Szerkesztő:BasaBasa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

user:Alll

Kb. 10 évig média-girnyóságból éltem: voltam szerkesztő rádiókban és tévékben (legalább 15-ben. Minimum a felük már nem is létezik - ahová beteszem a lábam, ott fű nem terem..? :-) );

Azután 10 évvel ezelőttig írtam mások helyett szakdolgozatokat - vagyis már minden elévült (bár a nagyobb hátrányt az szenvedné egy bukás esetén, akinek a neve a borítón van)

Írtam könyveket (a legtöbbet megrendelésre, írni nem tudó híres emberek nevében önéletrajzokat és hasonlókat), de szerencsére saját néven novellákat és cikkeket is nyomtatott és WEB-újságokba is;

Rövid ideig egy vidéki rádió főszerkesztője is voltam, mert naív lelkesedésemben azt hittem, hogy Magyarországon (és pláne vidéken, ahol csak egy darab helyi adó van!) lehet politikailag független egy rádió.

Az egyik hobbim az, amiből kis részben meg is él(het)ek: az írás. Ez nagy mázli (adottság és rutin, ha csinálni kell, és ajándék, ha néha tényleg be is jön valami).

A másik hobbim inkább már rögeszme: minden nap több órányit tanulok. Szeretnék polihisztorként meghalni - de még inkább akként élni. Tudok processzort, rakétát, ipari robotot, géppisztolyt vagy repülőgépet tervezni, szeretek újfajta órákat, matematikai bizonyításokat, neuron-hálózatokat vagy programnyelveket kitalálni (ha időm engedi, végig- vagy megcsinálni is! (a repülőgép-anyahajót nyilván nem :-) )).

A magyar Wikipédiát úgy 7-8 éve kezdtem figyel(get)ni, mert bár a "nagy", az eredeti Wikipedia.org-ot már évek óta használtam (csak olvasásra, az angolom ugyanis lexikon-írásra akkor még alkalmatlan volt, csak olvasásra felelt meg). A magyar verzió pedig pár éve még igen nehezen kezelhető és elég szegényes volt.

Mostanra kinőtte gyermekbetegségei jó részét, és remélem, hogy nemsokára mindenki arra használja majd, amire igazán való. Ehhez, remélem, idővel az én szócikkeim és javításaim is hozzájárulhatnak majd :-) .