Ludwig Kakumei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ludwig Kakumei
ルードヴィッヒ革命
Ludwig Kakumei
Műfajdráma, horror, sódzso
Manga
ÍróJuki Kaori
RajzolóJuki Kaori
OrszágJapán
KiadóHakusensha
AntológiaHana to Jume,
BetsuHana
Megjelenés2004 –
2007
Nemzetközi kiadások
NémetországCarlsen Comics
Kötetek4

A Ludwig Kakumei (ルードヴィッヒ革命 – Ludwig Revolution) egy goth horror manga, alkotója Juki Kaori. A történet először a Hana to Jume magazinban jelent meg, majd később kötet formájában is kiadták.

A manga fejezeteiben klasszikus Grimm történetek elevenednek meg kicsavart formában.[1][2]

Magyarországon a manga egy része mint rajongói fordítás érhető el.

Cselekmény[szerkesztés]

Ludwig herceg apja megelégelte fia kétes nőügyeit, és válaszút elé állítja fiát. Vagy keres magának egy tisztességes feleséget, vagy elbúcsúzhat a koronától és az örökségétől. Így hát a herceg és hű szolgája, Wilhelm, felkerekednek, hogy menyasszonyt keressenek.[3]

Történetek[szerkesztés]

  • Hófehérke
    Ludwig első útja a szomszéd királyságba vezet. Az ottani hercegnő szépségéről legendákat zengenek. Azt mondják, hogy a bőre fehér akár a hó, ajkai vörösek akár a vér, a haja pedig fekete akár az ében. De a mesék arról már nem szólnak, hogy a hercegnőnek a szíve is olyan sötét, akár a gyönyörű haja.
  • Piroska és a farkas
    Egy történet Ludwig és Wilhelm gyermekkorából, amiből kiderül, hogy Piroska valójában hogyan is tett szert piros kabátjára.
  • Csipkerózsika
    Ludwig és Wilhelm egy tövisekkel borított kastély felé veszik az irányt, ahol a történetek szerint egy gyönyörű hercegnő alussza örök álmát.
  • Kékszakáll
    Kékszakáll története kicsit másképpen, ahol szintén nem minden az, aminek látszik. És még a kék szakáll sem valódi.

Japán megjelenés[szerkesztés]

A sorozat történetei folyamatosan jelentek meg 1999 és 2004 között a Hana to Jume, a Becuhana és a Melody magazinban,[3] majd kötet formájában 2004-ben.

Tankoubon (A5-ös méret)

Év Cím ISBN kód
2004 Ludwig Kakumei ISBN 4-592-17095-4

Szereplők[szerkesztés]

Ludwig
Az ifjú herceg a trón várományosa, ésszel és szépséggel egyaránt megáldott. Emellett végtelenül nárcisztikus, önző, egy igazi playboy nekrofil hajlamokkal.

Wilhelm
A herceg hűséges szolgája, akit Ludwig lépten-nyomon kihasznál. Kissé talán naivan hisz mindenkinek, de ő az egyetlen, aki megérti Ludwig elszigetelt magányát.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Demay, Nicolas: Interview manga de Kaori Yuki (french nyelven). Planet BD, 2014. augusztus 18. [2018. október 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. augusztus 24.)
  2. Dossier Ludwig Revolution (french nyelven). [2016. március 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. július 12.)
  3. a b Ludwig Kakumei (manga). Anime News Network. (Hozzáférés: 2024. február 14.)