Az eb és a web

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az eb meg a web
(Dog With a Blog)
Dog with a blog.png
Műfaj szituációs komédia

Alkotó(k) Michael B. Kaplan
Philip Stark
Főszereplő(k) G. Hannelius
Blake Michael
Francesca Capaldi
Stephen Full
Regan Burns
Beth Littleford
Hang(ok) Stephen Full
Főcímzeneszerző David & Stacy Wilde
Zeneszerző(k) David Wilde

Ország USA Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol + magyar (szinkron)
Évadok 2
Epizódok 46 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer(ek) Michael B. Kaplan
Leo Clarke
Részenkénti játékidő 21 perc
Gyártó It's a Laugh Productions
Diphthong Productions
Disney Channel Original Productions
Sugárzás
Eredeti adó Disney Channel
Eredeti sugárzás 2012. október 12.még fut
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

Az eb és a web (Dog With a Blog) amerikai szituációs komédia, mely a Disney Channelen debütált 2012. október 12-én. Főszereplője G. Hannelius és Blake Michael. 2013. február 4-én a Disney Channel a sorozat megújítása és egy második évad elkészítése mellett döntött.[1]

Összefoglaló[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Avery Jennings és Tyler James mostohatestvérek, akik utálják egymást. Családjuk hamarosan felfedezi, hogy új kutyájuk, Stan képes beszélni és emellett egy saját bloggal is rendelkezik, melyről gazdái nem tudnak. A kutya különös képességéről csak Averynek, Chloenak és Tylernek van tudomása. Stan a blogjában a Jennings-James család mindennapjairól ír. A gyerekek a kutya beszédképességéről az első epizódban szereznek tudomást. Közösen megegyeznek arról, hogy ezt titokban tartják szüleik elől, mert attól félnek, ha Stan képességére fény derülne, akkor a kutyát elvennék tőlük, hogy tudományos kísérleteket végezzenek rajta.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Avery Jennings szerepében G. Hannelius. Egy rendkívül intelligens, szorgalmas 12 éves lány, Tyler mostoha-húga. Avery nagyon okos, célratörő, aki tudja, hogy mit akar és mit szeretne elérni az életben, és az esetek többségében megveti Tyler viselkedését. Felelősségteljes, határozott, és gyakran szeret rendelkezni a család többi tagja fölött, mint például, hogy beosztásokat rak ki a a nappali és a fürdőszoba birtoklásához. Bár a legtöbbször idegesíti mostoha-bátyja, idővel egyértelműen kimutatja, hogy szereti őt, és ez fordítva is igaz. Avery kiváló problémamegoldó, ő a diáktanács elnöke, valamint bámulatos zsonglőr.
  • Tyler James szerepében Blake Michael. Avery és Chloe 16 éves bátyja. Népszerű, karizmatikus, jóképű, de ennek ellenére manipulatív, olykor hiú, és lusta is. Folyamatoson veszekszik Avery-val, és a legtöbbször igyekszik előszeretettel mostoha-húga idegeire menni. Ezen hibái ellenére azonban gyakran megmutatkozik törődő, komoly, érett oldala is, és, ha a szükség úgy hozza, kiáll a testvérei mellett és segít nekik, mely egyértelműen a velük való törődés jeleit mutatja. Néha bosszantja, hogy a szülei nem tartják őt elég sokra, ellentétben Avery-val, ezért eltökélt szándékkal próbálja bebizonyítani a családja tagjainak, hogy ő több mint egy felszínes népszerű srác. A későbbiekben kiderül róla, hogy igazi matekzseni.
  • Chloe James szerepében Francesca Capaldi. Tyler és Avery, 7 éves, bájos kishúga. Gyakran csinál őrültségeket, amitől a család tagjai, úgy hiszik pszichológiai problémái vannak. Olykor próbálja a szülei tudtára hozni, hogy Stan képes beszélni, de sosem hisznek neki, meg vannak róla győződve, hogy túl erős a fantáziája. A sorozat egyes epizódjaiban a szülők gyakran ottfelejtik valahol, ilyenkor mindig pánikszerűen felkiáltanak: "Chloe!"
  • Stan szerepében élő kutya, eredeti hangját Stephen Full szolgáltatja. Ő a James-Jennings család újdonsült kutyája, aki blogol és beszélni is tud. Különleges képességéről csak Avery, Tyler és Chloe tudnak, a szüleik elő mindezt titokban tartják, nehogy a kutyát elszakítsák tőlük. Annak ellenére azonban, hogy Stan képes a beszédre, ízig-vérig kutya, aki előszeretettel hozza a frászt a postásra, kergeti a farkát, lesi a jutalomfalatot és hajkurássza a macskákat. A család tagjai közül Avery a kedvence. Továbbá ki nem állhatja a törpespiccet, és rajong minden pudliért.
  • Bennett James szerepében Regan Burns. Tyler és Chloe apja, Avery mostoha-apja. Pszichológus, aki már saját könyvet is írt. Noha pszichológiai munkásságai az esetek többségében nem túl eredményesek, igyekszik közelebb hozni egymáshoz a család tagjait. Felesége gyakran megkérdőjelezi, hogy van-e rendes diplomája, nemcsak online szerezte, annak ellenére, hogy minden jel arra utal, hogy jó abban, amit csinál.
  • Ellen Jennings szerepében Beth Littleford. Avery édesanyja, Tyler és Chloe mostoha-anyja. Ő nem szereti a kutyákat, sem a macskákat, így nem nagyon kedveli Stant sem, aminek fejében a kutya szüntelenül és szánt szándékkal bosszantja őt. Egy későbbi epizódban azonban, mégis megenyhül Stan iránt, és barátságot köt vele. Általában, ha valami vicceset mond, így kommentálja magát: "Jó poén, Ellen!"

Szinkron[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szerep Színész Magyar hang
Avery Jennings G. Hannelius Pekár Adrienn
Tyler James Blake Michael Czető Roland
Chloe James Francesca Capaldi Jelinek Éva
Stan (hang) Stephen Full Szabó Máté
Bennett James Regan Burns Zámbori Soma
Ellen Jennings Beth Littleford Udvarias Anna

Epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Magyar sugárzás
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 22 2012. október 12. 2013. augusztus 25. 2013. április 13. 2013. december 28.
2 24 2013. szeptember 20. 2014. január 11.

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Dog With a Blog című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Andreeva, Nellie: Disney Channel’s ‘Dog With A Blog’ Renewed For Second Season (angol nyelven). Deadline.com, 2013. február 4. (Hozzáférés: 2013. március 26.)

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]