A házinyuszi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A házinyuszi
(The House Bunny)
2008-as amerikai film

RendezőFred Wolf
ProducerAnna Faris
Adam Sandler
Jack Giarraputo
Heather Parry
Allen Covert
Karen McCullah Lutz
Kirsten Smith
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • female buddy film
  • ifjúsági film
ForgatókönyvíróKaren McCullah Lutz
Kirsten Smith
FőszerepbenAnna Faris
Colin hanks
Emma Stone
Kat Dennings
Katharine McPhee
Rumer Willis
Kiely Williams
Tyson Ritter
Hugh Hefner
ZeneWaddy Wachtel
OperatőrShelly Johnson
VágóDebra Chiate
JelmeztervezőMona May
Gyártás
GyártóColumbia Pictures
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
magyar
Forgatási helyszínPlayboy Mansion
Játékidő98 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóAmerikai Egyesült Államok
2008. augusztus 22.
Magyarország
2008. október 19.
Korhatár12 év
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz A házinyuszi témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A házinyuszi 2008-ban bemutatott romantikus vígjáték, főszereplője Anna Faris, rendezője Fred Wolf.

2008. október 9-én debütált Magyarországon.

A történetben Shelley Darlingson a Playboy villában luxus életet él nyuszi lányként, amikor egy nap el kell hagyni a villát. Az immár ex nyuszi lánynak nincs hová menni mindaddig, amíg nem találkozik a Zéta diákszövetség lányaival, akiknek otthonuk megtartása forog kockán és pont egy talpraesett szexi csajra van szükségük, aki ráncba szedi őket.

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Shelley Darlingson (Anna Faris) playboy nyusziként luxus életet él a Playboy villában. Egy nap eljön Shelley huszonhetedik születésnapja. Amikor felébred, kap egy levelet látszólag Hugh Hefnertől (később kiderül, hogy a levelet egy playboy nyuszitól kapta, aki féltékeny volt rá) amelyben megkéri, hogy Shelley csomagolja össze a holmiját és költözzön ki a villából. Az egykori nyuszi lány, aki történetes a botlásairól ismert, ahogy elhagyja a villát rögtön bajba keveredik és az éjszakát a börtönben tölti. Miután másnap kiengedik, rögtön megpillant egy lány bandát, akik szépek és szórakozottak akárcsak ő, így rögtön követi őket. A lányok nagy luxusba élnek, így megkéri őket, hogy csatlakozhasson hozzájuk nem tudva, hogy ők egy lánykollégium lakói (Phi iota Mu), de mivel Shelley nem diák így rögtön visszautasítják.

Ez után tudomására jut, hogy minden kollégium lakóinak van egy háziasszonya, és az egyik csoportnak pont szüksége van egyre. Így hát meglátogatja a háziasszony nélkül maradt leánycsoportot, a Zétákat. Sajnos nem azt a luxust látta náluk, mint az előző csoportnál. A Zéta ház tagjai rosszul öltözöttek és szociálisan ügyetlenek. Shelley ennek ellenére felajánlja, hogy a háziasszonyuk lesz, amit kezdetben elutasítanak, majd később látják, hogy a playboy nyuszi nagyon vonzza a fiúkat így a Zéták meggondolják magukat és megteszik házasszonnyá. Amikor megismeri, a Zétásokat kiderül, hogy nincs elég lakója a háznak, és ha hamarosan nem találnak, akkor elárverezik. Első lépésként kocsit mosnak, a pénz szerzés reményében, amikor egy csapat fiú jelenik meg körülöttük. Az egyik fiú Colby (Tyson Ritter) is köztük van, aki Natalienak nagyon tetszik. Amint beszédbe elegyednek egymással Natalie nem tesz jó benyomást és kínos helyzetbe hozza magát a fiú előtt. Kocsi mosás közben Shelley találkozik egy önzetlen, okos sráccal, Oliverrel (Colin Hanks), aki az idősek otthonába dolgozik.

Miután a nyuszi lány látta, hogy a lányok nem igazán boldogultak jól úgy döntött, hogy átadja tudását a lányoknak. Elviszi őket fodrászhoz, megtanítja őket pasizni, sminkelni, öltözködni, tudását átadva a Zétásoknak, címlapra illő hölgyeket varázsolt belőlük. A lányok eldöntik, hogy maximalizálják a népszerűségüket egy buli keretében, ami oltárian sikerül. Ezután Shelleynek alkalma nyílik randizni Oliverrel. Minden létező kacér taktikáját beveti, és nagy meglepődésére látja, hogy ennél srácnál ez nem válik be. Shelley szeretné lenyűgözni a fiút a következő alkalommal, így iskolapadba ül és beleveti magát a tanulásba. A randi Shelley bánatára azonban balul sül el. Miközben a Zétákhoz tart hazafelé, kap egy telefonhívást Hugh Hefnertől amiben arra kéri, hogy menjen vissza a villába és legyen ő Miss November a Playboyban, ugyanis kiderült az igazság a levéllel kapcsolatban. Shelley azonban úgy dönt, hogy nem él a lehetőséggel, mert nem akarja cserbenhagyni a lányokat. Eközben a Zéta lányok rájönnek, hogy mennyire megváltoztak és emiatt igazságtalanul Shelleyt okolják (figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy ő a Zéták vezetője). Miután a lányok ezt közölték Shelleyvel, hogy őt hibáztatják, úgy dönt, visszatér a Playboy villába. Eközben a lányok próbálnak harminc lakót szerezni a Zéta házba, hogy ne árverezzék el a házukat. A kampány során Natalie és Corby végre egymásra találnak, és egy párt alkotnak. Lilly (Kiely Williams) a postára tartva a jelölteknek szánt meghívóval, találkozik egy helyes sráccal aki flörtölni kezd vele. Amíg a fiú szándékosan eltereli a lány figyelmét, Ashley (Sarah Wright) kidobja a meghívókat a kukába és helyette hamis leveleket ad fel a postára. Miután Lillynek feltűnik, hogy eltűntek a levelek, a postán a feladópultnál a dolgozó közli, hogy már feladta a leveleket. Lilly mit sem sejtve hazaindul a Zéta lányokhoz. A tárgyalás napján a lányok várják az új lakókat, de senki sem jön el, időközben rájöttek, hogy átverték őket és a levelek nem lettek kiküldve.

Shelley a Miss November fotózás alatt rájön, hogy rosszul döntött, hogy eljött, mert neki már rég nem a villa, hanem a Zéta ház az otthona. Miközben Shelley meglépi ezt a lépést, a Zéta lányok már a fotózás előtt várják, mert rájöttek, hogy igazságtalanok voltak az immár újra exnyuszilánnyal. A lányok elpanaszolják Shelleynek a történteket és rögtön a tárgyalásra rohannak. Shelley a tárgyaláson őszinte beszédet mond arról, hogy a Zéta lányok megtanították őt arra, hogy fogadja el magát és arra, hogy tudjon szeretni és nem csak a külső fontos, annál sokkal fontosabbak a belső értékek és az igaz barátság. A beszéd után Shelley arra kéri az embereket, hogy csatlakozzon harminc ember a Zétákhoz, hogy a házat megmenthessék. Ez így is lett, összejött a harminc ember, így a Zéta ház továbbra is fent tudott maradni. Ezután kiderült, hogy Natalie felvette a kapcsolatot Oliverrel, Shelley érdekében. Shelley találkozik Oliverrel és végül úgy döntenek, hogy újrakezdik kapcsolatukat. A film egy nagy Zétás bulival záródik.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[1]
Anna Faris Shelley Darlingson Vadász Bea
Colin Hanks Oliver Hauser Elek Ferenc
Emma Stone Natalie Sandler Nemes Takách Kata
Kat Dennings Mona Rita Csuja Fanni
Dana Goodman Carrie Mae Balla Eszter
Katharine McPhee Harmony Bowels Zsigmond Tamara
Rumer Willis Joanne Davis
Kiely Williams Lilly Marsen
Kimberly Makkouk Tanya
Sarah Wright Ashley Ruttkay Laura
Monet Mazur Cassandra Solecki Janka
Beverly D’Angelo Mrs. Hagstrom Menszátor Magdolna
Christopher McDonald Simmons dékán Rosta Sándor
Tyson Ritter Colby Emmett Hamvas Dániel
Owen Benjamin Marvin Dixon Takátsy Péter
Rachel Specter Courtney Sánta Annamária
Matt Barr Tyler
Tyler Spindel Steve

Cameoszerepek[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[1]
Hugh Hefner önmaga Cs. Németh Lajos
Justin Baldoni pincér
Allen Covert
Dan Patrick rendőr Koncz István
Nick Swardson Playboy fotós
Holly Madison önmaga
Kendra Wilkinson
Bridget Marquardt
Shaquille O’Neal
Matt Leinart
Sara Jean Underwood

Szinkronstáb[szerkesztés]

  • Főcím, szövegek, stáblista felolvasása: Korbuly Péter
  • Magyar szöveg: Heltai Olga, Kis Odett
  • Hangmérnök: Tóth Péter Ákos
  • Vágó: Simkóné Varga Erzsébet
  • Gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
  • Szinkronrendező: Báthory Orsolya
  • Szinkronstúdió: Mafilm Audio Kft.
  • Megrendelő: Fórum Home Entertainment Hungary

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b A házinyuszi - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2023. február 12.)

További információk[szerkesztés]