Womanizer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Britney Spears
Womanizer
Kislemez a Circus albumról
Megjelent 2008
Stílus elektropop, szintipop
Hossz 3:43
Kiadó Jive Records
Szerző Nikesha Briscoe, Rafael Akinyemi
Producer K. Briscoe/ The Outsyders
Britney Spears-kronológia
Break the Ice
(2008)
Womanizer
(2008)
Circus
(2008)

A Womanizer Britney Spears amerikai énekesnő első kislemeze hatodik, Circus című albumáról. 2008. szeptember 26-án debütált világszerte a rádiókban. A dalt a The Outsydersszel készítette Britney.

Britney aktuális kislemezdalának legutóbbi rekordja: a Billboard Hot 100 kislemezlistán a 96. helyről az 1. pozícióba ugrott a dal. A kislemez megjelenésének hetében több, mint 280 ezres letöltésének köszönhető a legjobban nyitó női előadó lett az Egyesült Államokban.

Megjelenés[szerkesztés]

A dal eredetileg 2008. szeptember 22-én lett volna először hallható a rádiókban, ám az utolsó pillanatban az énekesnő kiadója úgy döntött, hogy visszahívják a dalt pár utolsó simításra és újrakeverésre. Az új megjelenési dátum szeptember 26-a lett, amit megerősített a Britney.com is.

2008. szeptember 19-én egy rossz minőségű, 40 másodperces részlet hangzott el egy rádióban a Womanizerből, ami azonnal elterjedt az interneten. Az énekesnő kiadója, a Jive Records közleményben tudatta mindenkivel, hogy a részlet a dal születésének kezdeti stádiumából való. A DJ-nek, aki lejátszotta a részletet, 250 ezer dollár büntetést kellett fizetnie.

Videoklip[szerkesztés]

A Womanizer klipjének első jeleneteit egy Los Angeles-i alagútban kezdték el forgatni 2008. szeptember 24-én. A klipet Joseph Kahn rendezte, aki korábban a Toxic és a Stronger videoklipen is dolgozott Spearsszel.

Férfifaló külsejének ezúttal rövid fekete parókával, vörös rúzzsal, műtetkókkal és fekete bőrszoknyával ad hangsúlyt, akinek pusztán ennyi nem lenne elég, azok számára megtalálható lesz még az erotikus koreográfia és az elmaradhatatlan szenvedélyes csókolózás egy vadidegen férfival. Több ponton is visszatér a gyökerekhez az énekesnő, hiszen ebben a klipjében is pincérnőt alakít majd, akárcsak a (You Drive Me) Crazy című slágerében és újra Joseph Khan rendezővel dolgozik együtt, aki már a „Stronger” és a „Toxic” klipjeit is rendezte.

Slágerlistás helyezések[szerkesztés]

Slágerlista Legjobb helyezés
Belgium (50 Ultratop Flandria) 1
Kanada (kanadai Hot 100) 1
Dánia 1
Európai Hot 100 Singles 1
Finnország 1
Franciaország 1
Magyarország (Rádió Top 40) 2
Norvégia (VG-lista) 1
Svédország 1
US Billboard Hot 100 1
US Billboard Pop Songs 1
Írország (IRMA) 2
Egyesült Királyság 3
Svájc 2

Források[szerkesztés]

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap