Strategic Command 2: Patton Drives East

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Strategic Command 2: Patton Drives East
A játék főmenüje
A játék főmenüje
FejlesztőFury Software
KiadóBattlefront.com
SorozatStrategic Command
PlatformokPC
Kiadási dátum2008. május 5.
MűfajKörökre osztott stratégia
JátékmódokEgyszemélyes, hálózati (TCP/IP), hotseat és PBEM (e-mailes játék)
Korhatár12
AdathordozóCD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
minimum: 1000 MHz-os CPU, 256 Mb-os RAM, 32 Mb-os VGA
SablonWikidataSegítség

A Strategic Command 2: Patton Drives East a Strategic Command 2: Blitzkrieg című második világháborús stratégiai játék kiegészítője. Az alap játék után két évvel, 2008. május 5-én adták ki PC-re. A játék a többi Battlefront.com által kiadott játéktól eltérően nem teljesen valós eseményeken alapul.

A játék története[szerkesztés]

A játék története akkor kezdődik amikor a Harmadik Birodalom végnapjait éli. A szövetségesek tavaszra legyőzik a németeket és véget ér a második világháború. Azonban az amerikai Patton tábornok nem áll meg Németországban, hanem tovább nyomul a Szovjetunió felé. A szovjetek és a szövetségesek pedig azonnal ellenségekké válnak. A játékban ekkor a szövetségesek vezéralakja Patton tábornok, míg a szovjeteké a teljhatalmú diktátor, Joszif Sztálin. A világégés tehát nem fejeződik be a németek kapitulációjával.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékmenet ugyanaz, mint a többi Strategic Command játék esetében. Ugyanúgy rengeteg ország szerepel a játékban, a harc mellett van diplomácia is. Csak az a különbség, hogy az egykori szövetségesek egymás ellen fordulnak.

Újdonságok[szerkesztés]

Az alapjátékhoz képest a sztorin és az új hadjáratokon kívül néhány új egység és térkép is megtalálható a kiegészítőben.

Források[szerkesztés]