A nagy ho-ho-ho-horgászverseny

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A nagy ho-ho-ho-horgászverseny
1990-es magyar animációs rövidfilm
RendezőFüzesi Zsuzsa
ProducerSárosi István
Műfajvígjáték
Forgatókönyvíró
Hang
Zene
Operatőr
VágóHap Magda
HangmérnökBársony Péter
GyártásvezetőMarsovszky Emőke
Gyártás
GyártóPannónia Filmstúdió
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Játékidő21 perc
Képarány1,37:1
Forgalmazás
BemutatóMagyarország 1990. április 15. (TV)
Eredeti adóMagyar Televízió
Eredeti magyar adóTV-2 / M2, TV-1 / M1
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
Kronológia
Kapcsolódó műsorA nagy ho-ho-horgász
SablonWikidataSegítség

A nagy ho-ho-ho-horgászverseny magyar televíziós rajzfilm, amely A nagy ho-ho-horgász című televíziós rajzfilmsorozatnak az 1990-es rövidfilmje. Az eredeti sorozat két főszereplője nem más, mint a Nagy Ho-ho-ho-horgász és a Főkukac. Az animációs játékfilm rendezője Füzesi Zsuzsa, producere Sárosi István. A forgatókönyvet Csukás István és Sajdik Ferenc írta, zenéjét Pethő Zsolt a 100 Folk Celsius együttessel szerezte. A tévéfilm a Pannónia Filmstúdió gyártásában készült, a Magyar Televízió forgalmazásában jelent meg.

Magyarországon 1990. április 15-én vetítették le a televízióban.[1]

Története[szerkesztés]

A nagy ho-ho-ho-horgász és a Főkukac békésen horgászik, amikor váratlanul a postás hozza a levelet, ami egy meghívó a nagy ho-ho-ho-horgászversenyre. Elindulnak útnak a városba, de eltévednek, kivéve a halas sofőrt, aki nagyon ismeri a nagy ho-ho-ho-horgászt, az szívesen elkíséri a strandra, ahol a horgászverseny zajlik. Papír nélkül nem tudnak belépni, de bejutnak a kerítés mögé. A folyton-folyvást tüsszentő zsűri rajtot indít, Főkukac felkeresi a nagyobb halat, de úgy, hogy nagyság versenyt hirdet. A nagy ho-ho-ho-horgász és a többi fésűvel tisztálkodnak, az álszakállú horgász nem lehet más, mint az a postás. A zsűri riportot ad a televíziónak, később előkerül a nagyság versenyen a legnagyobb hal, aki nagyon unja a horgászversenyeket, inkább a szabad vízen töltené hátralévő életét. Meg is van beszélve. Kifogja a nagy ho-ho-ho-horgász, I. díjat érdemel. A halas sofőr segítségével elkíséri a nagy halat a folyóvízbe. Boldognak érzik magukat.

Gyártás[szerkesztés]

A rajzfilmet 1990-ben készítette el a Magyar Televízió megrendelésére a Pannónia Filmstúdió.

Készítette a Magyar Televízió megbízásából a Pannónia Filmstúdió

Szereplők[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

  • A rajzfilm forgatókönyvét valóban Csukás István írta, de előtte még a mesekönyvben íródott 1987-ben, amit a Pannónia Filmstúdió adott ki.
  • A rajzfilm főcíme az 1. sorozat főcímére hasonlít, de a sorozatcím helyett A nagy ho-ho-ho-horgászverseny felirat animálódik, úgyhogy a Főkukac buborékokat ereszt ki, ezután van az epizódcím.
  • A rajzfilm végefőcíme a 2. sorozat végefőcímére hasonlít, csak még néhány új munkatárs neve is fel van tüntetve.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tv műsor - 1990. április 15. - Vasárnap (anoblogja.blog.hu). [2016. szeptember 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. május 20.)

Források[szerkesztés]

A nagy ho-ho-ho-horgászverseny az MTV videótárában