]

Őrülök, hogy végre hosszú idő után újra szakmabelivel találkozhatok. Van valami speciálisabb terület, asmi érdekel? Mit szándékozol csinálni a Wikiben, vannak-e terveid (nem kötelező, hogy legyenek, csak érdekel)?

Üdvözlette: Gubb 2005. január 11., 18:54 (CET) (aki, mint szerkesztő, szintén "kvadratikus alak").


Dinamikus időpont aláírásban[szerkesztés]

Szia! Észrevettem, hogy az aláírásaid így néznek ki: [[user_vita:Juhasz peter|✎]] {{CURRENTYEAR}}. {{CURRENTMONTHNAME}} {{CURRENTDAY}}. {{CURRENTTIME}}.

Ezzel az a furcsa dolog fog előállni, hogy a dátum rész dinamikus lesz, tehát minden hozzászólásodnál úgy fog látszani, mintha abban a pillanatban írtad volna őket, mikor a lap letöltődik. Ez kíválóan alkalmas az ellenség megtévesztésére, de gondolom nem direkt akartad így. :)

Példa pontos időre: 2024. május 1. 22:18.

Ha a beállításoknál ezt állítod be aláírásnak, hogy [[user_vita:Juhasz peter|✎]], aztán aláíráskor így írod alá ~~~~, akkor annak elvileg be kell másolnia az aktuális időpontot (nem dinamikusan), ami azt fogja mutatni, mikor írtad a hozzászólást, nem a mindenkori szerveridőt. ;)

nyenyec  2005. január 11., 20:13 (CET)

Üdvözlet[szerkesztés]

Szia,

Amikor regisztráltál, még nem kapcsoltam, de a Laczkovich cikknél már kezdett gyanús lenni, és amikor megírtad a Pósa cikket is, minden kétségem elszállt a kiléteddel kapcsolatban. Nem tudom, emlékszel-e rám, párszor találkoztunk Lajosnál, és persze a matektáborokban is. Kicsi a világ... Szóval üdvözöllek én is a Wikipédiában.

-- Hanák Dávid, alias Dhanak 2005. január 11., 20:19 (CET)

Kontinuum-hipotézis[szerkesztés]

Peti, vigyázz, van kontinuumhipotézis címszó (csak kötőjel nélkül). Üdvözlettel:Kope 2005. május 29., 13:06 (CEST)

Átirányítás[szerkesztés]

  1. REDIRECT Vakond

ennyi. --Gnomon 2005. június 13., 14:30 (CEST)


engedelmeddel, pici javítás, mert a kettőskeresztet sorszámnak nézi... szóval így kell: #REDIRECT [[Vakond]]

-Alensha 2005. június 14., 00:08 (CEST)

Bátran ...[szerkesztés]

... szerkeszd a lapokat, ha valami objektív hibát találsz bennük (pl. Gubb vagy Dubaduba cikkeiben). Lásd még Wikipédia:Bátran szerkeszd a lapokat.

Kár, hogy nem írtad ide alá. Gondolom csak feledékenységből. Gubb cikkét azért nem javítottam, mert nem értek a témához, csak logikailag nem volt rendben. De nem ismerem a pontos definíciót, így nem kontárkodtam bele. Dubaduba esetében pedig irtó sok helyen kéne javítani, ott a lustaság tart vissza. [[User:Juhasz peter|]] 2005. június 14., 00:01 (CEST)

Én voltam a névtelen álarcos. Az indokaid lehengerlőek és rokonszenvesek, különösen a legutolsó ... :-)) Gubb 2005. június 14., 00:02 (CEST)

Kategória a tesztlapon[szerkesztés]

Lehetőleg a tesztlapokba ne rakd be a kategóriákat, csak amikor áthelyezted. A Kategória:Tavak kategóriában most benne van a User:Juhasz peter/teszt/Bajkal. Ha felesleges már az oldal, akkor a Wikipédia:Azonnali törlés lapra is felrakhatod. -- Árpi (Harp) ? 2005. június 14., 14:34 (CEST)

Az aláírásod rosszul működik, szerintem két záró kapcsos zárójelet elhagytál. Nálam "Árpi (Harp)]] [[User_vita:Harp|?" módon van bent, szerintem nálad "Juhász Péter]][[user_vita:Juhasz peter|✎" kellene. (Beállításaim/Beceneved (aláírásokhoz)) -- Árpi (Harp) ? 2005. június 16., 13:28 (CEST)

Bocs, még egy szóközzel szebb lenne: "Juhász Péter]] [[user_vita:Juhasz peter|✎" -- Árpi (Harp) ? 2005. június 16., 16:15 (CEST)

Csak attól félek, hogy a ceruza karaktert nem minden bőngésző látja helyesen. Bár nem volt még ilyen tapasztalatom, úgyhogy átírom. - Árpi (Harp) 2005. június 17., 10:25 (CEST)

A Cauchy-sorozat oldalt megnéztem, egész jó. Arra hívnám fel a figyelmed, hogy az angol vátozatba is lehetőleg írd be a magyart. Arra az irányra úgy tudom nincs automatizmus. (Ha a magyarba csak az angolt írod, akkor GrinBot robot idővel kiegészíti a többivel.)

Bővítettem két példával a cikket, mert így a rac. számok nem teljessége kevésbé volt szerintem érthető. És tartsd meg azt a jó szokásod, hogy nem követed az angol kötőjel nélküli írásmódot Cauchy-sorozat Nobel-díj ... - Árpi (Harp) 2005. június 17., 11:13 (CEST)

Törlés[szerkesztés]

Ha valamit létrehoztál, de törölnéd, akkor ne csak a tartalmat töröld, mert az a laptörténetet tárolja, és megjelenik több listában, szóval az adatbázisban helyet foglal. Ha a Wikipédia:Azonnali törlés lapon megadod, akkor az adminisztrátotok törlik. Már odaírtam a Sablon:USA allamokat. Esetleg a User:Juhasz peter/teszt/Bajkal oldalt is felrakhatod gyakorlásképp, ha már felesleges. - Árpi (Harp) 2005. június 17., 10:52 (CEST)

Képeid[szerkesztés]

Nagyon szép képeket készítettetek pl. Izlandról. (És a SZTAKI-s albumkezelő is tetszik.) Ugye fogunk látni a Wikipédiában a képeid közül. Javaslom a Creative Commons licencet. Ha felküldesz képet és élénkebbé szeretnéd tenni, könnyen meg tudom csinálni GIMP-el. De ha letöltöd, a Réteg/Színek/Szintek tolókáival gyakran sokat tudsz javítani. Egy képedet javítottam így fel http://www.szgti.bmf.hu/harp/tmp/26_G.jpg remélem tetszik.

A SZTAKI-ról is írhatnál. De ne feltétlenül halgass rám, érdemes néhány területre szakosodni. Tudod ott a létező szócikkek elnevezéseit stb. -- Árpi (Harp) 2005. június 17., 12:23 (CEST)

A Fair Use képek csak amerikában használhatóak szabadon. A Feynman képe a Commonsból is törlik majd emiatt. Feyman képre katt/Commons sablon ... ottani oldalon link katt: felkiáltójeles figyelmeztetés. -- Árpi (Harp) 2005. június 20., 12:18 (CEST)

Sortöréseim[szerkesztés]

Kedves Péter! Bármennyire is ronda a sortörés TEX-ben, sajnos nélküle még rosszabb (a képletek így lelógnak a lapról fél méterre). Nem passzióból tökölődtem rajtuk órákat, hanem mert szükséges rossz. :-)) Gubb 2005. június 20., 10:54 (CEST)

Kedves Péter! Azonnal válaszolok arra, amit ezzel kapcsolatban a vitalapomra írtál. Gubbubu

Egyszóval:

Egyrészt nálam nem lógnak le.
Azért, mert valószínűleg monobook skint és fehér hátteret használsz alapértelmezett monobook.css stíluslappal. Más Windowsos, Wikipédiás beállításokban a lapok háttere nem mindig fehér, de a TEX képletek háttere megfelelő beállítás esetén az, ez azt eredményezi, hogy lesz egy színes négyzet, és arról 40m-re lelóg a fehér hátterű képlet.
Másrészt, bocs, hogy akkor tönkrettem a munkádat, az én browseremben sokkal szebb lett a javítás után. Sorry.
Semmi baj, tudom, a te beállításaidban eltűnnek a sortörések. Semmi baj. Azt a megoldást találtam, hogy egyáltalán megszüntetem a TEXelést, és minden képletet HTML-kódba írok. Iszonyú pepecs munka (főleg a törteket rendesen megcsinálni), de remélem, megéri.
Harmadrészt azt nem értem, hogy sortörés után miért változnak meg a méretek. A wiki-től független LaTeX-ben nincs ilyen jelenség. Ha jól gondolom, akkor ez egy bug.
Azt hiszem nem. Egyszerűen arról van szó, hogy a Wikipédia TEX-e csak egy imitáció (nem tudom, hogy mondják informatikai szaknyelven: emuláció? szimuláció? aszsem emuláció). Mondjuk inkább magyarul, érthetően, szóval a Wikipédia TEX csak utánzása a valódi TEX rendszereknek, de ha jól tudom, HTML-be fordítódik ... na inkább nem beszélek erről többet, nem értek hozzá, és lehet, iszonyatos baromságokat mondok.

Üdv: Telitalálat Felügyelő 2005. június 24., 18:59 (CEST) (átmenetileg imázst váltottam, szólíts továbbra is gubbnak. Egyébként "árpád" a keresztnevem, de mivel ilyen keresztnevű szerkesztő már van, inkább a nicknevet alkalmazom).

Ami a fehér hátterű monobook szépségét illeti: én azért használok például világosszürkeszürke hátterű monobookot, mert a fehértől begyullad a szemem; mások esetleg más okok miatt mást skint vagy hátteret használnak. Telitalálat Felügyelő 2005. június 24., 20:16 (CEST)

Styleok[szerkesztés]

Ha alapértelmezett monobook skint használsz, a lapok tetején van egy eszköztár: Usernév-vitám-beállításaim-figyelőlistám-kilépés. A "beállításaim" menüpontban a "Forma" almenüre kattintva megjelennek a választható skinek. Ezeket a skineket a saját magad számára még jobban testre szabhatod, ha létrehozod a User:Juhasz peter/monobook.css lapot. Ha ezen beírsz úgynevezett PHP stílusleíró nyelven mindenféle jót, akkor mindenféle jó történik (nézd meg a User:Gubbubu/monobook.css lapot, hogy miket lehet variálni). Telitalálat Felügyelő 2005. június 24., 20:51 (CEST)

Azt, hogy a TEX képletek ne legyenek egyszer miniatűr, egyszer meg gigantikus méretűek, szintén a Beállításaim menüben, a /Képletek megjelenítése almenüben tudod elérni, úgy, hogy bejelölöd a következőt:

Térképekhez szoftver, okosság[szerkesztés]

Szia! Érdekel a hadtörténet egy kicsit és csatákhoz, hadműveletekhez szeretnék térképeket készíteni illetve magyarítani (ha az időm engedi). A kérdésem az, hogy műkedvelő szinten milyen szoftvert, technikákat és olvasnivalókat ajánlasz ahhoz, hogy mondjuk egy könyvben publikált hadműveleti térkép alapján olyan saját (és így jogtiszta) térképeket tudjak elkészíteni, mint pl ez: Kép:Aleut szki csata terkep.jpg.

Köszi. nyenyec  2005. június 25., 22:26 (CEST)

Kép:Gyongyos attekinto.jpg[szerkesztés]

Kicsit "rojtos"-nak tűnnek ebben a felbontásban a vonalak. Lehet, hogy meg kéne próbálni nagyobb felbontásban feltölteni és hagyni, hogy a szerver kicsinyítse le. Vagy vastagabbra kell hagyni a vonalakat.

Kicsinyíteni így lehet:

nyenyec  2005. június 25., 23:49 (CEST)

Vagy png formátumban kell, az jobb, nekem is a commonsban mondták. Alensha 2005. június 26., 00:00 (CEST)

opinion[szerkesztés]

OK jó ötletnek tarom a térképek gyártását, bár szerintem egyszínű is elég lenne. (mint pl a megyeszékhelyeknél) --Dubaduba 2005. június 27., 10:04 (CEST)

A zöld térképeket User:Alensha töltötte fel a Commonsra, nem tudom milyen forrásból, de szerintem ehhez hasonó egyszerű térképeken kéne jelölni az elhelyezkedést. a környező vidék térképe jó ötlet,de azt kicsit bonyolultabbb kivitelezni szerintem.

A Gyöngyös nekem tetszik. Az aktualizálást jó lenne, ha meg tudnád csinálni. User:Zolchew elég régen járt itt és a képén nincs licenc, de nehogy már a megyék körvonalai szerzői jogvédelem alá essenek... :) – Alensha 2005. június 27., 20:45 (CEST)

környék-térkép[szerkesztés]

Tetszik a térkép, beraktam a keretbe, csak ha lekicsinyítem, nehezen olvashatóak a nevek. Esetleg lehetne próbálkozni kevésbé részletes térképpel és nagyobb betűmérettel. --Dubaduba 2005. június 27., 12:16 (CEST)

Lehet hogy nem is baj ha kis betűvel vannak a városnevek. Csak egy klikk és látszik a teljes térkép. A kis térképet egyébként hasznosnak tartom. Viszont a falvak nevét tényleg nem lehet elolvasni kicsiben. Itt ki kell találni valami megoldást. Esetleg a betűmétetet lehtne növelni. --Dubaduba 2005. június 27., 13:48 (CEST)

Szia! A megyetérképeket lehetne úgy, hogy ne legyen sárga a háttér? Apróság, de jobban nézne ki fehérrel :) Alensha 2005. július 1., 20:45 (CEST)

Egyenkozeny[szerkesztés]

Kedves Peti! Csak most fedeztem fel a szoval kapcslatos vitat, elnezest, hogy belebarmoltam. A szorol ugy hallottam, hogy gimnaziumi matektanarom, a Kavics (Kovary Karoly) egy szep napon behozott egy nyelvujitaskorabeli feladatgyujtemenyt, ami szamos ilyen szot hasznalt. Kavics sorra kihivott egy-egy felelot es felolvasott egy feladatot. Tehat dupla munkank volt: megfejteni a szoveget, majd megoldani a feladatot. Sokszor az elso resz nehezebb volt... Amikor megtudtuk a sinus es cosinus nevet (kebel, potkebel), az osztallyal nem lehetett birni. Kope 2005. július 2., 15:06 (CEST) kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Térkép[szerkesztés]

Szia Péter! Az Országok Műhely vitalapján olvastam, hogy szívesen készítenél térképeket. A Peru cikket szerkesztem és úgy gondolom, hogy elkelne ott egy térkép a közigazgatásáról. Hamarosan elkészítem a táblázatot a tartományokról és mellé szerintem nagyon jól nézne ki egy térkép. Szerinted? Várom válaszod: Filoma 2005. július 23., 11:34 (CEST)

Szia! Köszönöm a válaszodat! Én nagyjából egy ilyesmi képet képzeltem el, mint a némte oldalon [1] vagy egy ilyet [2]. Az utóbbi természetesen védett, de mindenképpen jó támpont. Ahova pedig a képet gondoltam, az Peru oldalán a Tartományok bekezdésnél a táblázat melletti üres hely. Köszönöm: Filoma 2005. augusztus 8., 19:35 (CEST)

Szuper! Az első kép teljesen jó, csak tényleg egy picit a színekkel kellene játszani. Így szerintem elég egyhangú, de ha megteszed, hogy színesíted, azt megköszönöm. :-) Köszi: Filoma 2005. augusztus 9., 18:25 (CEST)

Gyere szavazni[szerkesztés]

Gyere szavazni, hogy egységes legyen a csonkok megítéléseWikipédia:Szavazás--Nobel-békedíjért pedálozok 2005. augusztus 30., 22:08 (CEST)

Üdv[szerkesztés]

Szia P!

Igen, a sejtésed jó, valóban ismerjük egymást az ELTE-ről. Ráadásul nemrég beszéltünk is egymással. Azt hiszem ezzel leszűkítheted a kört. De csak kevesen tudják, hogy én állok a mögött a blog mögött, és azt hiszem, jobb ez így, meg viccesebb is. 2005.09.29. 22:00

vetület[szerkesztés]

Szia P!

Tudom, hogy a Vetületekhez elég jól értesz, úgyhogy ha gondolod, akkor egészítsd ki a cikket! --Mapmap 2005. október 3., 11:19 (CEST)

Bot[szerkesztés]

Amennyit én ebben segíteni tudok... :) Első körben olvasd el a Wikipédia:Botok oldalt, aztán az angol eredetijét is érdemes végig nézni ill. a Meta-Wikin található leíráson átrágni magadat. Mivel én vagyok az egyetlen nem informatikus admin és nem vagyok bottulaj, ezért segíteni keveset tudok, de grinhez és nyenyechez bátran fordulhatsz. Sőt, már Dhanak is kezd egész profi lenni a témában :) Bot létrehozásához tulajdonképpen nem kell adminnak lenned, de nem árt megbeszélni a többiekkel, főleg az adminisztrátorokkal, mire is szeretnéd igazából használni és annak megfelelően segítenek a beállításban ill. ha más nyelvű Wikipediákban is szeretnéd dolgoztatni, akkor támogathatnak az engedélyeztetésnél.

Sok sikert! - Serinde üzenet 2005. december 23., 21:54 (CET)

Szia! Hátha ez segít: Using the python wikipediabot. Én is próbálkoztam már vele, de a python nem az erősségem. Viszont ha belemélyedsz, számítunk a botodra a Wikidézetbe is:) Más téma, földrajz, ha van kedved, nézz rá a földrajz portálra, hátha van néhány javító ötleted. :) NCurse üzenet 2005. december 24., 21:17 (CET)

Kezdőlap[szerkesztés]

Szia!

Ha védett lapot akarsz javíttatni adminnal, érdemesebb az üzenőfalra írni, ott nagyobb az esélye, hogy észreveszik, mint ha az egyes adminoknak írsz. Alensha  2006. január 17., 23:04 (CET)

Portálok[szerkesztés]

Nos, én így csináltam:

  • létrehoztam egy user:NCurse/vmi sablon lapot, ahol elkezdtem a munkát
  • javaslom használd a pucér portálvázamat
  • ott megcsináltam a boxok színét, a tartalmat a kezdő boxban, és a sablonok nevét
  • majd egyenként létrehoztam normális nevükön a sablonokat, mert azokat allapként létrehozni felesleges. És hajrá
  • Ha mégis, gondod lenne, szólj, és megcisnálom a matematika portálvázat a User:Juhazs peter/Matek portál allapon.

Üdv, NCurse üzenet 2006. február 8., 17:19 (CET)

Látom, gondban vagy, az úgy nem lesz jó. mit szólnál, ha gorsan összeraknék neked egy vázat, egy kezdeményt, amit tetszés szerint alakíthatsz? NCurse üzenet 2006. február 8., 17:45 (CET)

Persze, értelek. Javaslom figyelmedbe a Portál:Csillagászatot, azt sablonokból raktam össze. NCurse üzenet 2006. február 8., 17:52 (CET)

Nos, vegyük a csillagászat portált:

  • csináltam egy user:NCurse/Csillagászat portáltterv allapot
  • ott beírtam a megfelelő sablonokat, pl box-header, footer, stb
  • aztán létrehoztam a sablonokat, pl: Sablon:Csillagászat portál/Hírek ... és így tovább
  • úgy látom, neked még nem egyértelműek ezek a névterek, én is sokat szöszöltem, mire megértettem a különbségeket, l. Wikipédia:Névtér lapot.

Sztem utána már érteni fogod magadtól is. Ezek a sablonok sablon névtérben leszenk, ha mégsem kellenek, majd azonnali törlésre javaslod őket (ahogy a mostani kezdeményedet is kéne). A portálterv pedig allapod lesz. Amikor kész vagy, az allapodat simán átmozgatod a Wikipédia:Matematika portál névre. A benne lévő hivatkozások egyértelműen a sablonokra fognak mutatni, ebben nem lesz változás. Iylen egyszerű a dolog :DD NCurse üzenet 2006. február 8., 18:14 (CET)

Nagyon szépen halad, tetszik a sajátos design. :) Ha ember kell, akkor imádkozz, mert nekem 9 portált kelett fenntartanom két hónapig, senki sem szólt bele, most meg egy hét alatt elkelt majdnem mind. A biosz és az orvosit tartom meg. De van matekois érdeklődő, pl. Gubb, de nyugpodtan írj nekik, vagy csatlakozz az ember kereséséhez a Kocsmafal egyébben feladott hirdetésemben. :) Egyébként meg nyugodtan keress, szívemen viselem a portálok sorsát, és a matek különösen szép lesz. Csak így tovább. :) NCurse üzenet 2006. február 8., 22:28 (CET)

A Sablon:Portálokban hova tegyem? NCurse üzenet 2006. február 10., 13:50 (CET)

Megnézem az angolt. Egyébként nem szoktál fent lenni skype-n vagy msn-en? Úgy egyszerűbb lenne egy fokkal. :) NCurse üzenet 2006. február 10., 13:57 (CET)

Javasolnám, hogy a főoldallal Tartalom részével egyezzen a portálok besorolása. Ott a földrajzot külön feltüntették a csoport címében, a matekot is fel lehetne ugyanúgy és a portáloknál is. -- Árpi (Harp) 2006. február 10., 14:22 (CET)

Megnéztem a lapot, nekem leginkább a frissítés gombok hiányoznak, jó lenne, ha bele lehetne nyúlni. A matematika területére most nem igazán van időm, a részecskefizika környékét szeretném rendbetenni.

A vita:mértéktérelmélet oldalon levő elnevezési vitára úgy emlékszem Te is reagáltál. Nem írnád meg legalább csonkra a mértékelméletet matematikai jelentésében, vagy töröltetnéd azonnalival? Ha azóta nem olvastad, én kitartok hogy a fizikában is a mértékelméletet használjuk mértékelmélet (fizika) formában, de ez még nem lefutott dolog. -- Árpi (Harp) 2006. február 10., 15:38 (CET) A fizikás mértékelmélet linkeket apránként javítom. -- Árpi (Harp)

Szia! A portál nagyon tetszik, ezt jeleztem is tegnap, ha jól emlékszem, a Kocsmafalon. Ami a véleményem minősítését illeti, nagyon kedves vagy :-)). Segítek majd időnként, elsősorban nem a portálban, hanem a linkelt matematikai cikkekben. Az a baj, hogy rájöttem: nem feltétlenül érdemes pl. az Algebra cikket megírni, hanem nekem könnyebb először megírni minden ide tartozó cikket (na jó: sok cikket :-), és aztán ha kialakult valami egységes kép, akkor a nagy összefoglaló cikket is megírni. Az algebra témakör kidolgozását el is kezdtem, de sajnos egy nagyon fontos, számomra pótolhatatlan forrás, amit semmiképp nem akarok mellőzni (Maurer-Virág: Bevezetés a struktúrák elméletébe), nincs meg. Ha ez meglenne, azonnal belevágnék, de így sem mondom, hogy semmit sem fogok csinálni. Meg egy kicsit el is fáradtam, rengeteg lektorálandó szócikkem van egyéb témákban is (EGZT, matroidok) és mindig újak jönnek. Azt csináltam, hogy elmentem wikivakációra, úgy terveztem, túrázgatok a budai hegyekben; de ez nem ért semmit, nem tudtam magam kipihenni, mert beteg lettem ... szóval, van gond ... :-)) az biztos, hogy valamikor én is bekapcsolódom a munkába, de hogy ez mikor lesz ... Gubb  2006. február 10., 15:41 (CET)

Sportesemény jelen[szerkesztés]

Szia, közben én is megcsináltam és be is tettem a cikkbe. :( --Burumbátor 2006. február 12., 10:57 (CET)

Igyekszem, bár időeltolódással dolgozom. Amikor itt reggel kilenc, otthon 14.00 :( --Burumbátor 2006. február 12., 11:08 (CET)

Fordítva! Kirgizsztánban vagyok. Próbálkozom átlopni az angolból a sablont, de nem biztos hogy menni fog... --Burumbátor 2006. február 12., 11:15 (CET)

  • Ahogy mondja, kolléga, csak túl gyorsan írtam a dolgokat :):)--Burumbátor 2006. február 12., 11:30 (CET)

Nézz rá a torinói oldalra. Az országneveket lehetne további sablonokkal helyettesíteni, ahol a zászlók is látszan ak, de nem tudom, valamint a jobb felső sarokba be kellene varázsolni az olimpiai ötkarikát, de azt sem tudom. --Burumbátor 2006. február 12., 11:29 (CET)

Sablon:Sportesemény zajló[szerkesztés]

Szia,

a {{Sportesemény zajló}} szvsz felesleges, a (szintén rettenetes nevű) {{Sportesemény jelen}} ugyanazt fedi, és szebben néz ki. Felteszed azonnali törlésre? --Tgr 2006. február 12., 14:39 (CET)

Math kérdésed[szerkesztés]

Írtad, hogy nem érted, mi a probléma Math-szal. Olvasd el ezen lapok legelejét, ahol röviden összefoglalták a kiírók a problémákat (amit aztán a lapon ki is fejtettek, de az valóban túl hosszú, ha nem akarsz belefolyni):

Ezek időrendben így követik egymást, de lényegében mind ugyanarról szól. Talán válaszolnak a kérdésedre. Minden jót! --grin 2006. február 18., 22:48 (CET)

éremtábla[szerkesztés]

Köszönöm az invitálásod, sajnos több dolog megakadályoz értékes projektetekben. Az időhiány, a téli sportok részleteinek nem ismerete ide tartozik, az meg, hogy szeretek csapongani a témák között, még inkább :) Azért az éremtáblát aktualizálni fogom ezután is, mert az ilyenek legyenek pontosak. --Mestska 2006. február 20., 19:12 (CET)

DD[szerkesztés]

Igazad van abban, hogy a Data Destroyer nevre barkinek az juthat eszebe, hogy ez az illleto a WP adatait akarja pusztitani, es mint ilyen, mar rossz. A valosag azonban sokkal sulyosabb. DD neve szemely ellen iranyul. kb olyan, mintha valaki "Nyenyec Destroyer" neven lepne be.

--Math 2006. február 23., 18:20 (CET)


? Ki ellen? Van itt olyan felhasználó, hogy "Data", s előttem regisztrált? Data Destroyer 2006. február 23., 18:21 (CET)

Én az egészről nem tudok semmit, így ezt a vitát ne itt folytassátok le. A végeredmény majd érdekel. De még mindig tartom, hogy a Data Destroyer névről az jut az ember eszébe, aki nem ismeri az előzményeket, hogy ez a user egy vandál. Péter 2006. február 23., 18:24 (CET)

Akkor maradjunk ennyiben. DD meg nagyonis tudja, hogy igazam van, csak nem akarok WP-n kivuli dolgokat idekeverni. Ugyanis DD a WP-n kivulrol kovetett ide valakit, es az ellen szol.

--Math 2006. február 23., 18:26 (CET)

Nem így van, de mindegy. Ha így lenne, nem lenne 1500 szócikk mögöttem. Data Destroyer 2006. február 23., 18:28 (CET)

Aki azt hiszi, rákattint az userlapomra, megnézi a szerkesztéseimet, s azonnal nem hiszi. :) A saját vitalapomon válaszoltam a hozzám intézett kérdésedre. Data Destroyer 2006. február 23., 18:28 (CET)

DD: Nos pontosan ugyanennek a joga megillet mindenki mast is. Ezt mondta Peter: a beirasai alapjan iteljukmeg, ne a vneve alapjan spekulaljunk! Ezzel tehat igazat adtal Peternek. Innentol pedig nem a szerkesztok banolasaval kellene foglalkozni, hanem a munkaval. --Math 2006. február 23., 18:35 (CET)

Egyetértek!!!! DD, Math, munkára fel, hagyjátok a szócséplést! :) --Burumbátor 2006. február 23., 18:38 (CET)

Tagadó[szerkesztés]

Szia! Ne menj bele a hülyeségbe. Fogadd meg az öreg tanácsát, jobban jársz. Amilyen fantasztikus munkát végeztek ketten-hárman az olimpia honlapon, dicséretet, díjat érdemeltek. A fenti vitában az ember kiaszalódik, kivonódik sava-borsa, nem marad energiája a szócikkekre. Nézd meg a recentchanges oldalt! Nálam ötszázra van állítva, ebből 400 a "vita"! Kell ez nekünk? Ha ez a sok energia szócikkek fejlesztésére fordulna, nem lenne mindannyiunknak jobb.

Csak egy mondat, hidegfejű megfontolásra: engem az anyukám meg az apukám megtanított arra, hogy el tudjam választani a helyest a helytelentől. Kérdem én: aki ilyen, érzelmeket felkorbácsoló juzernevet választ, ugye választhatná a "napsugár", a "tenger morajlása", "kiskutya", nagyzsiráf, etc. etc. neveket is? Ugye???? És kinek ártana vele!!! Hmmm.... Gondold meg. Tomi. --Burumbátor 2006. február 23., 18:30 (CET)

Teljesen igazad van, nem abba akarok belemenni, hogy jó, hogy ilyen nevet választ valaki. Felháborító. Ráadásul pont azért írtam az egészet, hogy rávilagítsak arra, hogy parttalan a vita. De érted, hogy mi a bajom DD nevével? Az is lehet felkorbácsoló. Csak tudjuk, hogy ő egy normális szerkesztő, mert volt esélye bizonyítani. De igazad van, meg vagyok győzve. Péter 2006. február 23., 18:33 (CET)

Lehet. Bár felkorbácsolt adatot még nem láttam :). Ha viszont a felhasználónevem bárki EMBER, vagy egy EMBERCSOPORT ellen irányulna, azonnal röpültem volna én is, hidd el. Ha mondjuk regisztrálnék egy "antijuhászpéter" nevet, nem szerkeszthetnék, s valamelyik admin megkérne, váltsak nevet, mert bántó, sértő, sőt uszító ellened. Az Antiholocaust éppilyen: bántó, sértő és uszító azok ellen az emberek (illetve utódaik, családtagjaik) ellen, akik megjárták a haláltáborokat, vagy akik apja/anyja, nénikéje mondjuk a holocaust áldozata lett mondjuk Birkenauban. Az ilyen névválasztás sérti őket is és az emléküket is, hisz tagadja szenvedésük tényét, illetve haláluk körülményeit. Data Destroyer 2006. február 23., 18:39 (CET)

Azt hiszem, fenti írásom válasz a vitalapomon hozzád intézett kérdésre is. Data Destroyer 2006. február 23., 18:40 (CET)

Uffok... :) Mindent láttam, és kösz! --Burumbátor 2006. február 23., 19:37 (CET)

Szia! Az Antiholocaust usernévből én olyasvalakire következtetek, aki ellene van a holokausztnak, vagyis ez semmiképp sem olyan uszító. A dolog valóban kontextusfüggő, ezért tartom hülyeségnek ezt a névhercehurcát, ami újabban elkezdődött. Gubb     2006. február 23., 19:44 (CET)