Diébougou

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Diébougou
Közigazgatás
Ország Burkina Faso
Népesség
Teljes népességismeretlen
– elővárosokkal21401 fő
Földrajzi adatok
Tszf. magasság291 m
Elhelyezkedése
Térkép
é. sz. 10° 58′, ny. h. 3° 15′Koordináták: é. sz. 10° 58′, ny. h. 3° 15′
SablonWikidataSegítség

Diébougou város Burkina Faso délnyugati részén, Bobo-Dioulassótól 136 kilométerre délkeletre. Főút köti össze Ghánával. A település népessége 2012-ben 21 401 fő volt.

Történelem[szerkesztés]

A település 1840 körül alakult, a 19. század végén francia megszállás alá került. 1900 körül francia katonák kényszermunkatábort hoztak létre, amelyhez alagútrendszert is építtettek a rabszolgákkal a város nyugati részén. 1903-ban a népessége körülbelül 900 fő volt. Testvérvárosa Floirac Franciaországból.

Gazdaság[szerkesztés]

A településen több fazekas és kosárfonó műhely található.

Élővilág[szerkesztés]

Diébougou mellett egy mocsárban krokodilok is előfordulnak.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Diébougou című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Diébougou című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Diébougou című francia Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.