Yokohama Arena

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Yokohama Arena
A Yokohama Arena főbejárata
A Yokohama Arena főbejárata
Adatok
Elhelyezkedés Japán, Kanagava, Jokohama, Konan-ku

Megnyitás ideje1989. április 1.

Befogadóképesség17 000 fő
Tulajdoni viszonyok
TulajdonosYokohama Arena Corporation
Az építkezés adatai
ÉpítészTakenaka Corporation
Elhelyezkedése
Yokohama Arena (Japán)
Yokohama Arena
Yokohama Arena
Pozíció Japán térképén
é. sz. 35° 30′ 45″, k. h. 139° 37′ 12″Koordináták: é. sz. 35° 30′ 45″, k. h. 139° 37′ 12″
Térkép
A Yokohama Arena weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Yokohama Arena témájú médiaállományokat.

A Yokohama Arena (横浜アリーナ; Hepburn: Yokohama Arīna?) fedett aréna Jokohamában. Az 1989-ben megnyitott aréna befogadóképessége 17 000 fő. A létesítményt a New York-i Madison Square Garden sportcsarnokról mintázták. Az épület 5 perces sétára található a legközelebbi metrómegállótól, a JR/Jokohamai metró Sin-Jokohama állomásától.

A Kantó régió egyik legnagyobb koncertcsarnoka révén gyakran itt fejezik be az előadók a koncertturnéikat. A tágas színpadtér lehetőséget ad a bonyolultabb díszlettervre és világításra, de a Tokyo Dome-mal szemben észszerűbb mérete megkönnyíti a telt házas jegyeladásokat.

Története[szerkesztés]

A 2008-as K-1 World Grand Prix 2008 döntő a Yokohama Arenában

A Yohohama Arenát 1989. április 1-jén nyitották meg Macutója Jumi neves japán énekes-dalszerző koncertével. Számos neves japán előadó adott koncertet az arénában, köztük az AKB48, Amuro Namie, a B’z, a C-ute, Gackt, a Glay, Hamaszaki Ajumi, Hide, az Ikimono-gakari, L’Arc-en-Ciel, a Luna Sea, Mizuki Nana, a Morning Musume, a Mr. Children, a One Ok Rock, a Princess Princess, a Scandal, a Southern All Stars, Utada Hikaru, az X Japan, illetve Miku Hacune virtuális díva is. Olyan nemzetközi előadók is felléptek itt, mint Mariah Carey, Paula Abdul, Whitney Houston vagy Steve Winwood, illetve olyan K-pop együttesek, mint a SHINee, Big Bang, a Kara, a 2NE1, a TVXQ, az F.T. Island, a CN Blue vagy Junho (2PM).

A zenei rendezvények mellett harcművészeti versenyeket is tartanak az arénában, így például a 2008-as K-1 World Grand Prix 2008 döntőt is.

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Yokohama Arena
A Wikimédia Commons tartalmaz Yokohama Arena témájú médiaállományokat.