Louis Blériot

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Louis Blériot fotója
(a kép 1906 és 1916 között készült)
Louis Blériot budapesti bemutatójának korabeli plakátja
Blériot budapesti bemutatója

Louis Blériot (Cambrai, 1872. július 1.Párizs, 1936. augusztus 2.) francia mérnök, konstruktőr, pilóta, a repülés egyik úttörője,

A tenger feletti átrepülés története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Louis Blériot a repülőgépben

A tenger feletti repülés nagyon régóta foglalkoztatja az emberek fantáziáját. 1785. január 7-én Jean-Pierre Blanchard és John Jeffries francia léghajós pilóták Angliából Franciaországba repültek. A sikeres repülés hatására egymás után történtek az oda–vissza átrepülések. A Daily Mail neves sajtókiadó 25 000 frank pályadíjat tűzött ki a La Manche csatorna repülőgéppel történő átrepülésére. Hubert Latham és Blériot volt a legesélyesebb a próbálkozásra. Blériot 1909. július 13-án repülőgépével megtette az Étampes és Chevilly közötti 42 kilométeres utat, ami egy csapásra híressé tette. A Francia Akadémia 50 000 frank jutalommal ismerte el teljesítményét.

Latham 1909. július 19-én indult elsőnek, de a motor 10 kilométerre a francia partoktól 300 méter magasságban leállt. Siklórepüléssel leszállt a tengerre.

Blériot 1909. július 25-én indult a repülés történetének első tenger feletti távrepülésére. Az indulás előtt próbarepülést hajtott végre a Blériot XI típussal, ellenőrizve a gép technikai állapotát. Saját tervezésű és építésű monoplánja 300 kilogramm súlyú volt, egy 3 hengeres, 25 lóerős Anzani motorral volt felszerelve. A pilóta és repülőgépe hajnali 4 óra 41 perckor elindult útjára. Útját neki is egy torpedóromboló biztosította. A feltűnő sötét csík (Anglia partja) öröme lendítette tovább célja felé. Navigációs műszerek hiányában az útirány meghatározását a tengeri hajók haladási iránya segítette a doveri kikötő felé. A repülés 31 percig tartott. Ezzel átrepülte a La Manche csatornát.

Magyar kapcsolat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Magyar Aero Club meghívására hazánkba 1909. október 17-én mintegy 200 000 néző előtt nagy siker bemutatót tartott a Budapest-Kispest közötti katonai gyakorlótéren. Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországon repülő szállt fel. 1910-ben ő volt volt az első ember, aki repülővel átlépte a 100 km/h-s álomhatárt. Később gazdag repülőgépgyáros lett. Az első világháború alatt mintegy 10 000 repülőgépet adott el a francia államnak és szövetségeseinek.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Louis Blériot témájú médiaállományokat.

Hanganyag Mozgókép: egy Blériot-konstrukció repülés közben?*

Bleriot XI Thulin 1.jpg