Dezperadoz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dezperadoz
A Dezperadoz együttes 2017-ben
A Dezperadoz együttes 2017-ben
Információk
EredetNémetország, Heidelberg, Baden-Württemberg Németország
Alapítva2000
Aktív évek2000 - napjainkig
MűfajHeavy metal
Southern metal
Thrash metal
KiadóDrakkar Records
Kapcsolódó előadókSodom, Dirty Deeds
Tagok
Alex Kraft szólógitáros, énekes
Jochen Rautenstrauch dobos
Manu Mandrysch basszusgitáros
Wolfgang Sing gitáros
Korábbi tagok
Tom Angelripper
Alex Weigand
Marc O. Bennhausen
Dennis Ward
Volker Liebig
Ferdy Doernberg
Olli Lampertsdörfer
Sascha Tilger
Nils Stuerzer
Markus Kullmann
Björn Koschnike

A Dezperadoz weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Dezperadoz témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Dezperadoz (korábban Desperados) egy német "Western-metal" együttes, Tom Angelripper gitárosának, Alex Kraftnak a zenekara. A heavy metal együttesre az 1960-as és 1970-es években megjelent spagettiwestern filmek filmzenéi voltak nagy hatással. Eddig négy albumuk jelent meg, ebből kettő a német heavy metal record label AFM közreműködésével készült. Már több figyelemreméltó heavy metal vendégzenésszel dolgoztak együtt: Michael Weikath, Tobias Sammet, Joacim Cans, és Doro Pesch.

Történet[szerkesztés]

Eredetileg egy kisebb projektnek indult - korábban "Desperados"-nak hívták az együttest - ekkor Tom Angelripper volt az énekes. Az ötlet az volt, hogy összegyúrják a régi olasz vadnyugati filmek hangulatát a mai rock és metal stílusával.

A Dawn of Dying (2000, Drakkar Records) megjelenése után a Dezperadoz tartott egy hosszabb szünetet és lecseréltek pár tagot a zenekaron belül. Alex Kraft átvette az énekesi posztot. 2006-ban megjelent a Dezperadoz második lemeze, The Legend and the Truth címmel amit az AFM Records adott ki, a producer Dennis Ward (Pink Cream 69) volt. Ez egy koncept-album, ami életre kelti a western-legenda Wyatt Earp életét. Tobias Sammet, Michael Weikath, Doro és sokan mások működtek közre a beszélős részeknél. Túrnék, koncertek, fesztiválok sorozata következett.

2008-ban megjelent az An Eye for an Eye, ami egy újabb koncept-album. Vissza utazunk 1898-ba, egy férfi történetét meséli el a hitről és a becsületről. Véres bosszút keresve megöli a legjobb barátját és végül halálra ítélik. Az ő szemszögéből vagyunk tanúi élete utolsó perceinek. Ezt az albumot is az AFM Records adta ki, producere Dennis Ward volt.

A Dezperadoz egész karrierje során támogatást kapott a színpadon olyan zenekaroktól mint a Krokus, a Gotthard, a Thin Lizzy, a Rage, a Sodom, a Doro, a Volbeat, a U.D.O., a Tesla, és még sokan másoktól. Különböző fesztiválokon is felléptek, mint a Wacken Open Air, a With Full Force, az Earthshaker, vagy a Summerbreeze, koncerteztek és turnéztak Európában és Oroszországban.

2012-ben új lemezszerződést írtak alá a Drakkar Recordsnál, majd megjelent a negyedik albumuk, a Dead Man's Hand, valamint egy új kiadása az első lemezüknek, a Dawn of Dyingnak is, amely egy bónusz dalt tartalmaz.

2017-ben a Dezperadoz visszatért egy új albummal melynek címe "Call of the Wild", egy történet W.H. Bonneyról, más néven Billy, a Kölyök.

Diszkográfia[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:Dezperadoz
A Wikimédia Commons tartalmaz Dezperadoz témájú médiaállományokat.