Pavel Sztyepanovics Popov

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pavel Sztyepanovics Popov
Павел Степанович Попов
Született1842. augusztus 26.
Elhunyt1913. december 7. (71 évesen)
Szentpétervár
Állampolgárságaorosz
Nemzetiségeorosz
Foglalkozásasinológus
IskoláiKursk Theological Seminary
SablonWikidataSegítség

Pavel Sztyepanovics Popov (Павел Степанович Попов; 1842. augusztus 26.Szentpétervár, 1913. december 7.) orosz sinológus.

Élete és munkássága[szerkesztés]

Popov a Menciusz, valamint a Konfuciusz nevéhez kötödő Beszélgetések és mondások című művek orosz fordítója. Ő fejezte be a Palladius elkezdett kínai–orosz szótárt, amelyet 1988-ban jelentetett meg.

Hivatkozások[szerkesztés]

Megjegyzések[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Irodalom[szerkesztés]

  • Хохлов А. Н. Китаист П. С. Попов и его первая лекция в Петербургском университете // 30-я научная конференция «Общество и государство в Китае». М.,2000. С.136-149.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a(z) Попов, Павел Степанович című orosz Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Pawel Stepanowitsch Popow című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információ[szerkesztés]